Friday, July 13, 2012

Αρωματικό καυτερό λάδι

Σας έχω δείξει κατά καιρούς πως είναι οι πίστες εδώ λεπτές και με λίγα υλικά.Δε θυμάμαι να σας έχω πει ότι πολλοί βάζουν καυτερό ελαιόλαδο από πάνω.Σου'ρχεται ζεστή η πίτσα και ζητάς το olio piccante που δεν είναι άλλο από ελαιόλαδο με μπούκοβο μέσα.



Πήρα ένα γυάλινο μπουκάλι απ'το μαγαζί που σας έλεγα,έβαλα μέσα 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αποξηραμένο μπούκοβο ολόκληρο και θρυψαλιασμένο και το γέμισα με ελαιόλαδο.


Το άφησα σε σκοτεινό και ξερό μέρος για 2 βδομάδες.Που και που πήγαινα και το κούναγα ελαφρά.




Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό!Το χρησιμοποιήσαμε σε πίτσες που πήραμε σπίτι αλλά και σε ζεστά άσπρα ζυμαρικά με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.Τηγάνισα και αυγά αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι είναι για γούστα καυτερά.

Οι δόσεις είναι δικές μου και με το μάτι.Το μπουκάλι χωράει 75 ml λάδι και βγήκε αρκετά πικάντικο.Βέβαια το μπούκοβο που έχω ειναι αρκετά καυτερό.Μπορείτε να βάλετε λιγότερο κι αν μετά από δυο βδομάδες το βρίσκετε ελαφρύ δεν έχετε παρά να προσθέσετε κι άλλο.




Απ'το outlet που σας έλεγα στο προηγούμενο ποστ πήρα το γυάλινο μπουκάλι και βαζάκια για αλάτι,πιπέρι και φυσικά σκόνη μπούκοβο για να υπάρχουν πάντα στο τραπέζι για να δίνει λίγο χρώμα.

18 comments:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Πράγματι καταπληκτικό.
Τύφλα νάχει το ταμπάσκο.
Έκανα πέρσυ με δικές μου πιπερίτσες και επειδή δεν είχα μικρό μπουκαλάκι, το έβαλα σε βαζάκι 200 ml. Τελείωσε το Πάσχα και τώρα περιμένω τη νέα παραγωγή μου, για να μη κάνω με ξερές παλιές.

Καλό Σ/Κ
___________

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

άρα έπεσα μέσα όταν έγραψα πως θα φτιάξεις "καύσωνα"!!!

Summertime Blues said...

θα το δοκιμάσω!!
το μπούκοβο μου αρέσει πολύ. μαρινάρω τις φτερούγες κοτόπουλο μια μέρα -τουλάχιστον-πριν και γίνονται άψογες.

mahler76 said...

τέλεια ιδέα!!! καλή σου μέρα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Δυσπιστε και με τις ξερές μια χαρά βγαίνει,ασε που διατηρείται περισσότερο.Με τις φρέσκιες πρεπει να τις πλυνεις και να τις στεγνωσεις καλα

καλό σ/κ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ναι Γαστεροπληξ είχες πέσει διάνα ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Summertime Blues θα σου αρέσει αφου τρως τα καυτερα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 εδω το μπουκοβο το θεωρουν αφροδισιακο ;)

Thalassenia said...

Tο καλύτερό μου είναι αυτά τα μαγαζιά που περιέγραψες πριν....
Πρέπει να το κάνω το λάδι με τα καυτερά γιατί αρέσουν στο ταίρι:)

Φιλιά θαλασσένια για δροσιά.

ΦΟΥΛΗ said...

καταπληκτικό το βρίσκω θα το κάνω και εγώ..

KitsosMitsos said...

Από τα αγαπημένα μου της ιταλικής κουζίνας!

Crazy Tourists said...

Πολύ καλή ιδέα!!!

Τρελοτουρίστρια

zoyzoy said...

Για "καυτές" καταστάσεις το λαδάκι σου:))

φιλιά θαλασσινά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia μπαινεις κ δεν ξέρεις τι να αφήσεις...σκέφτεσαι οτι ειναι και σουπερ εκπτωση...ασε ειναι ένα "δραμα" :p

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη να μου γραψεις εντυπώσεις!

Το επόμενο λεω να το φτιάξω με αρωματικά

Και λοιπόν;E allora? said...

Kitsos Mitsos το ξέρεος λοιπόν ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Crazy tourist και φτηνη!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ωωωωω ναι zoyzoy ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share