Tuesday, November 15, 2011

Η παγωμένη πριγκίπισσα

Η Ερίκα συγγραφέας επιστρέφει στο πατρικό της μετά το θάνατο των γονιών της.Η γενέτειρά της είναι ένα ψαροχώρι της Σουηδίας  η Φιελμπάκα.
Ένα πρωινό θα βρει την παιδική της φίλη Άλεξ νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της.Αυτοκτόνησε ή τη δολοφόνησαν;Ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί τη σκότωσε;


Η παγωμένη πριγκίπισσα
Camilla Lackberg
Εκδόσεις Μεταίχμιο 
 
Το ότι δεν είναι αυτοκτονία το καταλαβαίνουμε αμέσως από τις πρώτες σελίδες.Ερευνώντας στο παρόν και στο παρελθόν θα βγουν στην επιφάνεια πολλά μυστικά της του χωριού και των οικογενειών που εμπλέκονται.

Άλλος ένας συγγραφέας νουάρ από τη Σουηδία.Αναρωτιέμαι "μήπως είναι της μόδας οι σκανδιναβικές χώρες για τα μυθιστορήματα νουάρ;"Αυτό το βιβλίο γράφτηκε το 2002 αλλά εμφανίστηκε στις υπόλοιπες χώρες το τελευταίο χρόνο.Πρέπει να ευχαριστήσουν το Στιγκ Λάρσον γι'αυτό και την τριλογία του.

Στη μακρινή και μοντέρνα Σουηδία που η γυναίκα έχει περισσότερα δικαιώματα μας τις μεταφέρει η συγγραφέας από άλλες οπτικές γωνίες αλκοολισμός,κακοποιήσεις,ανύπαντρες και έφηβες μητέρες και πολλά άλλα που τα ανακαλύπτουμε και τα καταλαβαίνουμε γρήγορα.

Δεν είναι από τα κλασικά νουάρ που σε αφήνουν με το σασπένς μέχρι τις τελευταίες σελίδες.Η πλοκή είναι απλή και με έντονο το καθημερινό στοιχείο.Έμαθα και τη σουηδική γκουρμέ κι έχω να πω "πολλά βούτυρα!".Το χρήμα εξαγοράζει τα πάντα και στην Σουηδία.

Μου άρεσε;Το προτείνω;Θα το έκανα δώρο;Σε όλε αυτές τις ερωτήσεις αμφιταλαντεύομαι να σας δώσω απαντήσεις γιατί δεν τις έχω.Στην Ελλάδα με την εποχή της οικονομικής κρίσης σίγουρα δε θα το πρότεινα γιατί με αυτά τα χρήματα μπορεί κανείς να αγοράσει κάτι καλύτερο.Αν πάλι είστε σε μια χώρα που ξέρει από βιβλία τσέπης θα το πρότεινα για ένα μακρύ ταξίδι σε αεροπλάνο ή σε μια παραλία που δε θέλεις να σκέφτεσαι τίποτα.

Το διάβασε κανένας να μας πει τη γνώμη γιατί μπορεί να κάνω λάθος ή να μη το είδα με τα σωστά μάτια και γι'αυτό σας περιμένω να μου πείτε.

15 comments:

mahler76 said...

δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω να κάνω ένα δώρο σε λίγες μέρες οπότε παίζει να το πάρω για ένα φίλο. Θα του πώ αν το διαβάσει να μου πέι αν είναι καλό. Καλή σου μέρα :)

KitsosMitsos said...

Ενδιαφέρον! Πρόταση και για το χειμώνα :-)

Hfaistiwnas said...

Καλησπέρα! Δεν το ξέρω όχι..

Unknown said...

δεν το γνώριζω αλλά θα δοκιμάσω να σαι καλά....

Anonymous said...

Καλησπέρα,

Νομίζω ότι είναι αυτό που είπες στο τέλος, ευχάριστο βιβλίο για πτήσεις, κάπως έτσι το διάβασα κι εγώ. Όχι για κάτι παραπάνω.
Αν ενδιαφέρεσαι για αντιπροσωπευτικό σκανδιναβικό crime θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τον Henning Mankell, με τον οποία είμαι εθισμένη! Ξεκίνησε όμως τα βιβλία του με τη σειρά γιατί οι ήρωες εξελίσσονται.

- Πέρρυ

ΥΓ. Πρώτη φορά σχολιάζω στο blog σου, μου αρέσει πολύ :-)

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 δες και τα προηγούμενα ποστ με τις άλλες προτασεις

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos δεν ειναι κουραστικό

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas σίγουρα θα ξέρεις άλλα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

homemade δες και τα προηγούμενα βιβλία που έβαλα

Και λοιπόν;E allora? said...

Πέρρυ

καταρχήν καλώς ήρθες :)

το συγγραφέα που μου προτείνεις τον εχω δει στα ιταλικά βιβλιοπωλεία και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου να διαβάσω τουλάχιστον το 1ο

Leviathan said...

Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον...στα υπόψην και για μένα και για δώρο :) πολύ καλησπέρα σας :) kiss

Thalassenia said...

Ο καλός μου το αγόρασε πριν λίγο και τον περιμένει να το πιάσει στα χέρια του μόλις τελειώσει το άλλο.
Θα σου πω την γνώμη ενός βιβλιοφάγου αργότερα.

φιλιά θαλασσένια

Leviathan said...

Καλό ξημέρωμα!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Leviathan προτείνω να δεις και τα παλιότερα ποστ από προτάσεις :)

καλό απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia θα χαρώ πολύ να διαβάσω τη γνώμη του βιβλιοφάγου!!!!!

καλό απόγευμα εύχομαι

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share