Sunday, September 7, 2014

Ριζότο με ανάμεικτα μανιτάρια και sbirro

Υλικά
250γρμ ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό καυτό (λαχανικών ή κρέας)
1 κουταλιά βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
400 γρμ μανιτάρια φρέσκα μιξ
λίγο φρέσκο μαϊντανό φρεσκοκομμένο
λίγο καρότο ψιλοκομμένο
μισό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι
200γρμ τυρί σμπίρο

Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι.Προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια,το μαϊντανό και το καρότο.Τσιγαρίστε και αυτά τα υλικά.Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά με την κουτάλα.Προσθέστε το κρασί και τα αφήνετε αλλά 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνετε 1-2 κουτάλες καυτό ζωμό.Όταν στεγνώνει το ρύζι συνεχίζετε σταδιακά να προσθέτετε ζωμό.Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε.



Κόψτε το τυρί σε κύβους και όταν το ριζότο είναι έτοιμο εκτός φωτιάς ριξτε το και ανακατέψτε μεχρι να λιώσει.Αν χρειαστεί βάζετε λίγο ζωμό για να λιώσει καλά και να δέσει.Σε όποιον θέλει στο πιάτο του λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι ή και ακόμα παρμεζάνα.



Το τυρί αυτό sbirro φτιάχνεται με μπύρα Menabrea έχει έντονη γεύση και μυρίζει αρκετά.Είναι όμως καταπληκτικό και συνεπώς σας το προτείνω!





1 comment:

mahler76 said...

Τέλειο φαίνεται :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share