Friday, June 15, 2012

Μπουκατίνι με ξιφία και μελιτζάνες

Τη συνταγή σας τι δίνω όπως ακριβώς μου την έδωσε ένας συνάδελφος που και σ'αυτόν την έδωσαν.Είναι από τη Σικελία,την περιοχή Τράπανι τυπικό πιάτο ενώ ο συνάδελφος βέρος Σίκουλος όπως λέγεται στη διάλεκτο παρόλο που είναι χρόνια στο Μιλάνο παντρεμένος με μια "πολεντόνα" όπως αποκαλεί χαϊδευτικά τη γυναίκα του.Μαζί με τη συνταγή μου έδωσε και τη φωτογραφία με το έδεσμα έτοιμο,τυχερή η σύζυγος!

 
Bucatini al pesce spada e melanzane

Υλικά για 4 άτομα

400γρμ ζυμαρικά μπουκατίνι
2 μέτριες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρμ ξιφία
μισό κιλό ντοματάκια
ελαιόλαδο
μπούκοβο-αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκια μέντα προαιρετικά


Πλύνετε,ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τις μελιτζάνες.Τηγανίστε τες  σε καυτό λάδι.Τις βγάζετε και τις βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Καθαρίστε και κόψτε το ψάρι σε κομμάτια.Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες  και μόλις ροδίσουν τις βγάζετε.Προσθέστε το ψάρι,τα ντοματάκια κομμένα,λίγο μπούκοβο και το αλάτι.Αφήνετε να δέσει η σάλτσα
Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό,στραγγίξτε και δέστε τα με τη σάλτσα.Προσθέστε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε καλά.Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να κόψετε λίγα φύλλα φρέσκια μέντα πριν σερβίρετε.
 

12 comments:

Evie said...

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!

zoyzoy said...

Και μόνο με τη μελιτζάνα είναι τρέλα τα ζυμαρικά τα φτιάχνω το καλοκαιράκι αυτά τα μποτσίνι τι είναι??

Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!

VAD said...

οταν η zoyzoy ψαρεψει ξιφία,ε,ενταξει,τις μελιτζάνες ευκολα θα τις βρούμε:))

Και λοιπόν;E allora? said...

Evie δεν εχω βρει χρόνο να το φτιάξω αλλά έχω δοκιμάσει άλλα εδεσματα του φίλου και το προτεινω με κλειστα μάτια ;)

καλό Σ/Κ

Και λοιπόν;E allora? said...

χαχχαχα βρε ψάχνω να δω που έχω γράψει μποτσίνι...τα ζυμαρικά εννοείς;
είναι χοντρά σα τα σπαγγέτι και έχουν τρύπα,δεν ειναι μεγάλα σαν αυτά που βάζουμε στο παστίτσιο.Σκέψου οτι η τρύπα ειναιπάρα πολύ μικρη ισα να περνάει ο αέρας.

Εννοείται οτι αν δε βρίσκεις μπουκατίνι ή αν ειναι ακριβα βάζεις απλα σπαγγέτι ;)

καλό Σ/Κ να έχεις!

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD βάλε άλλο ψάρι εσύ ή μη βάλεις καθόλου αν δε το τρως...μια χαρα θα ειναι η μακαρονάδα....στο τέλος τυρί πχ ξηρή μυζήθρα

καλό Σ/Κ εύχομαι

Leviathan said...

Καταπληκτική η συνταγή!!!! Καλο σαββατοκύριακο εύχομαι!!! Φιλιαααα :)

mia maria said...

Φαίνεται πολύ νόστιμο! Πολυ ωραία χρώματα, φαντάζομαι το άρωμα και τη γεύση του!

Penelope said...

Τυχερή η "πολεντόνα" σύζηγος! Εμείς που τέτοια τύχη; Αλλά τώρα που έχουμε την συνταγή μπορεί και να την φτιάξουμε αν βρούμε ξιφία...με σπαγγέτι ή λαζάνι!

Και λοιπόν;E allora? said...

Leviathan εγώ το λέω πάντα οτι οι αντρες είστε καταπληκτικοι μαγειροι!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

mia maria εγώ ας πουμε τη μέντα δε θα τη βάλω μου πέφτει περίεργο,αλλά ξερεις αυτα ειναι γουστα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Penelope μη βάλεις ζυμαρικό με αυγό γιατί θα πέσει πολύ βαρύ στη γεύση

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share