Thursday, June 21, 2012

Ελέησόν με

Παρίσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο χιλιανός διευθυντής ορχήστρα Goetz βρέθηκε νεκρός μέσα στην αρμένικη εκκλησία.Ο συνταξιούχος αστυνομικός Κασδάν αρμενικής καταγωγής και ο ναρκομανής αστυνομικός "Βολό" αναλαμβάνουν να ανακαλύψουν το δολοφόνο.
Παιδικές χορωδίες,ταξίδι στα  βασανιστήρια της Χιλής επί της διδακτορίας Πινοσέτ,εξαφανίσεις παιδιών,πρώην ναζί....και άλλα στοιχεία εμπλέκονται όλα μαζί.

Ελέησόν με
Ζαν - Κριστόφ Γκρανζέ
Εκδόσεις Καλέντης
Misèrere Jean-Christophe Grangé

Το καλοκαίρι καταφέρνω να διαβάζω περισσότερο,η μέρα είναι μεγαλύτερη και για να μην ξεχνιόμαστε σήμερα είναι το θερινό ηλιοστάσιο.

Ίσως κάποιος να παραπονεθεί ότι είναι ένας λαβύρινθος το έργο του αλλά αφήνει πάντα κάποια στοιχεία που βοηθάνε σιγά σιγά τον αναγνώστη να πλέξει την πλοκή.Σε ταξιδεύει στο παρόν στη Γαλλία αλλά και στο παρελθόν για να σου σκιαγραφήσει το χαρακτήρα του χιλιανού διευθυντή αλλά και των άλλων θυμάτων.Όλα τα θύματα έχουν ρήξη του τυμπάνου των αυτιών και στον τόπο της δολοφονίας βρίσκονται πάντα αποτυπώματα παπουτσιών Converse νούμερο 36.

Ο διευθυντής ζει πολλά χρόνια στο Παρίσι και διευθύνει παιδικές χορωδίες.Αγαπημένη του οπερέτα το Μιζερέρε του Αλλεγκρέτι εξ'ου και ο τίτλος του βιβλίου.Πως συνδέεται με τις παιδικές χορωδίες και τις παιδικές φωνές το αφήνω να το ανακαλύψετε.Ο Goetz κρύβει όμως και δυο άλλες ζωές εκείνη του παρελθόντος στη μακρινή Χιλή και εκείνη του παρόντος στο Παρίσι που τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα ικανοποιούνται....

Το βιβλίο ήταν καταπληκτικό και το προτείνω ανεπιφύλαχτα!Η πλοκή πλεγμένη όμορφα και ακούραστη.Τελικά μου αρέσει το γαλλικό νουάρ και αρχίζω να ανακαλύπτω το συγγραφέα με δέος,με καθηλώνει!

Αν δε τον βαρεθήκατε να τον ακούτε σας έχω και άλλες δυο προτάσεις.Εγώ προς το παρόν θα πάρω το επόμενο βιβλίο του που δεν είναι ακόμα μεταφρασμένο στα ελληνικά και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

4 comments:

Hfaistiwnas said...

:) Καλό διάβασμα!

ΦΟΥΛΗ said...

βιβλιοφαγα μου εσύ!!
καλό βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas ότι έδινα στα τσιγάρα τα δίνω στα βιβλία πια :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη ευτυχως που ειναι φτηνά σε συγκριση με Ελλάδα αλλιώς δε θα μπορουσα να τα αγοράζω

:*

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share