Tuesday, February 15, 2011

Αυτάκια με τσιμούλια

Επιτέλους έμαθα ότι στα ελληνικά cime di rape είναι τα τσιμούλια,τουλάχιστον απ'τη φωτογραφία που'χε η Vita σε συνταγή που μας πρότεινε αυτά μου φαίνονται.Αυτή η συνταγή είναι τοπική του Μπάρι και φυσικά την έφαγα από ένα φίλο Μπαρέζε που'χε φέρει σπιτικά ζυμαρικά ορεκιέτε orecchiette ή αυτάκια γιατί υποτίθεται έχουν σχήμα αυτιού.Το πιάτο λοιπόν ονομάζεται orecchiette con le cime di rape για όποιον έχει την τύχη να βρεθεί στην Απουλία ή σε κάποιο άλλο μέρος της Ιταλίας.



Υλικά
500 γρ ορεκιέτε 
600 γρ τσιμούλια
6 φιλέτα αντζούγια σε λάδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μικρό φρέσκο μπούκοβο ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χόρτα.Τα ζεματάμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.Δεν πετάμε το νερό όπου έβρασαν γιατί εκεί θα βράσουμε τα ζυμαρικά.


Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τις αντζούγιες ,μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο.Αν δεν έχετε φρέσκια πιπερίτσα μπορείτε να βάλετε ξερή.Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο προσθέτετε τα χόρτα και τα αφήεντε να ζεματίσουν για μερικά λεπτά.Εν τω μεταξύ έχετε ήδη βάλει να βράσουν τα αυτάκια σας και μόλις γίνουν τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα χόρτα και τα ανακατεύετε καλά.Αν νομίζετε οτι δεν έχουν δεσει καλά τα ζυμαρικά με τα χόρτα και χρειάζονται λίγα παραπάνω λεπτά σας συμβουλεύω να μην πετάξετε το νερό των χόρτων όπου βρασατε πρωτα τα χόρτα και μετά τα ζυμαρικά έτσι ώστε να βάλετε απ'αυτό.


Ντόπιο κρασί για το πιάτο που σας έχω ξαναπροτείνει  σε παλιότερο ποστ το Castel del Monte.




16 comments:

Vita said...

Μεσόγειος! Παντού τα πάντα λοιπόν κλπ.Και συνεπώς θα τα δοκιμάσουμε κι έτσι.Τώρα ορεκιέτε δεν ξέρω αν θα βρω αλλά φαντάζομαι οποιοδήποτε πλατύ ζυμαρικό π.χ. φαρφάλε θα κάνει.Ή όχι;

D.Angel said...

Καλή εβδομάδα πέρασα να πω!
Φιλιά πολλάααααααααααα

Lila Xagorari said...

Τέλειο φαγητό, αρώματα και γεύσεις που λατρεύω!

ΦΟΥΛΗ said...

Μας κακομαθαίνεις...
καλό βράδυ..

Taste Advisor said...

Θα πάρω πιατάκι με τσιμούλια αλλά σίγουρα θα πάρω και κρασάκι!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita ακριβώς όπως τα είπες...παντού τα πάντα με διαφορετικές εκτελέσεις :))

Με φαρφάλες θα είμαι μια χαρά...να μου πεις εντυπώσεις

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel καλημερούδια :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Λιλα και εύκολο!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη χωρίς χοληστερίνες...μπορείς να φας άνετα :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor σίγουρα θα βρεις ορεκιέτε στο ντιλακατεσεν που πας ;)

Ξανθή said...

Καλημέρα!!ήρθα κι εγώ, θα το δοκιμάσω το πιάτο σου!!
Φιλιά.

zoyzoy said...

Άγνωστα εδώ
μα ακούγονται πεντανόστιμα!

Καλό ΣΒΚ να'χεις
με φιλιά θαλασσινά:))

kiki said...

Ούτε στα ιταλικά, ούτε στα ελληνικά ήξερα τα τσιμούλια, αλλά τα είδα σε φωτό στο γκουγκλ! Μιαμ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή εσύ που τρώς χόρτα θα σου αρέσει :)

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy σου είναι άγνωστα τα χόρτα ή τα αυτιά;

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki μπορείς να τα δεις και στη συνταγή που μας προτείνει η Vita,πάτα έχω βάλει το λινκ.

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share