Tuesday, October 13, 2009

Ωχ,αρχίσαμε!

Καλέ τι κρύο είναι αυτό που πλάκωσε ξαφνικά!Είχαν πει ότι θα πέσει η θερμοκρασία όχι ότι θα χειμωνιάσει.Καιρός βέβαια ήταν γιατί Οκτώβρης και 27 °C δεν είναι λογικό και συνηθισμένο.Και γι'αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκατσα να μαζέψω μερικά από τα καλοκαιρινά δηλαδή ξεμανίκωτα και λινά παντελόνια.Εδώ έχουμε αρκετή υγρασία και συνεπώς το σώμα μας νιώθει 2-3 βαθμούς παραπάνω,το βράδυ κυκλοφορούσα με ένα απλό ζακετάκι.

Να όμως που βρίσκομαι με τη γνωστή μου μισητή μου ρινίτιδα και όλα τα συμπτώματα κρυολογήματος αφού η αλλαγή ήταν απότομη.Πείτε ότι θα πέσει 12-14 °C να ετοιμαστούμε καταλλήλως,πείτε ότι την νύχτα θα έχουμε 4°C να βγάλω το υπέροχο πάπλωμα μου,να στρώσω τα χαλιά μου,να βγάλω τα μπουφανάκια μου και τα πρώτα πουλοβεράκια μου.





Απ΄την άλλη μου αρέσει που αλλάζει ριζικά η γκαρνταρόμπα,καιρός για πασμίνεςκαι κασκολάκια.Επιτέλους θα βάλω το άρωμά μου.Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών δε βάζω γιατί με πλακώνουν τα κουνούπια,μου αφήνουν υπέροχα τσιμπήματα μεγάλα σαν το κέρμα των 5 λεπτών.Για όποιον δε το ξέρει τα αρώματα ελκύουν τα υπέροχα φιλαράκια μου.


Κρύο καιρός για σούπες που αυτή τη στιγμή θα ήθελα να είχα μία να φάω!Καιρός για ζεστά ροφήματα,διάφορα κέηκ και πάστα φλώρες που ακόμα μαθαίνω!

Και λοιπόν για να πάω να κάνω καμιά δουλειά....ας αρχίσω από τη σούπα που τη χρειάζομαι επειγόντως!Τρίτη και 13 λες να φταίει αυτό;Μπαααα ......

6 comments:

Betty's Cuisine said...

πολύ επίκαιρη η ανάρτησή σου, τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ σήμερα, άσε που έχω κι εγώ την μικρή μισο-άρρωστη!
φτιάξε μια σουπίτσα μινεστρόνε, έχει βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών, είναι και θερμαντική, ότι πρέπει για την απότομη πτώση της θερμοκρασίας...

Και λοιπόν;E allora? said...

Παθούσα κι εγώ όπως η μικρή σου....με ένα κουτί χαρτομάντηλα παραμάσχαλα κυκλοφορώ!
Αύριο το πρόγραμμα έχει ακριβώς αυτό που πρότεινες,χορτόσουπα.

Unknown said...

Γι αυτό πρέπει να έρθεις εδώ που μένω εγώ E allora, που έχει συνέχεια καλοκαιράκι. Δεν μου αρέσει ο χειμώνας και μόνο που πέφτει η θερμοκρασία και πρέπει να φορέσουμε μια στις τόσες μακριά μανίκια με πιάνει η ψυχή μου. Σε άλλους όμως αρέσει ο χειμώνας, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι de gustibus et coloribus non disputantum (εάν θυμάμαι καλά τα Λατινικά που έμαθα μια ζωή πριν...)
Καλό χειμώνα λοιπόν με φιλάκια!

Ephemeron said...

Εμενα μου αρεσει το κρυο, η συννεφια, και η βροχη...
(Γιατι μενω εδω στην ερημο;;;...)

Και λοιπόν;E allora? said...

Μαίρη μου δεν είναι ότι δε μου αρέσει ο χειμώνας και το κρύο αλλά ότι υποφέρω από χρόνια ρινίτιδα κι αν δεν προσέξω είμαι για κλάματα,όπως δεν πρόσεξα αυτές τις μέρες!

Μου αρέσουν εξίσου το καλοκαίρι κι ο χειμώνας για διαφορετικούς λόγους :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron έλα μου ντε,τι κάνεις στην έρημο αφού σου αρέσει το γκρι και η βροχή....οι συγκυρίες και η ζωή τα φέρνει όπως δε τα φανταζόμασταν!

Πάω να φτιάξω τη σουπίτσα που πολύ σοφά με συμβούλεψε η Μπέτυ.

Καλημερούδια!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share