Wednesday, August 8, 2012

Λιμνοθάλασσα Μπάλος

Μετά το φρούριο Γραμβούσας το καράβι σας πάει στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου το βορειοδυτικότερο σημείο του νησιού.Βλέπεις εκεί να κατεβαίνουν σαν τα μυρμήγκια οι επιβάτες και έχει πλάκα.Να προσέξετε όπως και με συμβούλευσαν όταν πάτε να μη φυσάνε βοριάδες γιατί μου’παν ότι βγάζει σκουπίδια.Εμείς σε κάποιες στιγμές είχαμε λίγα συννεφα.









Να την περπατήσετε και να βουτήξετε από παντού στη λιμνοθάλασσα.Έχει διάφορα και διαφορετικά σημεία πετραδάκια και άμμο.Θα μείνετε 2 ώρες και γι’αυτό καλό θα ειναι να έχετε τα απαραίτητα.Σε κάποια σημεία το νερό ειναι τόσο ζεστό που νομίζεις ότι είσαι μέσα στη μπανιέρα σου.Σε κάποια σημεία η στάθμη ειναι τόσο χαμηλή και για πολλά μέτρα που οποίος έχει μωρά δεν θα φοβάται.









Το πράσινο που φαίνεται ειναι η καντίνα
Έχει μια καντίνα που ειναι γεμάτο μόνο άντρες Κρητικούς που κάνουν το χάζι τους,την πλάκα τους και προσέχουν την παραλία.Μου’παν μέσα στα πολλά (ανάκριση μου έκαναν γιατί με είδαν μονη και μετά μόλις εμφανίστηκε το έτερο ήμισυ έχασαν τη λιαλια τους!) ότι η ομορφιά του Μπάλου ειναι από πάνω και έχουν δίκιο αν κρίνω από τις διάφορες πανοραμικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.


Η εικόνα από μερικά μέτρα που περπατήσαμε,φανταστείτε από ψηλά

Είναι χωματόδρομος και μετά αφήνεις σε μια αλάνα το αυτοκίνητο.Πληρώνεις 1€ διόδια,το πληρώσαμε όμως και με την εκδρομή.Μετά μου’παν οτι κατεβαίνεις το βουνό.Αν ποτέ γυρίσω Κρήτη θα πάω Μπάλο με αυτοκίνητο και θα μείνω εκεί όλη τη μέρα!

8 comments:

lolipopfamily said...

Με βοήθησες πολύ.Τόσα χρόνια μόνιμη κάτοικος Χανίων και όλο το αναβάλλω.Όμορφες οι φωτογραφίες σου...Φιλιά από τα Χανιά.
Γιώτα

Και λοιπόν;E allora? said...

lolipopfamily τιμή μου και χαρά μου που σε βοήθησα.
Να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και φυσικά οποιαδήποτε πληροφορία των χανιών ειναι καλοδεχούμενη.Σε 2 βδομάδες κατεβαινουν για 3η χρονιά φίλοι Ιταλοι

καλημερούδια!!!

Thalassenia said...

Από τις ξεχωριστές και ατελείωτες ομορφιές της Κρήτης. Αυτός ο τόπος έχει αμέτρητα φυσικά αξιοθέατα!!!!
Σε θέλει εκεί ένα μήνα.
φιλιά:)

ΦΟΥΛΗ said...

πολύ την χάρηκα τη βόλτα σου,να είσαι και να περνάς καλά

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia εμεις μειναμε 8 μέρες και γυρναγαμε ολη μερα γιατι δεν ξερω ποτε θα ξανακαταφερουμε να επιστρεψουμε

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη στο επόμενο άρθρο θα σε πάω για μάσα ;)

kiki said...

Περίεργη παραλία που είναι!

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki έχω κι άλλες ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share