Sunday, August 29, 2010

Φεστονάτι

Η σημερινή σάλτσα που θα σας δώσω την έμαθα πριν πάρα πολλά χρόνια εδώ Ιταλία την οποία την ελληνοποίησα κατά τα δικά μου γούστα φυσικά.Ποια είναι η δικιά μου νότα θα την καταλάβετε αμέσως και γι'αυτό όποιος θέλει την ακολουθεί όποιος θέλει παραμένει πιστός στην συνταγή.

Υλικά για 2 άτομα,πάντα τροφαντά

2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες λεπτές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μπόλικο ψιλοκομμένο  μαϊντανό
ντομάτα χυμό
αλάτι
μπούκοβο ή μαύρο πιπέρι για όποιον προτιμά
ελαιόλαδο

προαιρετικά φέτα κομμένη σε κύβους  

Η εκτέλεση φυσικά είναι πανεύκολη.Τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι,το μαϊντανό  και τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά.Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.



Ζυμαρικά έβαλα τα παρακάτω που βλέπετε και ονομάζονται festonati.Οι κυρίες που κεντάνε θα θυμηθούν το φεστόνι που είναι σχεδόν ίδια λέξη.Είναι απ΄τις αγαπημένα μου ζυμαρικά που μου'μαθε ένας φιλαράκι Ιταλός φυσικά.
 


Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνω και τα ρίχνω στη σάλτσα μαζί με τη φέτα.Τα ανακατεύω καλά με αναμμένο το μάτι σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα και να μαλακώσει η φέτα.Όποιος θέλει προσθέτει στο πιάτο του μπόλικο φρέσκο τυρί τριμμένο,παρμεζάνα κατά προτίμηση.Δυστυχώς δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω το πιάτο γιατί δεν έμεινε ούτε ίχνος,κάποιος έπεσε με τα μούτρα,ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε φυσικά!

Thursday, August 26, 2010

Το χαμένο σύμβολο

Όπως σας έγραψα στο προηγούμενο ποστ τέλειωσα δύο βιβλία και έναν Αρκά που μου'ρθε πεσκέσι ταχυδρομικώς τον Ιούλιο από μια φιλενάδα που υπερλατρεύω!!!!Λίγα λόγια για ένα απ'τα βιβλία λοιπόν.

Το χαμένο σύμβολο
The lost symbol
Νταν Μπράουν

Για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστής είναι ο καθηγητής  Ρόμπερτ Λάγκτον που τον προσκάλεσε ο αγαπημένος του καθηγητής και μέντοράς του Πίτερ Σόλομον για μια ομιλία στην  Ουάσινγκτον  και πιο συγκεκριμένα στο Καπιτώλιο.Η περιπέτεια ξεκινάει όταν ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι η διάλεξη δεν υπάρχει και ότι τον έφεραν για να αποκωδικοποιήσει διάφορα σύμβολα των Μασόνων που οδηγούν Στο μυστικό της ανθρωπότητας.
 

Απ΄τα πρώτα κεφάλαια η γραφή είναι γνωστή και αντιλαμβάνεσαι ότι ο Μπράουν χρησιμοποιεί τον ίδιο γραπτό λόγο και την ίδια πορεία των προηγούμενων βιβλίων του με τον Λάκγκτον.
Σύμβολα,τατουάζ,ιερογλυφικά,ιστορικά γεγονότα,γρίφοι,τέχνη  ίδιο ακριβώς σχεδιάγραμμα και για όποιον δεν ξέρεις τίποτα για τους Μασόνους είναι σαν μια γρήγορη περίληψη.

Το βιβλίο το διάβασα στα αγγλικά και είναι αρκετά εύκολο.Είναι γρήγορο και ευκολοδιάβαστο.Το τέλειωσα αρκετά γρήγορα παρόλο που καθημερινά το διάβαζα στο μετρό.Τα τελευταία κεφάλαια,οι τελευταίες 40 σελίδες θα μπορούσαν να μην υπάρχουν.Έγινε υπερβολικός και το τράβηξε πολύ.Να φανταστείτε είχα 8 σελίδες και τις βαριόμουνα.Ειλικρινά έχασε πάρα πολλούς πόντους σα βιβλίο το τέλος.Μου θύμιζε αμερικάνικη φανφάρα και μάλιστα έκανε το ίδιο σχόλιο μια συνάδελφος που εντελώς συμπτωματικά το διάβαζε κι εκείνη.

