Friday, September 25, 2015

Αλμυρό στρούντελ

Αγόρασα αυτό τον πολυκόφτη και είπα να παίξω μαζί του φτιάχνοντας ένα αλμυρό στρούντελ.Για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι αλλαντικό και τυρί θέλετε.Εγώ το φτιάχνω κάθε φορά διαφορετικά,βασικά ανοίγω το ψυγείο και αποφασίζω.



Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας στρογγυλό (φυσικά όποιος ανοίγει το φύλλο ακόμα καλύτερα)
1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
150 γρμ καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν ή 6 μεγάλες φέτες
150 γρμ τυρί που να λιώνει (κασέρι,ενταμ,γραβιέρα κτλ)
σουσάμι
1 αυγό για το άλειμμα.


Εκτέλεση

Εγώ έβαλα στρογγυλό κολοκύθι που έκοψα σε λεπτές φέτες και δύο είδη τυριών γλυκιά προβολόνε και κρεσέντσα





Βάζετε πρώτη στρώση το αλλαντικό που έχετε επιλέξει μετά το κολοκύθι και τα τυριά.Φτάχνετε διάφορες στρωσεις και τελειώνετε με το αλλαντικό.
Τα τοποθετείτε στο φύλλο όπως στη φωτογραφία.Κόβετε λωρίδες 1 εκατοστού πάχους τις άκρες.


Αρχίζετε το εναλλάξ πλέξιμο μέχρι να το κλείσετε καλά μέχρι το τέλος.Το αλείφετε με το αυγό και το πασπαλίζετε με σουσάμι/




Σε προθερμασμένο φούρνο για 40' περίπου.Είναι ότι πρέπει για το γραφείο ή για οτιδήποτε ταπεράκι.
Εάν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κολοκυθάκια έτσι ώστε να φύγουν τα υγρά.Φυσικά θα γίνει πιο βαρύ

2 comments:

mahler76 said...

Και οτι ετοιμαζόμουν αν ρωτήσω αν δεν βγάζει νερά το κολοκυθάκι χαχα. Μπορείς υποθέτω να το ψήσεις αντί να το τηγανίσεις. Καλή σου μέρα!

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 μπορεις να τα περάσεις στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδι μεχρι να στεγνώσουν.
Μπορεις να τα βάλεις σε ενα σουρωτήρι με αλάτι και να φυγουν τα υγρα.
Εγώ τα βάζω έτσι,εχει λίγα νερα αλλά παραμένει στο τέλος τραγανή η σφολιάτα

Related Posts with Thumbnails