Monday, June 6, 2011

Αιχμηρά αντικείμενα

Όπως σας είχα ήδη πει στο προηγούμενο ποστ αφιερωμένο στο άλλο βιβλίο της συγγραφέας Σκοτεινός τόπος η φιλενάδα μου'στειλε πεσκέσι το βιβλίο που κυριολεκτικά το ρούφηξα.Ναι είχε δίκιο όταν μου΄λεγε ότι το προτίμησε κι εγώ θεωρώ ότι αξίζει αυτό.

Αιχμηρά αντικείμενα
Τζίλιαν Φλιν
εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Καμίλ δημοσιογράφος στο Σικάγο θα επιστρέψει στον τόπο της και την οικογένεια της ως ανταποκρίτρια για τον φόνο δύο μικρών κοριτσιών.Τα δυο θύματα δεν είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά αλλά .....
Η Καμίλ θα αντιμετωπίσει και τα δικά της φαντάσματα αλλά και προσωπικά προβλήματα.


Εδώ σταματάω να σας δίνω άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση γιατί το βιβλίο είναι εξαιρετικό.Ένα αστυνομικό και περισσότερο ψυχολογικό θρίλερ.Η Φλιν διαγράφει υπέροχα τους γυναικείους χαρακτήρες της κωμόπολης Μισούρι αλλά και την νοοτροπία του νότου.Οι πλούσιοι και οι φτωχοί που εργάζονται στους πλούσιους.Οι εκείνοι,οι κακόμοιροι κι εμείς οι πλούσιοι που είμαστε υπεράνω,καλύτεροι,ομορφότεροι,εκλεκτικοί κι εξυπνότεροι!Τα πλουσιόσπιτα απ'εξω στην εντέλεια και από μέσα με τα κρυφά προβλήματα όπως αλκοολισμό,βιαιότητες,ναρκωτικά κι αρκετά άλλα που θα ανακαλύψετε διαβάζοντας. 

Γιατί αυτός ο τίτλος;Υπάρχει λόγος που σας αφήνω να τον ανακαλύψετε.Σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα γιατί είναι καλοσχεδιασμένο και η διαγραφή των χαρακτήρων εξαιρετική.Οι άντρες υπάρχουν αλλά παντού έχουν δευτερεύοντα ρόλο σχεδόν ανύπαρκτο.

Το λεξιλόγιο είναι πολύ απλό και σε όποιον αρέσει να διαβάζει στα αγγλικά "Sharp objects" Gillian Flynn θα το χαρεί,είναι πολύ ξεκούραστο.


Συμβουλή:να έχετε μπόλικο ελεύθερο χρόνο γιατί εγώ μερικά βράδια δε μπόρεσα να το αφήσω και ήμουνα σα ζόμπι στη δουλειά και γι'αυτό είναι βιβλίο για διακοπές!

10 comments:

Amici S.Demetrio Bologna said...

Ο τίτλος τραβάει σίγουρα την προσοχή, πρέπει να έχει ενδιαφέρον, θα το έχω υπόψη μου όταν θα πάω στο βιβλιοπωλείο.

D.Angel said...

Ενδιαφέρον!
Καλή εβδομάδα γλυκιά μου
Φιλιά πολλά

Pansofix said...

Ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα πρόταση!!!

ag said...

Η πρόταση σημειώθηκε :) Διακοπές έρχονται και σ υ ν ε π ώ ς περιμένουμε κι άλλες προτάσεις!

Και λοιπόν;E allora? said...

sandemetriobo.blogspot αν το πάρεις στα ιταλικά έχει και σε τσέπης,εκδόσεις Piemme και ο τίτλος Sulla pelle

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel ήταν καλό :)))

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Pansofix να'ναι καλά η φιλενάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Andie "AnGl" δες και παλιότερα ποστ ίσως βρεις τίποτα ενδιαφέρον.
Φυσικά αν εχεις να προτείνεις τίποτα εδώ ειμαι :))))

rania said...

εξαιρετικη κριτικη! χαιρομαι πολυ που σου αρεσε! ενα θα ηθελα να προσθεσω: το φορτιο βιας ειναι αντιστροφως αναλογο των στερεοτυπων (χαρακτηρων, ρολων κλπ). Αυτο κανει το βιβλιο τοσο ενδιαφερον κατα τη γνωμη μου.

Και λοιπόν;E allora? said...

rania έχεις δίκιο :)

Thnx και πάλι

χχχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share