Monday, August 24, 2009

Εξορμήσεις....όπως λέει μια φίλη μου

Η Λομβαρδία γιατί είναι γνωστή;Για το Μιλάνο και το shopping!Και λοιπόν;Σιγά μην κάνουμε ο,τι κάνουν οι άλλοι!


130 χιλιόμετρα απ'το Μιλάνο κοντά στη Βερόνα υπάρχει ένας μικρός παράδεισος που εμείς οι Έλληνες αγνοούμε αφού έχουμε στο νου μας μόνο τα ψώνια.Η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η λίμνη Γκάρντα, στις πλαγιές των Άλπεων (Δολομίτες) κρύβει τον μικρο αυτό παράδεισο.Είναι η χερσόνησος Σιρμιόνε,με την ομώνυμη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα στενά σοκάκια στο μεσαιωνικό κάστρο.

Όταν φτάνεις ξεγελιέσαι....μυρίζει θάλασσα,αλλά είναι λίμνη.Αμέσως παρατηρείς τους φύλακες του κάστρου Rocca Scaligera .... γλάροι,πάπιες και ψάρια.


Είναι τόσο μικρή  και παρολ'αυτα έχει τόσα πολλά να δεις.Ταξιδευεις στην προϊστορία,στη ρωμαϊκή ιστορία και από το μεσαίωνα στον 21ο αιώνα!!!! Έχει ιαματικά λουτρά και σπα.Μπορείς να κάνεις μπάνιο,ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που έχει ανυπόφορη ζέστη και υγρασία,είναι ένα ξεκούραστο διάλειμμα σ'αυτό το ταξίδι των αιώνων.


Κάποια στιγμή χαμένη μέσα στα λιόδεντρα και τον αρχαιολογικό χώρο Grotte di Catullo αναρωτιέσαι που βρίσκεσαι....Ιταλία,Ελλάδα,θάλασσα,πού είμαι;


Και γι'αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα κανονίσετε ταξίδι για shopping στο υπέροχο Μιλάνο αφιερώστε μια μέρα στην εκπληκτική και επιβλητική Σιρμιόνε.

6 comments:

KitsosMitsos said...

Όντως μοιάζουν αρκετά! Ιταλία ή Ελλάδα...

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos σε μερικά μέρη στο νότο είναι τόσο ίδιο το τοπίο....

George3M said...

Επειδή ήμουν στον Τουρισμό μέχρι πριν 2 χρόνια, όταν κάναμε εκδρομές που περιλάμβαναν και Βόρεια Ιταλία, είχμα και επίσκεψη στο Σιρμιόνε.
G3M

Και λοιπόν;E allora? said...

George3M καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Χαίρομαι που'χεις επισκεφτεί τη Σιρμιόνε,ελπίζω να σου άρεσε.

mm_skg said...

Υπεροχο το Sirmione! Το επισκευτηκα πριν 2 χρονια, αλλα δυστυχως δεν ειχαμε πολυ χρονο στη διαθεση μας για να το εξερευνησουμε... Παντα ελπιζω οτι μια μερα θα ξαναγυρισω στο Sirmione και στην Ιταλια γενικοτερα...

Και λοιπόν;E allora? said...

mm_skg καλώς ήρθες :)

κι εγώ το λάτρεψα...παρόλο την υγρασία που είχε!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share