Saturday, August 20, 2011

Λαβράκι στα γρήγορα

Επειδή αρχίζω και μπαίνω στο πνεύμα των διακοπών σιγά σιγά ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια να μαγειρέψω πολύπλοκα φαγητά.Αφήστε που μας έρχεται καύσωνας Αυγουστιάτικα,μαξ 39 σήμερα!Δε μπορώ να τρώω συνέχεια σάντουιτς και ζυμαρικά και λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω ψάρι στα γρήγορα.

Υλικά

ψάρι για φούρνο
μαϊντανός
ρίγανη
δεντρολίβανο
θυμάρι
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια.Δεν του έβγαλα τα λέπια γιατί στο τέλος δε θα φάμε την πέτσα.Για κάθε λαβράκι έβαλα στην κοιλιά μια σκελίδα σκόρδο,ένα κλαδάκι ρίγανη,ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και 1 κλαδάκι φρέσκο μαϊντανό.Αλατοπιπέρωσα μέσα έξω και τα λάδωσα λίγο.Τα τύλιξα καλά μέσα σε λαδόκολλα,τα έκλεισα από παντού και τα έβαλα σε ένα ταψί.Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20' περίπου.Τα ψάρια δεν ήταν πολύ μεγάλα.

 
Αν έχετε κόσμο μπορείτε να τα τυλίξετε ατομικά και μετά να τα σερβίρετε στο κάθε πιάτο με τη λαδόκολλα.Όποιος θέλει το σκόρδο το βγάζει ή το τρώει.Μπορείτε να βάλετε και θυμάρι μαζί με τα μυρωδικά,εγώ δεν είχα.Εύκολα,γρήγορα και νόστιμα.

22 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

μόλις αγόρασα κοκάλια, λες να το κάνω;
καλημέρα καλοφάγωτα...

mahler76 said...

αχ κι εμείς ψαράκι έχουμε σήμερα γιαμ γιαμ.

ΑΧΤΙΔΑ said...

Αχ! τρελλαίνομαι για ψάρι, τώρα ο Δημήτρης ψήνει ένα μολοκόπιστο φούρνο λεμονάτο για το μεσημέρι!!!!!

Unknown said...

ωραία επιλογη αν και ειμαι του ψαριού την βρίσκω καλή την επιλογή για το ψάρι..καλή σου όρεξη..

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη δε γνωρίζω το ψάρι αν ομως γίνεται ψητό ναι να το κάνεις...ειναι πανευκολο και μυρωδάτο.Αν δε έχεις τα μυρωδικά σε γλάστρες ειναι άλλο πράγμα

να μου πεις :)

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 εσυ παιδί μου τρως τα πάντα και σε γουστάρω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

πωπω αχτίδα και το δικό σου ψάρι δεν ξέρω...τελικά χρειάζομαι σεμινάριο.Λεμονάτο στο φούρνο,θα περάσω από το μπλογκ σου να δω πως το φτιάχνει

Και λοιπόν;E allora? said...

homemade με τα μυρωδικά δεν ειναι έντονη η ψαρίλα...βέβαια αυτά ειναι γούστα :)

Thalassenia said...

Έχουμε καλή σχέση με τα ψάρια, έτσι όμως δεν τα συνηθίζω.
Καλό ακούγεται, δεν λερώνει και ο φούρνος.
Θα το έχω υπ΄όψιν.

Φιλιά θαλασσένια.

VAD said...

Ψαράκι και πάντα!:)Θα μεταφέρω τη συνταγή...

Leviathan said...

an kai proi akomi...peinasa!!! :) kalimera!!! :)

mia maria said...

Δεν είμαστε πολύ του ψαριού αλλά πράγματι φαίνεται εύκολο και λαχταριστό! Καλή εβδομάδα:)

Taste Advisor said...

αυτά τα ευκόλου τα λατρεύω, μπράβο λοιπόν!

Pela Sofi said...

Πολύ ωραία ιδέα για κάτι απλό, γρήγορο και υγιεινό! μιαμ μιαμ!!
Φιλιά από Θεσσαλονίκη

Vita said...

Κάτι σε περιμένει στο blog μου! Καλό απόγευμα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia δοκίμασες;Ο φούρνος μοσχοβολάει :)

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

VADνα μου πεις εντυπώσεις!!!

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Leviathan η πείνα δεν έχει ωράριο

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

mia maria ειναι πανεύκολο και γευστικό!

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor αλ καρτότσiο στα ιταλικά

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita θα περασω..ευχαριστώ πολύ και καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Pela Sofiκαλώς ήρθες.Είναι ευκολο,να φανταστείς εγω δεν ξέρω να μαγειρεύω με πολλούς τρόπους τα ψαρια...απλά και παραδοσιακά.Αυτός ειναι ο ιταλικός

καλή βδομάδα!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share