Friday, October 2, 2009

Λειβάδα και ο Φάρος της

Επιτέλους ήλιος!Δεν ήθελα να φύγω απ΄την Τήνο χωρίς να την έχω δει ηλιόλουστη,είναι διαφορετικά τα χρώματα και οι μυρωδιές του νησιού.Ήλιος,ζέστη φύγαμε για παραλία,όχι μια τουριστική και οργανωμένη αλλά για την παραλία του Λειβάδα


 για να δούμε το ποτάμι που εκβάλει


για τα πτηνά που μας είπαν


τις λίμνες που δημιουργούνται στα πελώρια βράχια...κάποιοι τουρίστες τις χρησιμοποιούσαν για πισίνα για τα μικρά τους.

Φυσικά δεν έλειπαν οι κατσίκες; σχεδόν σήμα κατατεθέν του νησιού.



Εννοείται ότι για να φτάσεις πας με κατσικόδρομο,το καημένο το αυτοκίνητο αναστέναζε!Φτάσαμε σε ένα σημείο που'λεγε αριστερά παραλία δεξιά Φάρος.Περίεργοι που είμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη και με το αυτοκίνητο να αγκομαχάει φύγαμε για το Φάρο.Το τοπίο μας αντάμειψε,χαλάλι του το ταρακούνημα.

Υπάρχει μονοπάτι που μπορεί κανείς να φτάσει,να το'ξερα θα είχα πάρει νερό και σάντουιτς να κατέβω να δω τη θέα και να μυρίσω τη θάλασσα.


Ξαναπήραμε το δρόμο για να πάμε στην παραλία,ήμουνα και περίεργη αφού το πρωί στο ξενοδοχείο οι καινούριοι φίλοι Βέλγοι μας είχαν πει ότι το τοπίο είναι καταπληκτικό.Δεν είχαν άδικο,η παραλία είναι μικρή αλλά πεντακάθαρη.Ξαναείδα τους γνωστούς βράχους που'χα δει στο Βώλαξ ....μα αυτό το χωριό με κυνηγάει.


Υπάρχει ένα μικρό οικογενειακό ταβερνάκι ζεστό,φιλικό,εξυπηρετικό,ευγενικό.Οι πελάτες του ήταν μόνο ντόπιοι,όλοι να καλημερίζονται και να ανταλλάσσουν τα νέα.Οι μόνοι ξένοι εμείς;


Το φαγητό τους μια λιχουδιά,ένιωσα να βρίσκομαι στην πατρική μου κουζίνα.Μας τάρταραν και από δυο γλυκά του κουταλιού,τα πιατάκια τα καθαρίσαμε και γι'αυτό τους ευχαριστώ για την φιλοξενία τους.

6 comments:

suncitizen said...

Συνήθως Τήνος= Μεγαλόχαρη και τέλος.
Δεν ξέρω πόσοι πάνε να δουν κάτι παραπάνω...

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα Suncitizen,καλώς ήρθες!

Έχεις απόλυτο δίκιο,τόσα χρόνια δεν είχα πάει ποτέ μου,έβλεπα μόνο το λιμάνι.Ήμουνα περίεργη να δω αν έχει κάτι παραπάνω όπως λες κι εσύ.Τελικά έχει τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.Γι'αυτό έβαλα όλες αυτές τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες για την άλλη όψη της,την παραγκωνισμένη !

Ephemeron said...

Μου αρεσουν τα ταξιδια σου.
Σε ακολουθω και απολαμβανω :)

Betty's Cuisine said...

Τι όμορφη ανάρτηση...
Αν και κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Τήνο δεν έχω πάει ποτέ, φαίνεται όμως πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από την Μεγαλόχαρη!
Με ταξίδεψες...καλή σου μέρα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron χαίρομαι!Όταν μου στέλνουν καρτ-ποστάλ οι φίλοι (πρώτη ανάρτηση του μπλογκ) ταξιδεύω κι εγώ μαζί τους.

Τώρα πάλι ταξιδάκι Ελλάδα του χρόνου πάλι....έχω όμως τα τεφτέρια μου με παλιές αναμνήσεις ;)

Καλημερούδια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ καλώς ήρθες :)

Ήταν και για'μένα μια πανέμορφη έκπληξη και δεν κουράζομαι να το λέω και να το ξαναλέω!Νομίζω φαίνεται απ'όλες τις αναρτήσεις που της αφιέρωσα ;))))

Καλημερούδια!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share