Και συνεπώς όσοι φαν του Μπράουν η συνταγή είναι ίδια να το διαβάσετε οι υπόλοιποι μπορείτε να δείτε το έργο.

Tuesday, August 24, 2010

Ανάκατες σκέψεις,πάλι!

Όλο λέω να ποστάρω και συνέχεια κάτι γίνεται.Να πει κανείς ότι δεν έχω τι να σας γράψω θα'λεγα "εντάξει,στέρεψε το πηγάδι",έχω όμως.Τέλειωσα 2 βιβλία στο πήγαινε-έλα στο μετρό.Μαγείρεψα αυτές τις μέρες,βοήθησα τη αγαπημένη μου γειτόνισσα σε δουλειές και σε ανακατωσούρες που είχε.Ανακάλυψα μάλιστα ότι σε 6 μήνες γίνεται μόνο 80 χρονών.

Στη δουλειά θέλουν να παρακολουθήσω άλλο ένα course που συνεπάγεται ότι θα ανανεώσουν το συμβόλαιο,τουλάχιστον αυτό λέει η λογική μου.Βέβαια το τι λέει η δικιά μου λογική είναι άλλο θέμα.Παρόλο αυτά έχουν περικοπές και η δουλειά είναι διπλή.Απ΄την άλλη ζητάνε υπερωρίες που πληρωνόμαστε +20% κι εγώ τους έχω πει ανοιχτά ότι όποτε θέλουν είμαι μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη.Λίγα λεφτουδάκια παραπάνω είναι χρήσιμα.

Πήγα κι έκανα τις αιματολογικές μου εξετάσεις για τις αλλεργίες και μετά το 5ο σωληνάριο με πήγαν σηκωτή να με ξαπλώσουν αφού έχανα τις αισθήσεις μου.Αυτό πρώτη φορά το έπαθα να πω την αλήθεια.Μετά από μισή ώρα που με κράτησαν και τους είπα άντε γεια μου'παν "το χρώμα σας δεν είναι ακόμα καλό" και τους απάντησα "άδειο στομάχι,6 σωληνάρια που να΄ναι καλό το χρώμα μου;!".Για όποιον αναρωτιέται  δε βγήκαν τέλειες.Μια έκπληξη την είχα παρόλο που δεν είχα συμπτώματα,σαν τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά.Τίποτα το σοβαρό,φαντάζομαι η παθολόγος θα μου δώσει αγωγή και όλα καλά.


Σήμερα έχει πανσέληνο και σε λίγο θα ρίξει μια μπόρα!Αθήνα όμως είναι ανοιχτή η Ακρόπολη και όσοι μπορείτε να πάτε.Είχα πάει με μια φιλενάδα μου πριν 4 χρόνια και ήταν φοβερά!Είχαμε να πάμε απ'το σχολείο και μας βλέπω να ξαναπηγαίνουμε με τη μαγκούρα.

Πέρσι τέτοια μέρα ξεκίνησα δειλά δειλά το μπλογκ με θέμα τις αγαπημένες μου Καρτ-ποστάλ.Φέτος τέτοια μέρα πανσέληνος. Η παραπάνω λοιπόν φωτογραφία είναι απ'την περσινή Αυγουστιάτικη πανσέληνο απ'το σπίτι εδώ στην Ιταλία.Παρόλο το καυσαέριο και που είναι πόλη μια χαρά είχε βγει και γι΄αυτό σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.


Thursday, August 19, 2010

Θαλασσοσαλάτα

Πρωί πρωί με την τσίμπλα στο μάτι έβγαλα να φτιάξω το τριπλό μου σάντουιτς όσο περίμενα να γίνει ο καφές μου.Αλλαντικά.τυρί,σαλάτα,ντομάτα έτοιμα να μπουν στο ψωμί τοστ.Ανοίγω τη σφραγισμένη σακούλα που'χε ημερομηνία λήξης 30/09/2010 και μου'ρχεται μια ξινίλα.Παθαίνω ένα σοκ γιατί βλέπω ότι το ψωμί αρχίζε να μουχλιάζει κι εγώ να μην έχω το μεσημεριανό μου έτοιμο.

