Monday, April 9, 2012

Ο λυτρωτής

Παραμονές Χριστουγέννων και σε μια υπαίθρια συναυλία δολοφονείται ένα μέλος του Στρατού Σωτηρίας.Ο δολοφόνος ανακαλύπτει ότι σκότωσε λάθος άνθρωπο ενώ ο ντετέκτιβ Χάρι Χολ πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται από πίσω απ'ολα αυτά.Ξεκινάει ένα ανθρωποκυνηγητό μεταξύ κακού και αστυνομικού.Ο πληρωμένος θέλει να φέρει σε πέρας την αποστολή του και ο Χολ να τον πιάσει.




Ο λυτρωτής
Τζο Νέσμπο
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτό το βιβλίο το διάβασα πριν τον Κοκκινολαίμη,πάνε εδώ και δύο χρόνια.Ανακάλυψα ότι το μετάφρασαν στα ελληνικά και γι'αυτό σκέφτηκα να σας το προτείνω.Είμαι βέβαια πάντα της γνώμης οτι ειναι πολύ ακριβό βιβλίο για το είδος του και για το επίπεδό του.
Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ Όσλο και Βούκοβαρ απ'όπου προέρχεται ο εκτελεστής.Η ζωή του εκτελεστή δύσκολη αφού έζησε μια βασανισμένη παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια του πολέμου.Ο δε Χολ πάντα μοιραίος και πρώην αλκοολικός.
Η γραφή και σ'αυτό το βιβλίο είναι απλή και ανάλαφρη.Ομολογώ όμως ότι έχω διαβάσει καλύτερα αστυνομικά.Η πλοκή ευχάριστη θα τη χαρακτήριζα.Σίγουρα είναι πια της μόδας τα σκανδιναβικά αστυνομικά και καλό θα είναι να τους δίνουμε μια ευκαιρία.Στα αγγλικά ο τίτλος για όποιον ενδιαφέρεται The redeemer.


4 comments:

Κοπελλούα said...

Φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο. Θα το ψάξω...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Κοπελλουα αν σου αρέσουν τα θρίλερ εχω βάλει κ άλλους τίτλους!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Και λοιπόν;E allora? said...

JK να φανταστείς το'χα διαβάσει πριν 2 χρόνια αλλα δεν υπήρχε ακομα στα ελληνικά γι'αυτό δε το προτεινα

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share