Tuesday, August 3, 2010

Νέα Καμένη ή Ηφαίστειο

Η Σαντορίνη,η Θηρασιά,το Ασπρονήσι,η Νέα και η Παλαιά Καμένη είναι ότι απόμεινε απ'όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα.Η τελευταία έκρηξη ήταν δεκαετία του 50' και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν.Πότε θα είναι η επόμενη έκρηξη;Μόνο το ηφαίστειο το ξέρει.Μέχρι τότε μπορούμε να πάμε άνετα να το επισκεφτούμε και να θαυμάσουμε τη μυστική εσωτερική δύναμη του ηφαιστείου.


Απ΄τη Νέα Καμένη που είμαστε βλέπουμε την Παλαιά και στο βάθος το Ασπρονήσι

Φυσικά με ποιον πήγα;Με τον καλό μου γιατί κακά τα ψέματα τις προηγούμενες φορές που'χα πάει Σαντορίνη ο νους μου ήταν στη διασκέδαση,στα μπάνια και στην ξάπλα.Απ'το παλιό λιμάνι φεύγουν οργανωμένα καΐκια το πρωί που κάνουν διάφορες διαδρομές πχ Νέα Καμένη δηλαδή το ηφαίστειο με ξενάγηση και μετά για μπάνιο στα ζεστά ρεύματα ή Νέα Καμένη-Θηρασιά και Οία.Βασικά πληροφορίες μπορεί να σας δώσει ο κάθε ξενοδόχος.



Για να φτάσεις στο παλιό λιμάνι έχεις 3 τρόπους τελεφερίκ,γαϊδουράκι και ποδαράτο.Εμείς κατεβήκαμε με τα πόδια και διαπίστωσα ότι το άρωμα είναι φοβερό!Θυμάμαι έναν Ιταλό τουρίστα με τη βιντεοκάμερα που'λεγε "Μόλις κατεβήκαμε απ'το πλοίο και βρισκόμαστε στην Οδό Σκατά".Τι να κάνουν τα έρμα,πάνω κάτω κουβαλάνε κάθε λογής ανθρώπων και πολλούς υπέρβαρους.Η κάθοδος λοιπόν ήταν με άρωμα κοπράνων και μετά το βράδυ με μερικούς πόνους στα πισινά λόγω της γυμναστικής.Πάνω κάτω 200 σκαλοπάτια,ποιος τα υπολογίζει!



Η κυρία που μας ξενάγησε Ουγγαρέζα.Όταν ρώτησε αν υπάρχουν Έλληνες στο καΐκι ήμασταν 5-6 άτομα,όλοι οι υπόλοιποι ξένοι.Έτσι για καλή μου τύχη δε μετέφραζα αφού ήταν όλα στα αγγλικά.Λέω να μη σας δώσω τις πληροφορίες γιατί μετά δε θα πάτε και χαλάω την έκπληξη.Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους!Φτάσαμε!!!Η διαδρομή είναι μεγάλη,όπου βλέπετε κόσμο στις φωτογραφίες θα πάτε.





Έβγαιναν καπνοί!




Το μοναδικό πράσινο του η νησιού

Συμβουλές για την επίσκεψη:
αθλητικά παπούτσια που να πλένονται,η σαγιονάρα θα σας ταλαιπωρήσει
καπέλο
1 μεγάλο μπουκάλι νερό για τον καθένα
μαγιό για να κάνετε μπάνιο
φυσικά άνετα ρούχα

Φαντάζεστε τι είδαν τα μπιρμπιλωτά μου ματάκια. Κυρίες με τη σαγιονάρα και το πετράδι,με τέλειο πεντικιούρ να γυρνάνε με το πόδι γκρι.
Αφήστε τις πέτρες και τα πετραδάκια εκεί που βρίσκονται.Δυστυχώς παρόλο που υπάρχουν ταμπέλες που απαγορεύουν να παίρνουμε πέτρες είδα αρκετούς να βουτάνε μία για σουβενίρ και να βάζουν στη τσάντα.Πάντως είναι κρίμα να έρχονται απ'όλον τον κόσμο να δουν το Ηφαίστειο κι εμείς να το σνομπάρουμε!Θαυμάστε θέα απ'το Ηφαίστειο,πόσες καλντέρες νομίζετε ότι υπάρχουν;Στην Ευρώπη 6 και η μία είναι δικιά μας


Όποιος δε βαριέται να διαβάζει για τη Σαντορίνη να ξαναπεράσει και γι'αυτό  Stay tuned!

22 comments:

Artanis said...

Αχ, ωραία θα ήταν...Όταν γυρίσω με το καλό, τότε θα το κάνω...
Καλημέρες...

Asteri (Maria) said...

Δεν έχω πάει ποτέ Σαντορίνη .... κάποια στιγμή ευελπιστώ να πάω να δω και από κοντά αυτές τις ομορφιές!
Φιλιά

Unknown said...

Εεεεχω πάαααει.
Οπως σου πα έχω τρέλα με τα ηφαίστεια.
Θα πάμε Στρόμπολι;;;

ΦΟΥΛΗ said...