Λύση γρήγορη όταν κάποιος την παθαίνει όπως εγώ σήμερα το πρωί.Υλικά κονσέρβας που υπάρχουν σε ώρα κρίσης καλαμπόκι και τόνο σε νερό.Πήρα το τάπερ το γέμισα με μπόλικη πράσινη κομμένη σαλάτα,έριξα τον τόνο και το καλαμπόκι.Είχα καβούρι σουρίμι,πρόσθεσα και απ'αυτό.Επειδή χρόνος για σάλτσα δεν υπήρχε έβαλα απ'την έτοιμη που έχω για τέτοιες γρήγορες στιγμές dressing sauce Thousand Island.Όταν υπάρχει χρόνος προτιμώ το παραδοσιακό ελαιόλαδο,λεμόνι,αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.

Την να κάνω η έρμη με σαλάτα την εβγάλα και με φρυγανιές.Ευτυχώς που όσο την έφτιαχνα τσάκισα ένα μεγάλο κομμάτι πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο και τον τριπλό εσπρεσοκαφέ μου και γι'αυτό τελευταία φορά που κάθομαι το πρωι να φτιάξω το μεσημεριανό μου.

Monday, August 16, 2010

Ντουόμο part I

Απ΄τις λίγες φορές που έχω δει τον καθεδρικό ναό τόσο καθαρό,χωρίς σκαλωσιές και με καλό καιρό!Έτσι δεν έχασα ευκαιρία να τον φωτογραφίσω και να σας το δείξω αφού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου.

Ξεκίνησαν να τον φτιάχνουν το 14ο αιώνα και τον τέλειωσαν τον 20ο!Έχει πάρα πολλά αγάλματα,πάνω από 3000 απ'όσο θυμάμαι να έχω διαβάσει.Είναι η μοναδική εκκλησία που έχω δει να απεικονίζονται όλα τα ζώδια.Περνάει ο μεσημβρινός,έχει μια τρύπα απ'όπου μπαίνει το φως και μπορείς να καθορίσεις την ακριβή ημερομηνία.Οι λεπτομέρειες που έχει είναι θαυμάσιες και αν πετύχει κανείς καλό καιρό να ανέβει στην ταράτσα η θέα είναι πανέμορφη.Μπορεί κανείς να δει μέχρι τις Άλπεις!

Duomo di Milano

Και μια και γράφω για καλό καιρό.Όταν είχα πρωτοδει το Ντουόμο ήταν χειμώνας και είχε τρομερή ομίχλη.Η αλήθεια είναι ότι μια σχετική μυωπία την έχω αλλά η ατάκα που ξεφούρνισα είναι ιστορική.Αντί να δω το χρυσό άγαλμα της Παναγίτσας-Madonina επάνω είπα "Κοίτα πόσο λαμπερό και κοντινό φαίνεται το φεγγάρι".Έχετε το ελεύθερο να γελάτε και να με δουλεύετε με τις ώρες,λαμπύριζαν τα μάτια μου,τι να κάνω;

Αν μου'ρθει κανένας μουσαφίρης και έχει καλό καιρό θα ανέβουμε επάνω.Σίγουρα θα βγάλω φωτογραφίες για να δείτε και άλλες λεπτομέρειες.Προς το παρόν θαυμάστε τη μπροστινή μεριά και θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία για εσωτερικές λεπτομέρειες.

Wednesday, August 11, 2010

Ραβιόλι τροφαντά

Φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με βότανα,σπανάκι και παρμεζάνα πως να μην είναι τροφαντά με τέτοια γέμιση.Είναι απ΄τα αγαπημένα μου.Το καλό είναι ότι στο σούπερ-μάρκετ βρίσκουμε τα πάντα σε φρέσκα ζυμαρικά και σε πάρα πολύ προσιτές τιμές.Θα σας περιγράψω τη συνταγή με φωτογραφίες.

Σάλτσα  ντομάτα
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
μπούκοβο ή μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδα
ντοματοχυμό ή φρέσκια ντομάτα.

Ετοιμάζεται τη σάλτσα μέχρι να δέσει.Δεν τσιγαρίζω το κρεμμύδι για να μην είναι βαρύ,όποιος βέβαια προτιμά το τσιγαρίζει.


Ιδού τα ραβιόλι και μια μοτσαρέλα που θα κόψετε σε κύβους και θα βάλετε μετά!Για να καταλάβετε τι εννοώ προσιτές τιμές 250γρμ ραβιόλι 1,50 € και η μοτσαρέλα 0,59€.


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό.Μόλις πάρει βράση ρίχνετε λίγο αλάτι (μην ξεχνάτε ότι έχουν μέσα παρμεζάνα) και τα ραβιόλι.Τα φρέσκα και ειδικά αυτά τα γεμιστά θέλουν 4 λεπτά.Τα βλέπετε πως φουσκώνουν!



