Tuesday, March 5, 2013

Σολωμό με σάλτσα σόγια

Μια φίλη παρακολούθησε μαθήματα μακροβιοτικής και ανατολικής κουζίνας.Έπηξα να τρωω όσπρια και υποκατάστατα κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων.Έφτιαξε σολομό που μου άρεσε και έτσι έκλεψα τη συνταγή και την άλλαξα.Μας άρεσε τόσο πολύ που κάθε δυο βδομάδες το φτιάχνω,γίνεται και αρκετά γρήγορα.

 Υλικά

400-500 γρμ φιλέτο σολωμό
σάλτσα σόγια 3-4 κουταλιές της σούπας
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ψιλοκομμενό σκόρδο
ελαιόλαδο
μισο ποτηράκι λευκό κρασί

Βγάζω την πέτσα και κόβω σε χοντρά κομμάτια το σολωμό.Τον αφήνω να μαρινάρει με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και το ελαιόλαδο για 15'.Όσο περισσότερο μένει τόσο πιο γευστικό γίνεται.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ψάρι με τη μαρινάρα του και λίγο ελαιόλαδο.Το γυρνάω καλά να ροδίσει από παντού,προσθέτω το κρασί και τον αφήνω σε σιγανή φωτιά και με το καπάκι κλεισμένο μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.

8 comments:

Ξανθή said...

Μ΄αρέσει!!Πολλά φιλιά

Lila Xagorari said...

Αυτά είναι τα ωραία, εύκολα και γρήγορα αλλά και νόστιμα !!!!!!

Summertime Blues said...

ο σολωμός πάει με τον άνηθο πολύ. δοκίμασέ το!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθη η φίλη βαζει προιοντα μακροβιοτικα που στοιχίζουν χρυσα ...ετσι ειναι υγειινο και πιο οικονομικο ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Lila Xagorari τωρα τελευταια δουλευω και Σαββατο,οχι οτι πληρωνομαι,κι ετσι λιγο χρονο.Το φαγητο ομως ειναι παντα απολαυση

Και λοιπόν;E allora? said...

Summertime Blues θα βαλω ανηθο την αλλη φορα :) ....οχι ομως με σογια νομιζω θα ειναι πολυ δυνατες οι 2 γευσεις.

ΦΟΥΛΗ said...

το ζήλεψα η αλήθεια είναι,θα το φτιάξω..
καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη να μου πεις αν σου άρεσε :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share