Tuesday, May 8, 2012

Κροατία

Πέσανε οι αργίες εδώ στην Ιταλία,μας είχαν προσκαλέσει πολλές φορές,καλό καιρό είχε και συνεπώς πήραμε το αυτοκίνητο και πήγαμε.Το χωριό που ήμασταν φιλοξενούμενοι ήταν βολικό 70 χλμ Τεργέστη,100 χλμ Λιουμπλιάνα,165 Ζάγκρεμπ.

Περιττό να πω ότι στα σύνορα Σλοβενίας και Κροατίας όσες φορές μπήκαμε και βγήκαμε κοίταζαν μόνο τη δικιά μου ελληνική ταυτότητα που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους με περιέργεια και ενδοιασμό.Ένας μάλιστα στα σλοβενικά σύνορα πήγε να κάνει έλεγχο στο κομπιούτερ να δει τι μέλλει γενέσθαι

Η θέα απ'το δωμάτιο Veprinac που μας φιλοξενούσαν εκπληκτική.Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.Όλα τα σπίτια πεντακάθαρα και περιποιημένα.


Λίγα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και βρισκόσουνα στην παραλία Ιčići όπου είναι γεμάτα ιστιοπλοϊκά.Οργάνωση στους ομίλους τους badge για να μπεις,έχει φρουρούς που γυρνάνε με τα ποδήλατα για έλεγχο,μπάνια,ντους,τουαλέτες χλιδή!






Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο καθαρά είναι τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι.Ούτε μια λακκούβα,ούτε ένα σκουπίδι.Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι καθαροί.
Πήγαμε πεζοπορία παραλιακά από Ιčići μέχρι την Opatija ή Abbazia στα ιταλικά η όποια είναι τουριστική περιοχή όχι μόνο από Κροάτες αλλά και Ιταλούς,Σλοβένους και Ρώσους.










Οι παραλίες είναι μικροκολπίσκοι με βράχια και βλέπεις να κάνουν εκεί μπάνιο.Έχουν και dog beach  και ήταν συνέχεια γεμάτη από δίποδους και τετράποδους.Όσο κάναμε τη βόλτα μας ούτε μια ακαθαρσία.



Οι τιμές γενικά είναι πολύ καλές βενζίνη 1,34 €,σούπερ-μάρκετ χαμηλές τιμές με τρομερή ποικιλία,φαγητό σε ταβερνάκι που οι μερίδες είναι διπλές 10 € /άτομο με κρασί.Λεπτομέρειες του τι φάγαμε και ήπιαμε με 10 € στη φωτογραφία.H σούπα και δεν είχε μέσα αλλά ήταν ελαφρότατη!





παραλιακό μαγαζάκι με φρεσκότατο γαύρο


Οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και οικείοι.Οι μεγάλοι μιλάνε ιταλικά ενώ οι νέοι αγγλικά.Όταν μας χάλασε το αυτοκίνητο μέσα στο πουθενά όπως σας είπα στο προηγούμενο ποστ και σταματήσαμε ήταν ένα ζευγαράκι που έκαναν ωτοστόπ.Κάνουν συνέχεια και παντού ωτοστόπ μικροί και μεγάλοι.Ήρθαν με δική τους πρωτοβουλία και μας έδωσαν το νούμερο της οδική βοήθειας απ'το χάρτη που είχαν και μας είπαν που βρισκόμασταν.



Τηλεφωνήσαμε και μίλαγαν αγγλικά και μας μάζεψαν μετά από 20' με τον οδηγό να μιλάει ιταλικά.Περιττό να σας πω ότι ευτυχώς που έγινε Κροατία και όχι Ιταλία γιατί πληρώσαμε πολύ λίγα.Όπως σας είπα πρέπει να ξαναγυρίσουμε για τις λίμνες Πλίτβιτσε (Plitvice Lakes National Park).Θα επανέλθω με φωτογραφίες απ'την Opatija ή Abbazia.

11 comments:

mahler76 said...

αχ είδα τις φωτογραφίες και σκέφτομαι πως θέλω διακοπές κάπου τόσο ήρεμα και γραφικά. Με το καλό να ξαναπάτε. Καλή σου μέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 όπως είπα και στη Τρελοτουρίστρια αξίζει η Κροατία
Καλό φαγητό εχει
Καλό ποτό εχει
Νησάκια έχει
Καθαρή θαλασσα εχει
Δεν εχει ευρώ και γι'αυτο οι τιμές ειναι καλές
Αγγλικά μιλάνε
Κοντά ειναι
Εσύ μπυ'πες οτι εχει ωραίους άντρες
Φτηνή βενζίνη έχει

τι άλλοες θες!;

καλημερούδια

mahler76 said...

κοίτα, αν το καλοκαίρι έχω χρόνο και φυσικά χρήμα θα ήθελα να πάω. αρκεί να βρώ και παρέα που να θέλει φυσικά :)
Καλή σου μέραααα

Και λοιπόν;E allora? said...

μα mahler76 ειναι ήδη καλοκαίρι ακούω Ελλάδα χαχαχα

:)

mahler76 said...

καλά ότι είναι είναι από άποψη καιρού αλλά εγώ έχω σχολή μέχρι τις 20 Ιουλίου οπότε για εμένα το καλοκαίρι αρχίζει μετά σε ότι αφορά διακοπές.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 ξεχασα τη λεπτομερεια uni :)

mahler76 said...

άντε να τελειώσω να την ξεχάσω κι εγώ χαχαχα

Thalassenia said...

Για να μη νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου από ομορφιές και πολιτισμό θα έλεγα.
Έχει κι αλλού πορτοκαλιές!!!

φιλιάααα

VAD said...

Πνέμορφα,πανεμορφα!
Ώστε σε καταλαβαν κι εκει πως εισαι τρομοκράτισσα και σου ελέγχανε τον κομπιούτορα!!!Μα κι εσύ προδίνεσαι,δεν μπορεις να κρυφτείς:))

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia και είναι φτηνά...πληρώσαμε 1 € διόδια!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD εμ...βλεπουν ένα πράγμα πλαστικό γραμμένο στο χέρι,νομίζεις ότι το'χουν ξαναδεί;Δεν ειναι αεροδρόμιο που τουλάχιστον εκει έχουν εμπειρία

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share