Χθες είχα τραπέζι μερικούς συναδέλφου που μου είχαν φάει τα αυτιά για ελληνική κουζίνα.Έχουμε 2-3 ελληνικά εστιατόρια αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω πατήσει ποτέ μου το πόδι και γι'αυτό όταν με ρωτάνε αν είναι καλά τους απαντώ "boh!?" που στα ιταλικά πάει να πει "ξέρω γω!"
Έφτιαξα διάφορα σε στυλ μεζεδάκια να δουν τη διαφορά αλλά και για να δοκιμάσουν πιάτα που δε θα έβρισκαν στις ταβέρνες.Περιττό να σας πω ότι δεν έλειψε η φασολάδα που τσάκισαν,τα γιουβαρλάκια,το παραδοσιακό τζατζίκι,τα τυροπιτάκια,η τυροκαυτερή κι άλλα πολλά όπως μπεκρή μεζέ που έψαχναν να καταλάβουν τα μπαχάρια.
Υλικά
700-800 γρμ χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μια κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
7-8 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνη
ρίγανη
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξερό κρασί
1 κρασοπότηρο ντοματοχυμό
ελαιόλαδο
αλάτι+μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρέας με το σκόρδο για 1-2 λεπτά,ίσα να ροδίσει.Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακαυτευετε να πάει παντού.Ρίχνετε το μισό κρασί τα μπαχάρια,τη ρίγανη και τη δάφνη.Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί.Αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και ρίχνετε το ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Τα πιάτα συνοδεύτηκαν με ψωμί πολύσπορο που είχε ότι δημητριακό φανταστείτε και με μπόλικο κόκκινο κρασί.Προτεινόμενο κρασί αυτό που μου'φεραν με ελληνικό όνομα αλλά από τη Σικελία.Έδεσε καταπληκτικά με όλα τα εδέσματα και συνεπώς σας το προτείνω.
Έφτιαξα διάφορα σε στυλ μεζεδάκια να δουν τη διαφορά αλλά και για να δοκιμάσουν πιάτα που δε θα έβρισκαν στις ταβέρνες.Περιττό να σας πω ότι δεν έλειψε η φασολάδα που τσάκισαν,τα γιουβαρλάκια,το παραδοσιακό τζατζίκι,τα τυροπιτάκια,η τυροκαυτερή κι άλλα πολλά όπως μπεκρή μεζέ που έψαχναν να καταλάβουν τα μπαχάρια.
Υλικά
700-800 γρμ χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μια κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
7-8 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνη
ρίγανη
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξερό κρασί
1 κρασοπότηρο ντοματοχυμό
ελαιόλαδο
αλάτι+μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρέας με το σκόρδο για 1-2 λεπτά,ίσα να ροδίσει.Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακαυτευετε να πάει παντού.Ρίχνετε το μισό κρασί τα μπαχάρια,τη ρίγανη και τη δάφνη.Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί.Αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και ρίχνετε το ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Τα πιάτα συνοδεύτηκαν με ψωμί πολύσπορο που είχε ότι δημητριακό φανταστείτε και με μπόλικο κόκκινο κρασί.Προτεινόμενο κρασί αυτό που μου'φεραν με ελληνικό όνομα αλλά από τη Σικελία.Έδεσε καταπληκτικά με όλα τα εδέσματα και συνεπώς σας το προτείνω.
26 comments:
λίγωσα βρε αγάπη μου! σλούρπ, γιάμ.
χθες ειχα τραπέζι και τους φίλους με τις περίεργες ιστορίες ;) mahler76 ,μαλιστα μου'πε οτι έκανε κ καμάκι παρόλα τα σκόρδα και τα κρεμμύδια χαχαχαχα και του'φερα γουρι
Έτσι μπράβο να φάνε Ελληνικά φαγητά πραγματικά!!!Πολλά φιλιά
Αμάν και ακόμη δεν έφαγα...!!!
Κόλαση κοριτσάκι μου!
Στην υγειά σου!
έφαγαν αν μη τι άλλο καλά....πάλι καλά που δεν τους έκανες καμιά ναπολιτανα.....να σαι καλά καλη σας χόνεψη...πέρνα καλά
Τους κακομαθαίνεις και μας κακομαθαινεις....
μου βάζεις ιδέες!!!!
Τους τσάκισες τους φίλους!
Τώρα δεν θα τους αρέσουν τα δικά τους.
Καλή Εβδομάδα!!
Τι τους έκανες τωρα,θα ρθουν το καλοκαιρι στην Ελλάδα,θα ζητούν μπεκρή μεζέ κι ο κάθε vagaponte θα τους ταϊζει greek mousaka δηλητηριο!
Τυχεροί οι συνδαιτυμόνες!!!!
Έτσι για να μάθουν τι κουζίνα έχουμε και τι μαγείρισες!!!
φιλιά θαλασσένια
Άξια πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας σε βρίσκω! :-)
Ξανθή πιο ελληνικό απ'τη φασολάδα υπάρχει :) ;
χχχ
Hfaistiwnas κι εγω τωρα εχω μια λιγουρα...περιμένω τον καλό μου με το κινέζικο!
Γιαγιά Αντιγόνη τους ειχα και ρακη!
homemade τους ειχα υποσχεθεί ελληνικά εδεσματα
Φουλη εγινε βούκινο στη δουλειά χαχαχα
sunnefoula τι ιδέες σου έβαλα;
Δύσπιστε τους τσάκισα και ζητάνε απ'εξω απ'εξω....
VAD μου'χουν ζαλίσει τα αυτιά για μουσακά....μεχρι το καλοκαίρι θα δούμε αν και δε το βλέπω.....λέω να τους βγάλω με ενα μπριαμ ή φασολάκια χαχαχα
manousina ειχα κρητικιά ρακή :)))
Thalassenia αγαπάνε την κουζίνα μας...την άλλη φορά λέω να τους σερβίρω γίγαντες και φακές ;)
Vita σχολίαζαν στη δουλειά "κουζίνα μαμάς εντελώς" και αυτό θετικά :)
Ωραια συνταγη αυτη και τωρα τελευταια που μαζευομαστε στο σπιτι ειναι πολυ καλη προταση!
Μαρουλοφιλακια!
Marouli ειναι πανευκολη θα δεις !
Post a Comment