Μόλις γίνουν τα σουρώνεται και τα ανακατεύεται στη σάλτσα.Ρίχνετε τη μοτσαρέλα και ανακατεύεται καλά μέχρι να λιώσει,να τραβιέται.Δεν χρειάζεται να είναι το τηγάνι στη φωτιά γιατί είναι αρκετά ζεστό.



Το πιάτο είναι έτοιμο.Το άσπρο που βλέπετε στην ξύλινη κουτάλα είναι η μοτσαρέλα.Μου αρέσει και προσθέτω μπόλικο τριμμένο τυρί.Τα υπόλοιπα μπήκαν στο τάπερ για τη δουλειά.



Ελπίζω να τα ευχαριστηθείτε,εξάλλου είναι απλό,αγνό και φυσικά γευστικό.Και γι'αυτό καλή σας όρεξη!

Monday, August 9, 2010

Ιταλικές γόβες γεμιστές

Τι σκεφτήκατε καλέ;Παπουτσάκια λιγουρεύομαι εδώ και πολύ καιρό!Είναι μπελαλίδικο φαγητό αλλά αγαπημένο.Βασικά το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν πάρα πολλά σκεύη για πλύσιμο και συνεπώς χρειάζεται χρόνος και φυσικά όρεξη.Είχα χρόνια να τα φτιάξω,τη συνταγή δε τη θυμόμουνα και γι'αυτό πέρασα απ΄τα φιλικά ιστολόγια,έβαλα λίγο το χεράκι μου και βάλθηκα να ταλαιπωρηθώ το Σάββατο.

Υλικά και εκτέλεση για παπουτσάκια μελιτζάνες
4-5 μελιτζάνες

Τις κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.Εγώ τις τηγάνισα σε καλαμποκέλαιο.Όποιος θέλει μπορεί να τις ξεπικρίσει αν προτιμά.

 


Όπως βλέπετε τις έβαλα σε ένα πυρέξ εγώ επειδή ταψί δεν είχα.Εσείς βάλτε όπου θέλετε.Χρησιμοποιήστε όμως 2-3 χαρτιά κουζίνας να απορροφήσει το λάδι μέχρι να γίνουν τα υπόλοιπα υλικά

 Για τη γέμιση

μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ντοματοχυμό
αλάτι,
μαύρο πιπέρι



Σε  ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις σκουρύνει ο κιμάς προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά του

Μπεσαμέλ

3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml γάλα θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
μαύρο ή ακόμα και άσπρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο.Προσθέστε το αλεύρι και το καβουρδίζετε.Λίγο λίγο μετά το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.Στο τέλος προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Εμένα με βοηθάει το σύρμα και τη φτιάχνω.

Πατάτε κάθε μελιτζάνα  για να κάνει βαθούλωμα.Τις γεμίζετε με  2-3 κουταλιές κιμά.Από πάνω βάζετε μια κουταλιά γεμάτη μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.Γύρω γύρω στο ταψί προσθέτω φρέσκο ντομάτα χυμό,βασικά η μητέρα μου έβαζε πάντα γιατί βούταγε το ψωμί της.Σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα.



 Ιδού το αποτέλεσμα.Το σπίτι μοσχοβολάει,η όψη του είναι αρκετά καλή.Μου παράπεσε ντομάτα χυμό στο ταψί αλλά  ξέρω ότι κάποιος θα τιμήσει δεόντως με ψωμούλες τη σάλτσα!

Friday, August 6, 2010

Temporary shop

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε γεμίσει με Temporary shop.Τι είναι αυτά θα μου πείτε;Κάποιο μαγαζί φίρμα κλείνει για κάποιο λόγο και ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει για μερικούς μήνες σαν Temporary shop.Τι βρίσκετε μέσα;Τα πάντα σε φίρμες από προηγούμενες χρονιές σε -70% -80% -90%.Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ,πρέπει να'χεις αρκετή υπομονή και να είσαι φαν του shopping.

