Saturday, November 14, 2015

Ρολό με μπέικον στη λαδόκολλα

Κάτι εύκολο και γρήγορο για όλα τα γούστα είναι το ρολό με μπέικον που φτιάχνω συχνά το χειμώνα όταν γυρνάω αργά το βράδυ από τη δουλειά και συνεπώς θα είναι μια εύκολη λύση για πολλούς από εσάς.



Υλικά

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μπαχάρι τριμμένο
κύμινο
σκόρδο σε σκόνη
μαϊντανό αποξηραμένο
αλατοπίπερο
1 αυγό
γαλέτα όσο χρειάζεται για το πλάσιμο
μια συσκευασία μπέικον

Εκτέλεση

Την ποσότητα των μπαχαρικών την αφήνω στα γούστα σας. Εμεις στο σπίτι τρώμε αρκετά μυρωδάτα.
Πλάθετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιογενείς το μείγμα με το κιμά.Φτιάχνετε ένα κύλινδρο.

Σε χαρτί φούρνου ή λαδόκολλα βάζετε τις φέτες του μπέικον μια δίπλα στην άλλη.Κρατάτε δυο φέτες για τα κλεισίματα.


Τοποθετείτε τον κύλινδρο πάνω στο μπέικον και το κλείνετε όπως στη φωτογραφία.


Εμένα μου αρέσει καυτερό και βάζω λίγο πιπέρι και στο μπέικον.


Το κλείνω στη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το τοποθετώ σε ένα μικρό ταψί.


Για 30' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.Αφού περάσει η μισή ώρα ανοίγω τη λαδόκολλα και με αναμμένη μόνο την πάνω την αντίσταση αφήνω για άλλα 5 λεπτά μέχρι να κάνεις τραγανή κρούστα το μπέικον.



Εγώ συνήθως βάζω λίγες πατάτες πάλι στη λαδόκολλα με αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και λίγο λάδι.Τα ψήνω μαζί στο φούρνο.



Συνήθως για σαλατικό φτιάχνω μπρόκολο στον ατμό,εσείς συνοδευστε ο,τι σας αρέσει!

4 comments:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Έτσι κάνω τις πατάτες πάντα (και σήμερα!!) συνόδευσαν μπούτι χοιρινό αργοψημμένο με κρασί και χυλό ντομάτας (2,5 ώρες). Και για σαλάτα μικρά κολοκυθάκια βραστά στον ατμό με λαδολέμονο και απαλή μουστάρδα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Γειά σου Δύσπιστος! Η ρίγανη είναι μέρος της παιδικής ηλικίας και τη φέρνω από την Ελλάδα. Εδώ έμαθα και το δεντρολίβανο στις πατάτες.

mia maria said...

Καλώς το κορίτσι! Χτες έφτιαξα ρολό και το τύλιξα και σε λαδόκολα αλλά βγήκε λίγο στεγνό! Ωραία ηιδέα σου να ψηθεί τυλιγμένο στο μπέικον, σίγουρα θα το κάνει πιο ζουμερό και θα του δίνει και έξτρα γεύση! Οι πατατούλες τέλειες :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Γεια σου Μαρια μου

Ναι με το μπεικν μενει ζουμερο.Εγω το ξεσκεπαζω μερικα λεπτα για να γινει τραγανό.Δες εσυ τι σου αρεσει.

Καλη βδομαδα!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share