Sunday, October 25, 2009

X-Men Origins: Wolverine

Είναι πια γνωστό ότι η καινούρια μόδα του κινηματογράφου  είναι η επιστροφή στις ρίζες για να δούμε το ξεκίνημα του εκάστοτε ήρωα πχ Batman begins.Δε θα βλέπαμε,μαθαίναμε για τον αγαπητό μας Wolverine;Χθές  έμαθα κι εγώ το ξεκίνημα και το κρυφό παρελθόν του μεταλλαγμένου ήρωα μας....σε dvd! 

Καταρχήν θετικότατο ότι το έργο διαρκεί 107',έλεος πια με τα τρίωρα έργα που βγαίνω με τα μάτια πρησμένα!Μάλιστα πολλές φορές απ΄τη βαρεμάρα δεν παρακολουθώ ολόκληρες σκηνές.

Η πλοκή του έργου είναι απλή και συνηθισμένη,αφορά δύο αδέρφια που ανακαλύπτουν ότι έχουν κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις.Η ιστορία ξεκινάει στο Καναδά το 1845 και φτάνει μέχρι το σήμερα.Οι δύο νέοι λαμβάνουν μέρος σε όλους τους πολέμους απ'όπου βγαίνουν πάντα αλάβωτοι και σε μυστική στρατιωτική οργάνωση.Κάπου εκεί ο ένας δε θέλει πια να σκοτώνει ανθρώπους ενώ ο άλλος το ευχαριστείται ..... και οι δρόμοι τους χωρίζουν.Θα ξαναβρεθούν για την εκδίκηση και το υπόλοιπο της ιστορίας καλό θα είναι να το δείτε κι όχι να το διαβάσετε εδώ.




Σίγουρα δεν είναι τίποτα το σπουδαίο αφού έχουμε ήδη δει άλλα τρία.Είναι απλό και σέβεται τη ροή των κόμικς.Ο χαρακτήρας του  Wolverine τον βρίσκουμε όπως στα προηγούμενα κεφάλαια και συνεπώς δεν έχουμε τίποτα το καινούριο όσον αφορά αυτόν.Έχουμε όμως καινούριους μεταλλαγμένους ήρωες με καινούριες σούπερ δυνάμεις,την επανεμφάνιση του  Γούλιαμ Στράικερ και φυσικά τον καινούριο και δεύτερο κεντρικό πρωταγωνιστή τον Victor (Liev Schreiber) ο οποίος δίνει μια διαφορετική νότα στο έργο και το κάνει πιο ενδιαφέρον.



Γενικά το έργο δεν είναι κακό,πέρασα ένα απολαυστικό δίωρο.Σίγουρα δεν είναι το τέρας blockbuster όπως το παρουσίαζαν και γι'αυτό δεν χρειαζότανε σώνει και καλά μια μεγάλη οθόνη.Το βλέπεις άνετα και ευχάριστα απ΄τον κανάπε!Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα βγει και πέμπτο κεφάλαιο.....

8 comments:

Remy said...

Mbaaa.... h kopella mou to eixe dei logw Hugh Jackman- den evlepe to "Australia" pou ekei toulaxiston louzotan hmigymnos, na to fxaristithei kiolas:P Oso gia mena, "oute sto aeroplano" pou leei k o Timogiannakhs.
Exw prhxtei stis tainies vevaia to teleutaio 3hmero: eida ton "Kynodonta" (synistwmeno me epifylaksh k to tonizw), to "Public Enemies" pou de xantakwthike apo th xrhsh tou pshfiakou telika k htan arketa endiaferon (kserw oti esena de sou arese), to "Blind Date" mia mikrh, "theatrikh" k arketa sparaksikardia tainioula me tous Stanley Tucci-Patricia Clarkson, telos to megalytero meros tou "Private Lives of Pippa Lee" opou prwtagwnistoun ths Panagias ta matia (RW Penn, Alan Arkin, Maria Bello-fantastikh!, Keanu Reeves, Julianne Moore ka). Apopse pame Panorama Eleftherotypias na doume to "Dromo" (The Road) me Viggo Mortensen. Kritikh mesw status!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ναι ναι στο "Αυστραλία" είναι σκέτο οφθαλμόλουτρο.Ήμουνα σχεδόν σίγουρη οτι δε θα σου αρέσει.
Χαχαχ δεν ήξερα την ατάκα του Τιμογιαννάκη!

