Monday, August 24, 2009

Καρτ-ποστάλ

Η πρώτη ταχυδρομική κάρτα εκδόθηκε το 1869 στην Αυστρία ενώ στην Ελλάδα το το 1876.Κανένας πια δεν την αποκαλεί έτσι αλλά καρτ-ποστάλ (carte-postale).

Από μικρή όπου κι αν πήγαινα αγόραζα κάρτες,άλλες τις έστελνα σε φίλους κι άλλες τις κράταγα ενθύμιο γιατι δεν είχα φωτογραφική μηχανή.Τώρα πια έχω ψηφιακή και μπορώ να βγάζω όσες φωτογραφίες θέλω....και λοιπόν;Αυτό δε με σταματάει να αγοράζω κάρτες και να στέλνω σε φίλους.

Όταν στο γραμματοκιβώτιο μου βρίσκω μια ταχυδρομική κάρτα με γεμίζει χαρά,νιώθω σαν τα παιδιά που τους προσφέρουν σοκολάτα ή καραμέλα.Τις έχω όλες μαζεμένες σ'ενα κουτί....που και που τις ανοίγω και τις ξαναδιαβάζω.Καμιά φορά χασκογελάω μόνη μ'αυτά που μου γράφουνε.Δε βαριέμαι ποτέ!Είναι ένα ταξίδι με τους φίλους μου,μπορεί να μην πήγα σωματικά μαζί τους αλλά εκείνοι με την κάρτα τους με ταξίδεψαν σε πανέμορφα μέρη και στιγμές.




     Οι κάρτες μου....οι κάρτες σας

Και γι'αυτό θα συνεχίζω να στέλνω και να στέλνω ...θα γεμίζω τα γραμματοκιβώτια τους από περιπλανήσεις και άγνωστα ή γνωστά μέρη.Περιμένω κι άλλες κάρτες σας.Ελπίζω αυτή τη φορά να μη χαθούν ή να μην ξεχάσετε να βάλετε γραμματόσημο ή τη διεύθυνση....ακόμα θυμάμαι τις γκάφες μερικών!!!

6 comments:

Κ said...

μου αρεσε πολυ το κειμενο!
θα συμφωνησω οτι οι καρτ ποσταλ ειναι απο τα ομορφοτερα πραγμα τα στην ζωη , εμενα μ αρεσει αντι για ευχετηριες καρτες να γραφω τις ευχες σε καρτ ποσταλ και να διαλεγω καθε φορα το εικονιζομενο μερος αναλογα με το αν νιωθω οτι θα ταιριαζε στον εορταζοντα.
να λαβεις κι αλλες πολλες , να γεμιζεις πολυχρωμα κουτια με ταξιδιαρικες σκεψεις!

καλη αρχη στο μπλογκ ,πολυ ωραιο στησιμο!!

eug said...

καλή αρχήηηη!!!

πολύ όμορφο κείμενο!

Μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει:ενδιαφέρουσες πληροφορίες,ταξιδιάρικες ιδέες,
πολυδιάστατες φωτογραφίες,χαρούμενες αναμνήσεις,
γαργαριστά γέλια μεταξύ φίλων και....και....πολλές-πολλές σοκολατοκαραμελοπαγωτο-ουζοπαστιτσαδομεθέξεις!!!!

George Tsitiridis said...

kali arxi...

Και λοιπόν;E allora? said...

@Κ ποδαρικο!!!!!

Περιμένω με περιέργεια και ανυπομονήσια μικρού παιδιού κι άλλες πολλές πολλές!!!

@Ευγ θα δούμε τι μου επιφυλλάσει η καθημερινή τρέλα!!!

@pisoglendis ευχαριστώ πολύ :)

Unknown said...

Γεια . Δεν ξέρω αν θα δει κανείς αυτό το κείμενο . Κ εγώ έχω μια αγάπη για τις καρτ ποστάλ . Έτσι ανακάλυψα το postcrossing.com . Λαμβάνω κάρτες από όλο τον κόσμο . Το μόνο που πρέπει να κάνω για να λάβω κάρτα ειναι να στείλω μια κάρτα . η χρήση του site ειναι δωρεάν απλά κανεις εγγραφή με ένα εμαιλ κ σου δίνουν τις διυθυνσεις. Μπορείς να στείλεις 5 κάρτες για αρχή .. δεν μπορείς να στείλεις άλλη κάρτα αν κάποιος δεν λάβει την κάρτα σου. Όσο περισσότερο στέλνεις κάρτες τόσο αυξάνεται κ ο αριθμός που μπορείς να στείλεις . κάθε κάρτα έχει τον αριθμό της , που σου δίνει το site πχ gr 53244 το μόνο που έχετε να κάνετε ειναι να γράψετε αυτό το νούμερο πάνω στην κάρτα έτσι ο παραλήπτης να ενημερώσει ότι την έλαβε . Τότε θα μπορέσετε να στείλετε άλλη .

https://www.postcrossing.com/country/GR

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ πολυ για το site!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share