Saturday, December 6, 2014

Ριζότο με σαμπάνια

Κι όμως ένα από τα πιο γνωστά ριζότα πεντανόστιμα και ελαφριά είναι με σαμπάνια.Ο,τι πρέπει για γεύματα που μετά ακολουθούν με πιάτα με έντονες γεύσεις!Όσοι μπορούν οικονομικά βάζουν σαμπάνια,εγώ πάλι διαλέγω ένα αγαπημένο ιταλικό αφρώδες που είναι ο,τι πρέπει για προπόσεις και ο,τι θέλετε.Είναι από την περιοχή Trento Alto-Adige κάτω από την Αυστρία για να σας προσδιορίσω γεωγραφικά.


Müller-Thurgau

Υλικά
250γρμ ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
500 ml σαμπάνια
500 ml ζωμό λαχανικών (βασικά όσο χρειαστεί)
50 γρμ  βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρμ παρμεζάνα

Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε 2/3  βούτυρο  και τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι.Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά με την κουτάλα.Προσθέστε μετά όλη τη σαμπάνια και ανακατεύετε σταδιακά για να μην κολλήσει το ρύζι.Αν το ρύζι πιει όλη τη σαμπάνια και ειναι al dente  προσθέστε ζωμό για να τελειώσετε.Όταν έχει γίνει το ριζότο με σβησμένη τη φωτιά ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί και ανακατεύετε για να πάει παντού.Προαιρετικά μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετε με το ίδιο αφρώδες ή με τη σαμπάνια που βάλατε.Εγώ αυτό το ριζότο το φτιάχνω και για εορταστικούς λόγους!Γιορτές έρχονται και λοιπόν ίσως σας βοηθήσει μια εύκολη και γρήγορη ιδέα!

Related Posts with Thumbnails