Friday, March 9, 2012

Παρπαδέλες με χτένια

Σήμερα σας έχω περίεργη συνταγή για γούστα ψαγμένα.Μερικά υλικά ισως δε τα βρείτε,εγώ ομως σας την προτείνω γιατί εχω πολύ καιρό να σας δώσω ζυμαρικά.Αν δε βάλετε παρπαρδέλες που εχουν αυγό ειναι μια νηστισιμη συνταγή.



Καταρχήν να αρχίσω με τα cime di rapa.Αν το ψάξετε στο κύριο google στις φωτογραφίες μοιάζει με τα τσιμούλια που'χα δει μια φορά στο μπλογκ της Vita.Σας είχα δώσει και σχετική συνταγή .Για'μενα μοιάζουν αυτά τα χόρτα πολύ με τα φύλλα του μπρόκολου.Καινούρια συνταγή λοιπόν θαλασσινή όμως.


Το σκαλόνιο scalogno είναι ένα υβρίδιο κρεμμυδιού και σκόρδου.Δεν ξέρω αν το βρείτε Ελλάδα,εναλλακτικά κρεμμύδι κόκκινο.



Υλικά

200-300 γρμ χτένια
400 γρμ τσιμούλια πλυμένα καθαρισμένα
4-5 φιλέτα αντζούγιες σε λάδι
2 μέτρια σκαλόνια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
μισό φλιτζανάκι λευκό κρασί
μπούκοβο προαιρετικά

300 γρμ παρπαδέλες

Ζεματίστε τα τσιμούλια για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.Πετάξτε το νερό και αφήστε τα στο σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε τα σκαλόνια,το μπούκοβο και τις αντζούγιες μέχρι να λιώσουν.Ρίξτε τα τσιμούλια,τα χτένια και το κρασί.Ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ,δοκιμάστε αν είναι αρκετά αλατισμένο.Σκεπάστε και αφήστε να σιγραβράσει 5-6 λεπτά,μέχρι να πιει τα περισσότερα νερά.
Τις παρπαδέλες ή τα ζυμαρικά που θα βάλετε να βγάλετε 1-2 λεπτά πριν γίνουν.Τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να δέσουν.

Αν τα φτιάξετε περιμένω εντυπώσεις,εμείς τα φάγαμε όλα και δεν πρόλαβα καν να βγάλω μια φωτογραφία.Εννοείται ότι θέλει λευκό κρασί και συνεπώς ξεχάστε τις μπύρες!

θα επανέλθω με γρήγορη συνταγή για χτένια στο φούρνο για ορεκτικό


8 comments:

Ξανθή said...

Τα τσιμούλια είναι τα παραπούλια κι αυτό τον καιρό έχει πολλά στη λαϊκή.
Νομίζω ότι διάβασα μια συνταγή πρόσφατα για σάλτσα στα μακαρόνια.
Χτένια πρέπει να ψάξω στην κεντρική αγορά μόνο κι αν βρω.
Καλό Σ/Κ

Και λοιπόν;E allora? said...

καλημέρα η Ξανθή μου.

Εψαξα λίγο να δω τα παραπούλια γιατί δε τα γνωρίζω αλλά δε πολυκατάλαβα αν ειναι αυτα

Εσυ κοιταξες στα αγγλικά τα cime di rapa;

Χτένια αγόρασα κατεψυγμένα γιατί δεν έβρισκα φρέσκα,μια χαρά βγήκαν

χχχχ

Ξανθή said...

Καλημέρα, από τη φωτογραφία της Vita κατάλαβα ποια είναι.Κι αυτή την εποχή έχει πολλά.

Και λοιπόν;E allora? said...

Κοίτα ομως και τα cime di rapa

καλημερούδια

Muriel said...

Pare interessente, me la traduci? Che verdura e'?

Και λοιπόν;E allora? said...

Ciao Muriel!

sono pappardelle con con cime di rape,cappesante,acciughe,scalogno....sai che faccio ti mando la ricetta :)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Άργησα και δεν θα έχει μείνει "ούτε λέπι" που λένε, ή μαλλον "ούτε όστρακο" εδώ!
Σκάλωσα στα "σκαλόνια"! Δύσκολο να τα βρεις εδώ! Είδα σε delicatessen, αλλά με απαγορευτική τιμή.
Πέτυχα καλύτερο αποτέλεσμα με μικρά κρεμμυδάκια, κοκκάρι στιφάδου, που υπάρχει και στα κατεψυγμένα.
Το τσιγαρίζεις άκοπο, όπως είναι και γίνεται πιο εντυπωσιακό
Καλή Κυριακή και Καλή Εβδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ μοιάζει με τα μικρά για το στιφάδο ή κόκκινο κρεμμυδι που εξάλλου βρίσκεις.

Αλλιώς τα κλασσικά αλλά σε λιγότερη ποσοτητα κ μια σκελιδούλα σκόρδο

καλημερούδια

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share