Εύκολο,γρήγορο,πεντανόστιμο και φυσικά επίκαιρο φαγητό.Αυτή την περίοδο στην Ιταλία ο καπνιστός σολωμός είναι παντού και σε προσφορά.
Υλικά για 2 άτομα
250 γρμ φρέσκες ταλιατέλες
200 γρν καπνιστό σολωμό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει.Αλατίζετε μόλις βράσει και φτιάχνετε τις ταλιατέλες.Καλύτερα φρέσκες αν μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να λιώσει.Προσθέστε το σολωμό και το μαϊντανό και σωτάρετε για λίγα λεπτά.Βάζετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να δέσει τη σάλτσα.Ρίχνετε τις ταλιατέλες που έχετε στραγγίξει και τις δένετε με τη σάλτσα.Στο τέλος βάζετε λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Είναι ένα πιάτο το οποίο μπορείτε να σερβίρετε αμέσως και δεν είναι καθόλου χρονοβόρο.Η έντονη και αλμυρή γεύση του ψαριού δένει ιδιαίτερα με την κρέμα γάλακτος Όποιος θέλει στο πιάτο του μπορεί να βάλει τριμμένη παρμεζάνα.Το συνοδεύω με λευκό κρασί,θα βρείτε διάφορες προτάσεις στην ετικέτα με τα κρασιά.
Τιπ:Σε όποιον ενοχλεί η μυρωδιά του ψαριού μπορεί να βάλει λίγο λευκό κρασί όσο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Υλικά για 2 άτομα
250 γρμ φρέσκες ταλιατέλες
200 γρν καπνιστό σολωμό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει.Αλατίζετε μόλις βράσει και φτιάχνετε τις ταλιατέλες.Καλύτερα φρέσκες αν μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να λιώσει.Προσθέστε το σολωμό και το μαϊντανό και σωτάρετε για λίγα λεπτά.Βάζετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να δέσει τη σάλτσα.Ρίχνετε τις ταλιατέλες που έχετε στραγγίξει και τις δένετε με τη σάλτσα.Στο τέλος βάζετε λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Είναι ένα πιάτο το οποίο μπορείτε να σερβίρετε αμέσως και δεν είναι καθόλου χρονοβόρο.Η έντονη και αλμυρή γεύση του ψαριού δένει ιδιαίτερα με την κρέμα γάλακτος Όποιος θέλει στο πιάτο του μπορεί να βάλει τριμμένη παρμεζάνα.Το συνοδεύω με λευκό κρασί,θα βρείτε διάφορες προτάσεις στην ετικέτα με τα κρασιά.
Τιπ:Σε όποιον ενοχλεί η μυρωδιά του ψαριού μπορεί να βάλει λίγο λευκό κρασί όσο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
17 comments:
Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές!!! Καλές γιορτές!!!
μιαμ μιαμ!!!
Α και προχτές έκανα φρέσκα ζυμαρικά αλλά το σολομό που είχα στο ψυγείο τον ξέχασα!!!
Καλές γιορτές!!
Αχ σήμερα είχα ταλιατέλες στο φούρνο και σολωμό στο ψυγείο.
Την επόμενη θα το δοκιμάσω όπως λες, πιστεύω να τους αρέσει.
Πειράζει γάλα εβαπορέ αντί για κρέμα?
Φιλιά θαλασσένια
Σλούρπ!Το πρώτο μου "γκουρμέ" πιάτο και παντοτινό!
Καλημέρα φίλη μου.Με Σολωμό δεν έχω φάει, γενικά αυτό το ψάρι δεν το έχω συνηθίσει ενώ η μία κόρη μου τρελαίνεται..Καλές γιορτές να πω με πολλή αγάπη!
Arti εγω το φτιάχνω σπάνια γιατι ρισκάρω αλλεργία :(
καλές γιορτες και σε'σενα!
Summertimes εδω ειναι winter εριξε μπολικο χιονι :)
Ξανθη θα παρω συνταγη για σωλομο απο φιλη που εκανε μαθηματα "φυσικη κουζίνας" και μου εφτιαξε ...ηταν μμμμ!
Thalassenia θα βγει νερουλο νομιζω.Αν αποφευγεις την κρεμα γαλακτος λογω χοληστερινης βαλε φυτικη,αλλιως φτιάξε κρεμα με γαλα και βουτυρο :)
Singularity εδω δε το εχουν και τοσο γκουρμε.. τρατορια το βρισκεις πολυ συχνα
αχτιδα η συνταγη ειναι οτι πρεπει για την κορη να το φτιαξει κι εσυ να φας μια πηρουνια να δεις αν σου αρεσει ;)
καλές γιορτες και με υγεια!!!!
Πολύ νόστιμο φαγάκι! Θα το φτιάξω τώρα που μου το θύμισες!
Ειχα καιρο να ερθω απο εδω απο το σπιτικο σου.Περασα για ν'αφησω τις ευχες μου.Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και του Χριστου η γέννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!!
Αγαπημένο πιάτο!
Καλά Χριστούγεννα κοπελιά μου!
JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS τις θερμότερες ευχες μου!
Vita καλές γιορτές!!!
Post a Comment