 
Ο εσωτερικός χώρος είναι λιτός,δοκιμαστήρια της κακιάς ώρας,δε σε βοηθάνε οι πωλητές.Υπάρχει στο ράφι;Το παίρνεις,δε βρήκες το νούμερο σου του λες "γεια!".Θες να δοκιμάσεις παπούτσια;Τα βγάζεις απ΄το κουτί,τα δοκιμάζεις.Δε σου κάνουν,δε σου αρέσουν;Τα ξαναβάζεις μέσα.Όλα shelf service και δεν έχεις κανέναν πάνω απ΄το κεφάλι σου.Το καλό είναι ότι παραμένουν ανοιχτά όλες τις μέρες 10-22.

Μια φιλενάδα μου καθότανε με τις ώρες και όλο κάτι έβρισκε.Ένας κολλητός που η δουλειά του είναι μόδα και design βρίσκει τα δώρα εκεί.Ένα άτομο σαν κι εμένα βαρίεται οικτρά σε αυτά τα μαγαζία!Σήμερα που'χα δουλείτσες και είχα χρόνο είπα να μπω να χαζέψω.Όπως μπήκα,βγήκα και συνεπώς για'μενα δεν κάνουν αλλά ίσως κάνουν για όποιον έχει σκοπό να΄ρθει επίσκεψη Ιταλία Touch & Go.

Tuesday, August 3, 2010

Νέα Καμένη ή Ηφαίστειο

Η Σαντορίνη,η Θηρασιά,το Ασπρονήσι,η Νέα και η Παλαιά Καμένη είναι ότι απόμεινε απ'όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα.Η τελευταία έκρηξη ήταν δεκαετία του 50' και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν.Πότε θα είναι η επόμενη έκρηξη;Μόνο το ηφαίστειο το ξέρει.Μέχρι τότε μπορούμε να πάμε άνετα να το επισκεφτούμε και να θαυμάσουμε τη μυστική εσωτερική δύναμη του ηφαιστείου.


Απ΄τη Νέα Καμένη που είμαστε βλέπουμε την Παλαιά και στο βάθος το Ασπρονήσι

Φυσικά με ποιον πήγα;Με τον καλό μου γιατί κακά τα ψέματα τις προηγούμενες φορές που'χα πάει Σαντορίνη ο νους μου ήταν στη διασκέδαση,στα μπάνια και στην ξάπλα.Απ'το παλιό λιμάνι φεύγουν οργανωμένα καΐκια το πρωί που κάνουν διάφορες διαδρομές πχ Νέα Καμένη δηλαδή το ηφαίστειο με ξενάγηση και μετά για μπάνιο στα ζεστά ρεύματα ή Νέα Καμένη-Θηρασιά και Οία.Βασικά πληροφορίες μπορεί να σας δώσει ο κάθε ξενοδόχος.



Για να φτάσεις στο παλιό λιμάνι έχεις 3 τρόπους τελεφερίκ,γαϊδουράκι και ποδαράτο.Εμείς κατεβήκαμε με τα πόδια και διαπίστωσα ότι το άρωμα είναι φοβερό!Θυμάμαι έναν Ιταλό τουρίστα με τη βιντεοκάμερα που'λεγε "Μόλις κατεβήκαμε απ'το πλοίο και βρισκόμαστε στην Οδό Σκατά".Τι να κάνουν τα έρμα,πάνω κάτω κουβαλάνε κάθε λογής ανθρώπων και πολλούς υπέρβαρους.Η κάθοδος λοιπόν ήταν με άρωμα κοπράνων και μετά το βράδυ με μερικούς πόνους στα πισινά λόγω της γυμναστικής.Πάνω κάτω 200 σκαλοπάτια,ποιος τα υπολογίζει!



Η κυρία που μας ξενάγησε Ουγγαρέζα.Όταν ρώτησε αν υπάρχουν Έλληνες στο καΐκι ήμασταν 5-6 άτομα,όλοι οι υπόλοιποι ξένοι.Έτσι για καλή μου τύχη δε μετέφραζα αφού ήταν όλα στα αγγλικά.Λέω να μη σας δώσω τις πληροφορίες γιατί μετά δε θα πάτε και χαλάω την έκπληξη.Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους!Φτάσαμε!!!Η διαδρομή είναι μεγάλη,όπου βλέπετε κόσμο στις φωτογραφίες θα πάτε.





Έβγαιναν καπνοί!




