Αυτό το πιάτο το έτρωγα συχνά όταν πηγαίναμε για μεσημεριανό με τους συναδέλφους στο γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα.Κάθε Παρασκευή το είχε προσφορά και πολλές φορές τρέχαμε μέχρι εκεί!Έψαξα και βρήκα διάφορες συνταγές και στο τέλος έκανα ένα μιξ των διάφορων πληροφοριών και ομολογώ ότι είναι πανεύκολο.
Υλικά για 2 μερίδες γεμάτες
1 φιλέτο σολωμό περίπου 600 γρμ
γαλέτα 100-150 γρμ
γλυκιά πάπρικα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη μαρινάρα
ρίγανη
μαϊντανό
δεντρολίβανο
δάφνη
κόκκους από διάφορα πιπέρια
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο 100 ml
αλάτι
Εκτέλεση
Βγάζετε την πέτσα του σολωμού και τα τυχόν κόκαλα.Σε ένα ταψί βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάρα και τα ανακατεύετε.Βάζετε το ψάρι και το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη.Το αφήνετε στο ψυγείο όσες περισσότερες ώρες μπορείτε.Εγώ το έβαλα το πρωί για το βραδινό.
Φιλτράρετε το λάδι έτσι ώστε να βγάλετε όλα τα μυρωδικά.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη γαλέτα,την πάπρικα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σκεπάζετε καλά το σολωμό και με το μείγμα και σε βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 10' περίπου.Μετά αυξάνετε τη θερμοκρασία γύρω στους 220 και έχετε μόνο την πάνω αντίσταση του φούρνου έτσι ώστε να κάνει την κρούστα.
Εγώ το συνόδευσα με απλή πράσινη σαλάτα για να μη χαθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις της μαρινάτας.
Tips:Από μυρωδικά για τη μαρινάρα μπορείτε να βάλετε άνηθο και θυμάρι.Εξαρτάται από τα γούστα σας.
Υλικά για 2 μερίδες γεμάτες
1 φιλέτο σολωμό περίπου 600 γρμ
γαλέτα 100-150 γρμ
γλυκιά πάπρικα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη μαρινάρα
ρίγανη
μαϊντανό
δεντρολίβανο
δάφνη
κόκκους από διάφορα πιπέρια
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο 100 ml
αλάτι
Εκτέλεση
Βγάζετε την πέτσα του σολωμού και τα τυχόν κόκαλα.Σε ένα ταψί βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάρα και τα ανακατεύετε.Βάζετε το ψάρι και το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη.Το αφήνετε στο ψυγείο όσες περισσότερες ώρες μπορείτε.Εγώ το έβαλα το πρωί για το βραδινό.
Φιλτράρετε το λάδι έτσι ώστε να βγάλετε όλα τα μυρωδικά.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη γαλέτα,την πάπρικα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σκεπάζετε καλά το σολωμό και με το μείγμα και σε βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 10' περίπου.Μετά αυξάνετε τη θερμοκρασία γύρω στους 220 και έχετε μόνο την πάνω αντίσταση του φούρνου έτσι ώστε να κάνει την κρούστα.
Tips:Από μυρωδικά για τη μαρινάρα μπορείτε να βάλετε άνηθο και θυμάρι.Εξαρτάται από τα γούστα σας.
2 comments:
Ωραίο φαίνεται και δεν είναι και τηγανητό για να είναι βαρύ. Καλή σου μέρα!
γεια σου mahler76!σε σκεφτομουνα.
Ειναι πανευκολο το φαγητο και ελαφρυ!Εχουμε μια ορισμενη ηλικια πια πρεπει να προσεχουμε τη σιλουέτα μας χαχαχα!
Post a Comment