τι όμορφα που είναι!!! και είναι δίπλα μας......

Thalassenia said...

Οι ωραιότερες διακοπές στα δεκάξι.
Το ωραιότερο φαγητό (τηγανιτά αυγά, χωριάτικη).
Τα ωραιότερα μπάνια, στο ομορφότερο νησί.
Αξέχαστα, ανεπανάληπτα, απίθανα.
Τι μου θύμισες!!!!!
Μαγεία!!!

Φιλιά θαλασσένια.

VAD said...

Κια μεις οι ανενημέρωτοι φορούσαμε πέδιλα και βέβαια καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα,τίγκα στο τσιρότο τα πληγιασμενα πόδια...

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis προς το παρόν σου ευχομαι μπόλικες εξορμήσεις ΝΖ,μετά η Ελλάδα :)

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri θα προσθέσω κι άλλες πληροφορίες γιατί το γυρίσαμε καλά το νησί ;)

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχχαχα ένας αρκούδος με τρέλα τα ηφαίστεια.Θα πάμε bear....

καλημέρες

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη εσύ που'σαι σχεδόν δίπλα να πας Σεπτέμβρη να τη χαρείς ;)

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia τι σύμπτωση....η πρώτη μου φορά στη Θήρα στα 16 κι εγώ....μετά ακολούθησαν τέλος λυκείου με παρεάκι μεγάλο και μια άλλη μια στα 19....η καλύτερη όμως πρόπερσι ;)

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD καλά τα πεδίλα αλλά που να δεις τις κυρίες με τα παρεό,τη σαγιονάρα,τα κοσμήματα,τα μανικιουρ/πεντικιούρ.....χαχαχα και σηκώνει έναν αέρα!Ακόμα και μέσα στο μαγιό σκόνη!!!

καλημέρα

Alexandra said...

Οποιος δεν εχει παει στη Σαντορινη να παει οπωσδηποτε.. Εγω μενω στο νησι 4 χρονια τωρα και δεν το αλλαζω με τιποτα! Αν μου επιτρεπεις θα ηθελα να διορθωσω κανα 2 πραγματακια.. Τελευταια εκρηξη εγινε το 1950 αλλα χωρις καταστροφες, μονο καπνο. Την 1 ιουλιου 1956 ομως εγινε σεισμος 8,1 ριχτερ για 5,5 λεπτα. Αυτος κατεστρεψε το 80% των σπιτιων του νησιου και ειχε 100 θυματα.. Αυτα!
Ααα και τα σκαλιa στο παλιο λιμανι ειναι 600!!!!! Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο!

Betty's Cuisine said...

Έχω πάει Σαντορίνι αλλά όχι στο ηφαίστειο!
Next time!
Φιλιά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Καλημέρα φίλη μου! Τι μου θύμησες..όταν πήγα στη Σαντορίνη ήμουν φοιτήτρια , τελείωνα..απο το ηφαίστειο πήρα μια ζεστή κίτρινη πέτρα που την έχω μέχρι τώρα !

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Αλεξάνδρα

Καλά έκανες και έβαλες τις ημερομηνίες γιατί εγώ δε τις γνώριζα κι έτσι έβαλα αόριστα δεκαετία του 50'.Θυμόμουνα ότι ήταν στα μέσα αλλά όχι το ακριβές έτος.

Ιιιι 600 σκαλιά κατέβηκα η έρμη;;;Εμ γι'αυτό μετά ο πισινός μου παραπονιόταν ;)

Τα μεγάλα κείμενα είναι πάντα καλοδεχούμενα,όπως και οι διορθώσεις :)

Ευχαριστώ

κκαλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ την επόμενη φορά με το καλό :)....άνετο παπούτσι μην ξεχάσεις :)))

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

αχτίδα είναι ένα θαυμάσιο σεληνιακό τοπίο!!!!

καλημερούδια

Alexandra said...

Καλημερα! Εμ γιαυτο παραπονιοταν ο ερμος:-)))Βαλε 600 πλατυσκαλα επι 3 κανονικα σκαλια μας κανουν 1800 κανονικα σκαλια!!!! τοσα κατεβηκες!
Με το πλοιο που φαινεται στη φωτο πηγατε? το "Αλμπατρος"??

kiki said...

Νόμισα πως είσαι εκεί και κόντεψα να φάω τα μουστάκια μου! χαχα!Δεν έχω πάει και παλι φέτοςε αναβλήθηκε! Τι πανέμορφα που είναι!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αλεξάνδρα δεν πήγαμε με το άλμπατρος και δε θυμάμαι πως το'λεγαν.Πάντως σκέφτομαι να βάλω και άλλα ποστ γιατί άλλο το μάτι του τουρίστα και άλλο αυτουνού που ζει εκει....τυχερή πάντως :)


ααα και μη μασάς....γράφε σεντόνια όποτε κάνεις κέφι :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki στον ύπνο μου πήγα Σαντορίνη....δουλεύω όλο τον Αύγουστο αλλά και να μη δούλευα τέτοια περίοδος τα νησιά είναι φουλ και δε τα χαίρομαι!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share