Friday, June 8, 2012

Το πέταγμα των πελαργών

Ο Λουί Αντιός που δεν έχει καμία σχέση με τους πελαργούς θα ακολουθήσει το μακρύ ταξίδι τους από την Ευρώπη στην Αφρική με όλες τις στάσεις τους.Ένας πολύ γνωστός Ελβετός παθιασμένος με αυτά τα πουλιά τα παρακολουθεί χρόνια και ξέρει όλες τις συνήθειες τους.Το Τελευταίο χρόνο ομως οι πελαργοί του δεν επιστρέφουν και θέλει να μάθει το λόγο.
Τι σχέση έχουν οι πελαργοί με ένα θρίλερ,με το ρατσισμό της Αφρικής,με τις αποικιοκρατίες των λευκών,τη Βουλγαρία,το Ισραήλ και άλλα μέρη θα τα μάθουμε σιγά σιγά μέσα από το ταξίδι του Λουί.


Το πέταγμα των πελαργών 
Le vol des cigognes
Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ
Εκδόσεις Libro

Το συγγραφέα το γνώρισα μέσα από τις ταίνιες που πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει αλλά και να έχετε δει:
Πορφυρά ποτάμια (Jean Reno και Vincent Cassel)
Η αυτοκρατορία των λύκων (Jean Reno)
Πέτρινος κύκλος (Monica Bellucci)
Μια φιλενάδα μου όμως επέμενε να διαβάσω τα έργα του,αυτή είναι τρελά παθιασμένη με το συγγραφέα.Την άκουσα και διάβασα το βιβλίο  Le serment dei limbes,αυτό βρήκα εύκαιρο τσέπης ένα πρωινό.Στα ελληνικά δεν έχει ακόμα μεταφραστεί.Μου άρεσε,της το είπα και μετά από λίγες βδομάδες μέρες του Πάσχα μου έστειλε δύο βιβλία του στα ελληνικά.

Το πέταγμα των πελαργών είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα.Μη φανταστείτε θρίλερ στυλ αστυνομικά και αμερικάνικα.Έχει πολλές ίντριγκες και παράλληλες ιστορίες που σιγά σιγά μπλέκονται μεταξύ τους και αναδύεται ο κοινός παρανομαστής που έχουν.Σε κάποιο σημείο του βιβλίου είπα "μα δε μπορεί να είναι αυτός ο λόγος;".Ρώτησα και τη φιλενάδα μου και μου απάντησε "Περίμενε!Νομίζεις ότι ξέρεις τη λύση αλλά δεν είναι αλήθεια".Δε μπόρεσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσα να σας πω χωρίς να μαρτυρήσω την πλοκή του βιβλίου.Να το θέσω ως εξής αν σας άρεσαν τα έργα και θέλετε να διαβάσετε κάτι διαφορετικό,θρίλερ και λίγο σούρεαλ γιατί όχι Γκρανζέ.Εγώ έχω βάλει κι άλλα βιβλία του στη λίστα μου για αγορές,τα βρίσκω φτηνά ευτυχώς και τις επόμενες μέρες θα πάω book shopping.Αν δεν έχετε δει καμιά απ'τις ταινίες που σας ανάφερα τότε μη διστάσετε να πάρετε το βιβλίο.Αν τα καταφέρνετε στη γαλλική γλώσσα ακόμα καλύτερα να τη φρεσκάρετε.

8 comments:

ΑΧΤΙΔΑ said...

Τώρα αν σου πω οτι το..διάβασα θα με πιστέψεις; μου το έφεραν δώρο και το διάβασα..πολλή όμορφο πραγματικά.

Hfaistiwnas said...

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω ξανακούσει..

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα αχτίδα

φυσικά και σε πιστευω!θα επανέλθω με τη μαυρη γραμμη,αν σου άρεσε στο προτείνω

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas τις ταινίες τις γνωρίζεις;

καλημερουδια

Hfaistiwnas said...

Τις ταινίες τις έχω ακουστά μόνο..

Pansofix said...

Μου φαίνεται πολύ ωραία προταση ειδικά οι λέξεις θριλερ και σουρεαλ και αν βάλεις και τις ταινίες...λέω να το αγοράσω και να το αρχίσω!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas ξέρεις αυτά είναι γούστα.Οταν ειχαν βγει τα πορφυρά ποτάμια μου άρεσε πολυ.Τα βιβλία του ομως με κρατάνε μεχρι να κλείσουν τα βλέφαρά μου :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Pansofix περίμενε να διαβάσεις και το επόμενο άρθρο μου για ένα άλλο βιβλίο του "Η μαύρη γραμμή" Εκδότης: Libro

καλημερούδια

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share