Το μοναδικό πράσινο του η νησιού

Συμβουλές για την επίσκεψη:
αθλητικά παπούτσια που να πλένονται,η σαγιονάρα θα σας ταλαιπωρήσει
καπέλο
1 μεγάλο μπουκάλι νερό για τον καθένα
μαγιό για να κάνετε μπάνιο
φυσικά άνετα ρούχα

Φαντάζεστε τι είδαν τα μπιρμπιλωτά μου ματάκια. Κυρίες με τη σαγιονάρα και το πετράδι,με τέλειο πεντικιούρ να γυρνάνε με το πόδι γκρι.
Αφήστε τις πέτρες και τα πετραδάκια εκεί που βρίσκονται.Δυστυχώς παρόλο που υπάρχουν ταμπέλες που απαγορεύουν να παίρνουμε πέτρες είδα αρκετούς να βουτάνε μία για σουβενίρ και να βάζουν στη τσάντα.Πάντως είναι κρίμα να έρχονται απ'όλον τον κόσμο να δουν το Ηφαίστειο κι εμείς να το σνομπάρουμε!Θαυμάστε θέα απ'το Ηφαίστειο,πόσες καλντέρες νομίζετε ότι υπάρχουν;Στην Ευρώπη 6 και η μία είναι δικιά μας


Όποιος δε βαριέται να διαβάζει για τη Σαντορίνη να ξαναπεράσει και γι'αυτό  Stay tuned!

Sunday, August 1, 2010

Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ των αναμνήσεων

Μπήκε σήμερα ο Αύγουστος και οι αδειούχοι την κοπανάνε απ'την πόλη Ελλάδα και Ιταλία.Πάντα μου άρεσε η Αθήνα του Αυγούστου όπως και η πόλη που ζω στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια.
Οικεία,φιλική,καθαρή,τουριστική,προσβάσιμη παντού με το αυτοκίνητο και η χαρά των οδηγών μεγάλη αφού βρίσκουν εύκολα να παρκάρουν.Ίσως το μόνο που ενοχλεί είναι η μείωση των ωραρίων των ΜΜΜ και για όποιον δουλεύει πάει να πει 30 λεπτά παραπάνω.Έχει όμως τόση ηρεμία και είναι τόσο χαλαρή που χαίρεσαι να ζεις την πόλη.

Διακοπές μάλλον/ίσως θα κάνω μέσα Σεπτέμβρη για πολλούς και διάφορους λόγους οικονομικούς και επαγγελματικούς.Ως τότε είπα να ξεφυλλίσω μερικές φωτογραφίες από το πρώτο ταξίδι  με τον καλό μου που φυσικά τον έφερα να δει τις ομορφιές μας.Το λάτρεψε το νησί και εκεί που ήταν να μείνουμε 3 μέρες και να αλωνίσουμε σε άλλα μείναμε μια βδομάδα.

Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες και το γυρίσαμε όλο.Με το αυτοκίνητο και με τα πόδια.Είναι να μη δει μονοπάτι και κατσάβραχο,αμέσως να πάμε να το δούμε.Τουλάχιστον έτσι καίγαμε όλες τις θερμίδες που΄χαμε καταναλώσει και η αλήθεια είναι ότι φάγαμε και ήπιαμε πάρα πολύ καλά.Ειλικρινά δεν ξέρω ποια φωτογραφία να σας πρωτοβάλω και να σας πρωτοδείξω.

Η θέα από το δωμάτιο

Περπατώντας στα σοκάκια στο Φηροστεφάνι

Φηρά και παλιό λιμάνι

Οία

Οία


Απ΄το Προφήτη Ηλία στο βάθος Ίος και το χωριό Καμάρι δεξιά

Θηρασιά,Νέα και Παλιά Καμένη


O Φάρος στο Ακρωτήρι

Οία και Αμμούδι

Ημεροβίγλι ο βράχος του Σκάρου

Στης Κατίνας στο Αμμούδι

Ένας υπέροχος μούργος

Κόκκινη παραλία

 
Θέα από το δωμάτιο,η Θηρασιά

Λείπουν πάρα πολλά μέρη που επισκεφτήκαμε όπως το Εμπορείο,Βλυχάδα,Μεσσσαριά,Πύργος,η πόλη της Αρχαίας Θήρας,το Ηφαίστειο....καλύτερα να σας τα δείξω πάρα να σας τα αναριθμίζω και γι'αυτό λέω να επανέλθω μαζί με άλλες φωτογραφίες,ιστορικά στοιχεία και διευθύνσεις.Για'μενα δεν 'ηταν πρώτη φορά που επισκεφτόμουνα τη Σαντορίνη και ειλικρινά δεν είναι ούτε η τελευταία.
Related Posts with Thumbnails