Saturday, September 22, 2012

Κάρλο Λουκαρέλι


Η τριλογία του φασισμού
Κάρλο Λουκαρέλι
Εκδόσεις Κέδρος

Εν λευκώ
Ο Ντε Λούκα μετά τη διάλυση του καθεστώτος βρίσκεται στην αστυνομία του Σάλο.Διερευνεί το φόνο ένος Ιταλού φασίστα.Βία,ναρκωτικά,γυναίκες,λαθρεμπόριο....

Ένα μουντό καλοκαίρι
Ο Ντε Λούκα με ψεύτικη ταυτότητα προσπαθει να διαφύγει και να γλιτωσει από την εκτέλεση.Οι αντάρτες έχουν πια το πάνω χέρι  και σκοτώνουν τους πάντες.Ενας παλιός του μαθητής που τον αναγνωρίζει το μπλέκει για να το βοηθήσει στην εξιχνίαση του φόνου ενός μαυραγορίτη.

Το μπουρδέλο της οδού Όκε.
Ο Ντε Λούκα εργάζεται στο τμήμα Ηθών λόγω του φασιστικού παρελθόντος του.Σε ένα μπουρδέλο δολοφονείται ένας κουμουνιστής.

Ο Λουκαρέλι είναι συγγραφέας,δημοσιογράφος και σεναριογράφος.Έχει μια εκπομπή στη Rai που μιλάει για εγκλήματα.Η τριλογία είναι ξακουστή εντός και εκτός της Ιταλίας αλλά μέχρι τώρα δεν την είχα διαβάσει κι αυτό γιατί στα ιταλικά το κάθε βιβλίο ήταν πάνω κάτω 10 €.Πριν μερικά χρόνια αξιώθηκαν τα 3 βιβλία να τα κάνουν σε ένα στη τιμή των 16€.Μεταξύ μας,αφού διαβασα και τα 3 βιβλία δεν κατάλαβα γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε ένα ενιαίο.


Μέσα από τα βιβλία αναγνώρισα το τρόπο διήγησης του συγγραφέα αφού τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές.Περίμενα περισσότερα όμως,με απογοήτευσε,το βαρέθηκα κάποιες στιγμές.Ευτυχώς που κάθε βιβλίο ειναι λίγες σελίδες.Δεν έχει καθόλου σασπένς και το βρήκα λιτό.Σίγουρα δίνει πληροφορίες για εκείνη την περίοδο της Ιταλίας που για όποιον δεν ξέρει τίποτα θα το βρει ενδιαφέρον.

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία θα τα βρείτε σε προσφορά 3,90€ το καθένα.

2 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλό ΣΚ!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas να'σαι καλά βρε :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share