Το "Public Enemies" δε το έχω δει ακόμα....δεν έχει βγει καν στον κινηματογράφο,είναι προγραμματισμένο για 6/11!Θέλω όμως να το δω,το'χω δηλώσει κιόλας στο φβ Movies :)))

Πωππωπω έργα που είδες!Περιμένω για το "Δρόμο",καλή Κυριακή να έχεις και θα επανέλθω για τον "Angels & Demons".

χχχχ

Estella said...

Βασικά εγώ ως γνήσια fan των marvel movies θα σου πω οτι μου άρεσε αρκετά σαν ταινιούλα. Καλά ντάξει δεν μιλάμε για κάποιο αριστούργημα με βαθυτατο φιλοσοφικοκοινωνικοιστορικό περιεχόμενο αλλά την διασκέδασα γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;! Α η εμφάνιση του Gambit ήταν επίσης κάτι που πραγματικά άξιζε. (μα σε ολόκληρη τριλογία των X-Men ούτε κομπάρσο δε τον βάλανε; Ελεος δηλαδή...) Να σαι καλά. Φιλάκια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Εγώ πάλι Estella την βρήκα αρκετά χαλαρή την ταινία,είχα μπει και κάτω απ'το πάπλωμα και μπορώ να πω ότι την ευχαριστήθηκα.Σίγουρα ΔΕΝ είναι blockbuster.

Όσον αφορά για τον Gambit ήταν να τον δούμε στο 2ο και στο 3ο τρίτο μέρος αλλά όλο τον κόβανε.

xxxx

Betty's Cuisine said...

Μόνο λόγω Hugh Jackman θα το έβλεπα - δεν είναι του γούστου μου τέτοιου είδους έργα...
Αλήθεια μήπως είδατε "Το κορίτσι με το τατουάζ"; Σουηδική ταινία με άγνωστους σε μας σουηδούς ηθοποιούς, αλλά πάρα μα πάρα πολύ καλή, περιεκτική, αληθοφανής και βίαιη όσο ήταν απολύτως απαραίτητο. Βασισμένη στο βιβλίο του Stieg Larsson και από τις ελάχιστες ταινίες που μου άρεσαν πολύ περισσότερο από το βιβλίο!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημερούδια Μπέτυ μου!
"Το κορίτσι με το τατουάζ" είναι στα άμεσα που θα πάρω σε dvd.Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία του Stieg Larsson,έχω ακούσει όμως καλά λόγια.

Ιταλία προβάλλεται από 25/9 στις αίθουσες το 2ο The Girl Who Played with Fire...μέχρι να δω το πρώτο θα βγει και το 2ο σε dvd.Δυστυχώς αν και αγαπάω πολύ τον κινηματογράφο 8 ευρώ είναι πολλά κι έτσι τα βλέπω σε dvd....

Όταν το δώ θα επανέλθω με ποστ.Αν σου αρέσουν τα Νουάρ βιβλία
....έχω κι άλλα να προτείνω ;)

Και κάτι άσχετο,έφτιαξα τα muffins σου και μου'χει σπάσει η μύτη!!!!

Betty's Cuisine said...

ποιά muffins έφτιαξες; τα μήλο-κανέλλα; σήμερα έφτιαξα καινούρια με μπανάνα-σοκολάτα, θα τα δεις οσονούπω!
ποτέ δεν λέω όχι σε ένα βιβλίο, ανεξαρτήτως κριτικών! θέλω να διαπιστώνω μόνη τι με ενδιαφέρει και τι όχι, άρα κάθε υπόδειξη καλοδεχούμενη...
δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω το χρόνο που θα ήθελα στο διάβασμα, αλλά πάντα βρίσκω λίγη ώρα, ένα βιβλίο υπάρχει πάντα ανοιχτό πάνω στο γραφείο μου...
φιλιά και καλή βδομάδα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Αυτά με τα μήλα και τη λατρεμένη κανέλλα.Πρέπει να αγοράσω φορμά για muffins,έβαλα τη ζύμη στο ταψί του κέηκ.Δοκίμασα κιόλας (δεν άντεξα η λαίμαργη!!!)Καταπληκτικά!!!!!

Αχχχ κι εμένα μου αρέσουν τα βιβλία!!!!

Καλή βδομάδα Μπέτυ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share