Saturday, January 25, 2014

Ριζότο με λουκάνικο

Ξέρω χάθηκα,αλλά μ'έχει φάει η δουλειά και δεν παραπονιέμαι να πω την αλήθεια γιατί στις μέρες μας.Ο σύζυγος μια φίλης το έφτιαξε και γλείψαμε το πιάτο.Είχε βάλει και μανιτάρια πορτσίνι αλλά δεν βρήκα και συνεπώς συνταγή!


Υλικά
200 γρμ ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
200 γρμ λουκάνικο με γλυκάνισο (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό καυτό (λαχανικών ή κρέας)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
σαφράν
πιπέρι
50-60 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο

Βγάζετε την πέτσα του λουκάνικου και το κόβετε σε μικρά κομμάτια, σαν να είναι κιμάς.Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά για 1-2 λεπτά.Σβήστε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνετε 1-2 κουτάλες καυτό ζωμό.Όταν στεγνώνει το ρύζι συνεχίζετε σταδιακά να προσθέτετε ζωμό.Σε ένα μπωλάκι διαλύεται με λίγο ζωμό το σαφράν και το ρίχνετε στο τηγάνι,ανακατεύετε με την κουτάλα να πάει παντού.Συνεχίζεται με το ζωμό όσο πάρει.Όταν έχει γίνει το ριζότο με σβησμένη τη φωτιά ρίχνετε λίγο βούτυρο και το τυρί και ανακατεύετε για να πάει παντού.


Related Posts with Thumbnails