Thursday, October 15, 2009

Γοργόνα ή φάλαινα;

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στα γαλλικά σάιτ και μπλογκ.Σοκάρει το πώς τόλμησε να διαφημιστεί ένα γυμναστήριο αλλά δεν με εκπλήσσει με όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά στη τηλεόραση και έξω στην πραγματική ζωή.Αρκεί να ανοίξουμε την τηλεόραση ή να θυμηθούμε τη διαφημιστική καμπάνια ενάντια της ανορεξίας,μια κοπέλα σκελετωμένη!

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί  να πρέπει σώνει και καλά να υπερηφανευόμαστε για τις κοιλιές μας ή για το υπέροχο κορμί μας.Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να εξασκούμαστε καθημερινά αφού η άθληση φέρνει μόνο πλεονεκτήματα.Καθιστά τον οργανισμό μας λιγότερο ευπρόσβλητο σε πολλές παθήσεις όπως τον καρκίνο.Η ίδια η καθημερινή ζωή μας προσφέρει να αθλούμαστε σκαλοπάτια αντί για ασανσέρ,ποδήλατο και ΜΜΜ αντί για αυτοκίνητο....αλλά εμείς εκεί σνομπάρουμε αυτές τις ευκαιρίες και  αυξάνονται οι υπέρβαροι ενήλικες και δυστυχώς παιδιά!!!!

Η λεζάντα αν υπάρχει,είναι προκλητική,αυθάδης αλλά απ΄την άλλη θέλουμε να μπούμε στο υπέροχο και ιδανικό μέγεθος 42.Βρίσκω και τα δύο λεζάντα και το κείμενο,εξίσου υπερβολικά απ'την μια ανορεξία και απ΄την άλλη παχυσαρκία

Και γι'αυτό θεωρώ ότι οι γοργόνες και οι φάλαινες δεν πρέπει να ξεκατινιάζονται για το ποια είναι καλύτερη,ομορφότερη,εξυπνότερη γιατί αυτό μόνο ευφυΐα δεν αποδεικνύει!Και συνεπώς πιστεύω και το πράττω καθημερινά ότι η καλλιέργεια,η μόρφωση και η καλή φυσική κατάσταση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Το κείμενο

Πρόσφατα, έξω από ένα γυμναστήριο σε μια μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τοποθετήθηκε μια μεγάλη αφίσα με μια νέα, όμορφη, ημίγυμνη και αδύνατη νεαρά με την παρακάτω λεζάντα:

« CET ÉTÉ VEUX-TU ÊTRE SIRÈNE OU BALEINE?»
« ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΡΓΟΝΑ Ή ΦΑΛΑΙΝΑ;»


Μια κυρία μέσης ηλικίας που δεν είχε παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με την νεαρή στην αφίσα, απάντησε στη αφίσα του γυμναστηρίου, γραπτώς και δημοσίως με δική της αφίσα λέγοντας τα εξής:

Οι Φάλαινες περιτριγυρίζονται από φίλους (δελφίνια, ιππόκαμπους, θαλάσσιους ελέφαντες, και περίεργους άνθρωπους). Έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, μένουν έγκυοι, και γεννάνε αξιολάτρευτα φαλαινάκια. Περνάνε ωραία παρέα με τα δελφίνια τρώγοντας σαρδέλες και γαρίδες και παίζοντας στις θάλασσες, ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη όπως την Παταγονία, τα στενά του Bering και τους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας. Οι Φάλαινες τραγουδούν θαυμάσια, όλη μέρα, και έχουν ηχογραφήσει και CD. Ζούνε ελεύθερα, χωρίς ουσιαστικούς εχθρούς εκτός από τον άνθρωπο, και είναι αγαπητές, σεβαστές και υπό την προστασία πολλών οργανώσεων.

Οι Γοργόνες δεν υπάρχουν! Και εάν υπήρχαν θα κάνανε ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχαναλυτών πάσχοντας από κρίση ταυτότητας. Τι είμαι Ψάρι ή Άνθρωπός;

Οι γοργόνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ διότι όπως υποστηρίζει η μυθολογία, πεθαίνει όποιος άνδρας τις πλησιάσει και κυρίως μάλλον τους λείπει ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για σεξ (με ουρά ψαριού που διαθέτουν κάτω από την μέση). Χωρίς σεξ ,,,, ούτε παιδιά μπορούν να κάνουν και ποίος θα ήθελε να κάνει παρέα με μια κοπέλα που βρόμαγε ψαρίλα;

Με βάση τα παραπάνω η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη!!!!

ΝΑΙ !!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΑΙΝΑ!!!

Υ.Σ. Είμαστε σε μια εποχή που τα media καθορίζουν το «ωραίο». Μόνο οι αδύνατοι είναι ωραίοι.. Αλλά εγώ προτιμώ να απολαμβάνω παγωτό με τα παιδιά μου, ένα καλό δείπνο με τον συνομήλικο σύντροφό μου και καφέ με τις συνομηλικες φίλες μου. Όπως περνούν τα χρόνια κερδίζουμε αργά, αργά βάρος, κυρίως διότι μαζεύουμε τόσες πληροφορίες και γεμίζει το κεφάλι μας σοφία. Όταν δεν χωράει άλλη σοφία το κεφάλι μας, διανέμεται φαίνεται η αποθηκευμένη γνώση στο υπόλοιπο σώμα σας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ, Είμαστε υπερβολικά καλλιεργημένες, μορφωμένες, χαριτωμένες και χαρούμενες...

