Saturday, June 4, 2011

Παγωμένα γρήγορα ζυμαρικά 3

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου παγωμένα γιατί θεωρώ ότι στη γεύση είναι πολύ δροσερά.γευστικά και γεμάτα χυμούς απ'τα υλικά.Συνήθως χρησιμοποιώ φαρφάλες,μη με ρωτήσετε γιατί.Φαντάζομαι γιατί είναι πλακέ και μπορώ να πάρω με το πιρούνι λίγο απ'όλα τα υλικά.Οι δόσεις είναι με το μάτι.



Υλικά
500γρ φαρφάλες
400 γρ ντοματάκια φρέσκα
200 γρμ μπουκιές μοτσαρέλα
μια χούφτα φύλλα φρέσκο βασιλικό
100 γρμ ελιές μαύρες καθαρισμένες
αλάτι
ελαιόλαδο

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπωλ βάζετε τα ντοματάκια που έχετε κόψει στη μέση,τη μοτσαρέλα,τις ελιές κομμένες στη μέση και το ελαιόλαδο.Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στα ζουμιά του.Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα προσθέστε στο μπωλ όπου ανακατεύετε καλά να πάνε παντού.Δείτε εσείς αν χρειάζεται άλλο ελαιόλαδο.Στο τέλος προσθέτω προσθέτω τα φύλλα βασιλικό που κόβω πάντα μετά χέρια αν είναι πολύ μεγάλα ή τα αφήνω και ολόκληρα.Αφήνετε να κρυώσει και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Επειδή τα ντοματίνια ίσως να είναι ακριβά πάει μια χαρά να βάλετε ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους.
Αν δε βρείτε μοτσαρέλα σε μπουκιές μια χαρά πάει και κανονική μοτσαρέλα αλλά να είναι κομμένη στο ίδιο μέγεθος με τη ντομάτα

Παλιότερα σας είχα δείξει την ποικιλία ντοματάκια pizzutelo.Στη φωτογραφία σας δείχνω δύο ποικιλίες ντοματίνια.Στα αριστερά  datterino (ντατερίνο) και στα δεξιά  a grappolo (α γκράπολο).Ντάτερο στα ιταλικά είναι ο χουρμάς και α γκράπολο ειναι το τσαπί.Τα datterino δεν έχουν σπόρια και είναι πολύ γλυκά.


12 comments:

bear said...

Αυτή την συνταγή την είχα δει σε περιοδικό, και την έφτιαχνε η Σοφία Λόρεν. Πολλά χρόνια πριν.
Βέβαια υιοθετήθηκε. Α να βάζεις και καπαρόμηλα

Ξανθή said...

Καλησπέρα, στείλε κανένα πιάτο κι από εδώ σχεδόν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω!!
Πολλά φιλιά.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ευχαρίστως τσακίζω ένα πιατο!

Thalassenia said...

Έρχομαι από κρασομεζέδες και είμαι σκασμένη, δεν πάει τίποτα κάτω.
Αύριο πριν το μεσημέρι θα έρθω να τα τσακίσω.

Φιλιά θαλασσένια.

Και λοιπόν;E allora? said...

bear καπαρόμηλα εννοείς την καπάρη φαντάζομαι.Εδώ δεν μου πολυαρέσει...ίσως γιατί βρίσκω σε ξύδι κι όχι σε αλμύρα.

καλό μεσημέρι

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή τρέχεις σε δουλειές;Πάντα υπάρχει ένα πιάτο παραπάνω :)

καλό μεσημέρι
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είναι η ευκολη καλοκαιρινή λύση

καλό μεσημέρι

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia προτιμώ με τα 1000 τους κρασομεζέδες σου!!!!!!!

καλό μεσημέρι

χχχ

Thalassenia said...

Σου είπα θα ξανάρθω.
Για βραδυνό ή για μεσημεριανό -διαίτης- πολύ καλά τα βρίσκω.

Θα σου στείλω φοτο.

Φιλιά θαλασσένια.

manousina said...

Ο συνδυασμός ντομάτα-βασιλικός είναι αγαπημένος!!!!
Καλή βδομάδα φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia δεν ειναι καθόλου βαριά.ασε που διαιτικά ειναι,αρκεί να μη φας και ψωμί μαζι ;)

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina ντομάτα βασιλικός και μπρουσκέτα!!!!!

Related Posts with Thumbnails