Επειδή αρχίζω και μπαίνω στο πνεύμα των διακοπών σιγά σιγά ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια να μαγειρέψω πολύπλοκα φαγητά.Αφήστε που μας έρχεται καύσωνας Αυγουστιάτικα,μαξ 39 σήμερα!Δε μπορώ να τρώω συνέχεια σάντουιτς και ζυμαρικά και λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω ψάρι στα γρήγορα.
Υλικά
ψάρι για φούρνο
μαϊντανός
ρίγανη
δεντρολίβανο
θυμάρι
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια.Δεν του έβγαλα τα λέπια γιατί στο τέλος δε θα φάμε την πέτσα.Για κάθε λαβράκι έβαλα στην κοιλιά μια σκελίδα σκόρδο,ένα κλαδάκι ρίγανη,ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και 1 κλαδάκι φρέσκο μαϊντανό.Αλατοπιπέρωσα μέσα έξω και τα λάδωσα λίγο.Τα τύλιξα καλά μέσα σε λαδόκολλα,τα έκλεισα από παντού και τα έβαλα σε ένα ταψί.Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20' περίπου.Τα ψάρια δεν ήταν πολύ μεγάλα.
Αν έχετε κόσμο μπορείτε να τα τυλίξετε ατομικά και μετά να τα σερβίρετε στο κάθε πιάτο με τη λαδόκολλα.Όποιος θέλει το σκόρδο το βγάζει ή το τρώει.Μπορείτε να βάλετε και θυμάρι μαζί με τα μυρωδικά,εγώ δεν είχα.Εύκολα,γρήγορα και νόστιμα.
Saturday, August 20, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
22 comments:
μόλις αγόρασα κοκάλια, λες να το κάνω;
καλημέρα καλοφάγωτα...
αχ κι εμείς ψαράκι έχουμε σήμερα γιαμ γιαμ.
Αχ! τρελλαίνομαι για ψάρι, τώρα ο Δημήτρης ψήνει ένα μολοκόπιστο φούρνο λεμονάτο για το μεσημέρι!!!!!
ωραία επιλογη αν και ειμαι του ψαριού την βρίσκω καλή την επιλογή για το ψάρι..καλή σου όρεξη..
Φούλη δε γνωρίζω το ψάρι αν ομως γίνεται ψητό ναι να το κάνεις...ειναι πανευκολο και μυρωδάτο.Αν δε έχεις τα μυρωδικά σε γλάστρες ειναι άλλο πράγμα
να μου πεις :)
χχχ
mahler76 εσυ παιδί μου τρως τα πάντα και σε γουστάρω :)
πωπω αχτίδα και το δικό σου ψάρι δεν ξέρω...τελικά χρειάζομαι σεμινάριο.Λεμονάτο στο φούρνο,θα περάσω από το μπλογκ σου να δω πως το φτιάχνει
homemade με τα μυρωδικά δεν ειναι έντονη η ψαρίλα...βέβαια αυτά ειναι γούστα :)
Έχουμε καλή σχέση με τα ψάρια, έτσι όμως δεν τα συνηθίζω.
Καλό ακούγεται, δεν λερώνει και ο φούρνος.
Θα το έχω υπ΄όψιν.
Φιλιά θαλασσένια.
Ψαράκι και πάντα!:)Θα μεταφέρω τη συνταγή...
an kai proi akomi...peinasa!!! :) kalimera!!! :)
Δεν είμαστε πολύ του ψαριού αλλά πράγματι φαίνεται εύκολο και λαχταριστό! Καλή εβδομάδα:)
αυτά τα ευκόλου τα λατρεύω, μπράβο λοιπόν!
Πολύ ωραία ιδέα για κάτι απλό, γρήγορο και υγιεινό! μιαμ μιαμ!!
Φιλιά από Θεσσαλονίκη
Κάτι σε περιμένει στο blog μου! Καλό απόγευμα!
Thalassenia δοκίμασες;Ο φούρνος μοσχοβολάει :)
καλή βδομάδα!
VADνα μου πεις εντυπώσεις!!!
καλή βδομάδα!
Leviathan η πείνα δεν έχει ωράριο
καλή βδομάδα!
mia maria ειναι πανεύκολο και γευστικό!
καλή βδομάδα!
Taste Advisor αλ καρτότσiο στα ιταλικά
καλή βδομάδα!
Vita θα περασω..ευχαριστώ πολύ και καλή βδομάδα!
Pela Sofiκαλώς ήρθες.Είναι ευκολο,να φανταστείς εγω δεν ξέρω να μαγειρεύω με πολλούς τρόπους τα ψαρια...απλά και παραδοσιακά.Αυτός ειναι ο ιταλικός
καλή βδομάδα!
Post a Comment