Από σήμερα, όταν θα βλέπω τον κώλο μου στον καθρέφτη, θα σκέφτομαι: «Πω, Πώ τι έξυπνη που είμαι!!!!!»

8 comments:

eug said...

με την αποψη του κειμένου που συνάδει με το αρχαίο ρητο συμφωνώ απολύτως.

θα σχολιάσω , όμως ,την αφορμή
που την αντιλήφθηκα λιγάκι αλλιώς.

Το κείμενο-απάντηση με έκανε και γέλασα.Αν αυτό συντάχτηκε κάτω από
καλοπροαίρετο χιουμορ (και νομίζω οτι ετσι έγινε) και όχι υπο τη μορφή κακίας,τότε το βρίσκω και πολύ έξυπνο.Ετσι κι αλλιώς,χιουμορ και εξυπνάδα πάνε μαζι.Δεν νομίζω οτι έπεσε στην ανταγωνιστική "λούμπα" να απαντήσει στη διαφήμιση με το επιχειρημα υπέρβαρος=έξυπνος ,νομίζω οτι δεν στάθηκε εκεί,το προχώρησε με χιουμορ παρακάτω,χωρίς να βάζει τον αναγνωστη να επιλέξει...μου θύμισε αυτό που απαντουν με χιουμορ οι φαλακροί (πολλή τεστοστερόνη ή μεγάλος εγκέφαλος που πιέζει τις τρίχες κοκ)

υγ1:από Δευτέρα ξεκινώ δίαιτα:εχουμε 200 μέρες για το καλοκαιρι κι εγώ εχω μαζέψει πολύ μυαλό στους γλουτούς.

υγ2:Με τι να γυμναστώ;με τι να γυμναστώ; Προβληματίζομαι μεταξύ αεροβικής και μελέτης Νιτσε.

Και λοιπόν;E allora? said...

Συμφωνώ μαζί σου ότι το κείμενο είναι καλογραμμένο και σατιρικό.Αλλά πιστεύω ότι και το κείμενο σε βάζει να διαλέξεις όπως ακριβώς κάνει η λεζάντα.

Απλά καμιά φορά βλέπω τους ανθρώπους που σοκαριζόμαστε περισσότερο με τα ανορεξικά άτομα και λιγότερο με τα παχύσαρκα....και ειδικά με τα παχύσαρκα παιδιά που καθημερινά αυξάνονται επικίνδυνα.

Εμένα πάλι μου αρέσουν και οι γοργόνες και οι φάλαινες....εξάλλου το περιτύλιγμα το πετάμε και κρατάμε το δώρο ;)Τα ακραία δε μου αρέσουν.

Σήμερα δημοσιεύτηκε ότι το μοντέλο που αντιπροσώπευε τον Ralph Lauren απολύθηκε γιατί πάχυνε!!!!Πόσο ζύγίζε;54 κιλά

sCaTterBraiN said...

έχουμε ξεφύγει, και καλό είναι να μας θυμίζουν ότι είμαστε άνθρωποι και όχι εικόνες.

btw στον ralph lauren το έχουν παραχέσει - ένα μποϋκοτάζ νομίζω τους αξίζει (δείτε διαφήμιση που έβγαλαν εδώ)

Και λοιπόν;E allora? said...

Πες τα sCaTterBraiN!

Γι'αυτή την κοπέλα αναφέρομαι ότι απολύθηκε επειδή πάχυνε!!Σήμερα διάβασα κι εγώ το άρθρο και τράβαγα τις κοτσίδες μου!!!!

dhmhtra said...

Κορίτσια ...καλησπέρα.
Γυμναστείτε και φάτε τώρα που μπορείτε!
Θα έρθει κάποια ώρα που θα θέλετε να γυμναστείτε, θα θέλετε να φάτε και δεν θα μπορείτε!
Από μιά γυμνάστρια που δηλώνει και μαγείρισσα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Δήμητρα!
Δίκιο έχεις 2-3 φορές τη βδομάδα γυμναστική για να μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε χωρίς τύψεις και χωρίς να μετράμε θερμίδες....γυναίκες και άντρες!

Artanis said...

Αχα,χα,χα,χα ωραίο κείμενο έστειλε η ευτραφής κυρία, γέλασα...
Και καλά έκανε βεβαίως...Πάω να δω το λινκ για τον Ralph Lauren...

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis δεν είναι μόνο ο Ralph Lauren που επιλέγει υποσιτισμένα μοντέλα,η λίστα είναι μεγάλη!Δίπλα μου είναι μια residence και πρέπει κάποιο γραφείο μοντέλων να έχει διαμέρισμα.Τα βλέπω κάθε 2-3 μήνες αγόρια και κορίτσια....άσε!Το ένα μπούτι μου αντιστοιχεί 2 δικά τους ενωμένα κι αν...!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share