Wednesday, August 11, 2010

Ραβιόλι τροφαντά

Φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με βότανα,σπανάκι και παρμεζάνα πως να μην είναι τροφαντά με τέτοια γέμιση.Είναι απ΄τα αγαπημένα μου.Το καλό είναι ότι στο σούπερ-μάρκετ βρίσκουμε τα πάντα σε φρέσκα ζυμαρικά και σε πάρα πολύ προσιτές τιμές.Θα σας περιγράψω τη συνταγή με φωτογραφίες.

Σάλτσα  ντομάτα
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
μπούκοβο ή μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδα
ντοματοχυμό ή φρέσκια ντομάτα.

Ετοιμάζεται τη σάλτσα μέχρι να δέσει.Δεν τσιγαρίζω το κρεμμύδι για να μην είναι βαρύ,όποιος βέβαια προτιμά το τσιγαρίζει.


Ιδού τα ραβιόλι και μια μοτσαρέλα που θα κόψετε σε κύβους και θα βάλετε μετά!Για να καταλάβετε τι εννοώ προσιτές τιμές 250γρμ ραβιόλι 1,50 € και η μοτσαρέλα 0,59€.


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό.Μόλις πάρει βράση ρίχνετε λίγο αλάτι (μην ξεχνάτε ότι έχουν μέσα παρμεζάνα) και τα ραβιόλι.Τα φρέσκα και ειδικά αυτά τα γεμιστά θέλουν 4 λεπτά.Τα βλέπετε πως φουσκώνουν!



Μόλις γίνουν τα σουρώνεται και τα ανακατεύεται στη σάλτσα.Ρίχνετε τη μοτσαρέλα και ανακατεύεται καλά μέχρι να λιώσει,να τραβιέται.Δεν χρειάζεται να είναι το τηγάνι στη φωτιά γιατί είναι αρκετά ζεστό.



Το πιάτο είναι έτοιμο.Το άσπρο που βλέπετε στην ξύλινη κουτάλα είναι η μοτσαρέλα.Μου αρέσει και προσθέτω μπόλικο τριμμένο τυρί.Τα υπόλοιπα μπήκαν στο τάπερ για τη δουλειά.



Ελπίζω να τα ευχαριστηθείτε,εξάλλου είναι απλό,αγνό και φυσικά γευστικό.Και γι'αυτό καλή σας όρεξη!

44 comments:

Ευρύνοος said...

Πραγματικά τέλειο πιάτο..
όπως μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και με την σάλτσα..

μπράβο σου..

εδώ δέν βρίσκω εύκολα φρέσκα ζυμαρικά πάντως..
θα το ψάξω όμως..

καλό βράδυ :)

zoyzoy said...

Υπέροχα! και πάμφηνα τα βρίσκεται μωρέ μπράβο η Ιταλία μας έφαγε στις τιμές!
Εγώ μαγειρεύω τα "τορτελίνια" με προσούτο ή 4 τυριά.Οταν τα'χα μαγειρέψει 1η φορά στα παιδιά μου ο μεγάλος δεν τα'θελε γιατί έμοιαζαν με αφαλούς."Δεν θέλω να φάω αφαλούς" γκρίνιαζε!
Βέβαια τώρα τρελαίνεται γιαυτά:))

Ξανθή said...

Τόσο οικονομικά δεν πρόκειται να βρω, κάπου έχει πάρει το μάτι μου φρέσκα και θα δοκιμάσω μιας κι είναι φαγητό της στιγμής με τόση ζέστη αδύνατον για πολλά πολλά.
Καλό βράδυ.

Unknown said...

Σλουρπ. Μου τρεξαν τα σάλια.
Από τα αγαπημένα μου. Μόνο που δεν ήξερα για μοτσαρέλα. Την επόμενη που θα το φτιάξω θα βάλω.

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευρύνοε με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω να βρω συνταγή να σας μεταφράσω ή θα περιμένω να γυρίσουν οι μαμαδες φίλες ;)....μετά θα τα φτιάξεις μόνος σου!

καλησπέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy αυτά στη σακούλα φαντάζομαι που'ναι ξερά....κάποτε τα'τρωγα κι εγώ Ελλάδα...τωρω μόνο φρέσκα.Να φανταστείς έχω κατεβάσει πολλές φορές σε φίλους Ελλάδα,δώρα ;)))

καλησπέρα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή θα βρούμε τη λύση τότε χιχιχι....δεν μασάμε :))))

καλησπέρα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

bear μοτσαρέλα να λιώνει και να τραβιέται σαν ίνες όπως στην πίτσα...ΜΜΜΜΜ σου λέω!!!!!

καλησπέρα
χχχχ

( fortounata) said...

και φρέσκα,και φτηνά;κάθε μέρα θα έτρωγα που λέει ο λόγος.φιλιά.

mia maria said...

Ωραίο φαγάκι! Τα φρέσκα ζυμαρικά τα ανακάλυψα μια φορά που έστειλα τον καλό μου να πάρει τορτελίνια( τα γνωστά τα ξερά) και μου έφερε φρέσκα. Μεγάλη διαφορά! Εδώ είναι ακριβούτσικα!

ΦΟΥΛΗ said...

Σε όλους αρέσουν τυχαίο δεν νομίζω!!
Καλημέρα σου...

Asteri (Maria) said...

Ωραίο φαγάκι, γρήγορο, νόστιμο!!!!
Πολλά φιλιά

Lefteris "Arxentinos" said...

ποοοο βλέπω τις φώτος και μου άνοιξε η όρεξη,πρωινιάτικαααα χεχε

nikos said...

Πω πω...... τέλειο.....
Εύκολο γρήγορο και παντανόστιμο.
Να'σαι καλά, την καλημέρα μου!!!!

manousina said...

Επειδή τα φρέσκα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι πολύ μέτρια, θα φτιάξω μόνη μου, καιρό το λέω αλλά νομίζω ότι ήρθε αυτή η μεγάλη στιγμή!!!! Έχω διαγωνισμό στο blog μου, άφησε σχόλιο και μπορεί να κερδίσεις το βιβλίο της Martha Stewart "Cupcakes"!!!

http://nostimia.blogspot.com/

Vita said...

Η αλήθεια είναι ότι εδώ είναι ακριβούτσικα τα νωπά ζυμαρικά.Στην Κρήτη βέβαια έχουμε παραδοσιακές συνταγές για ζυμαρικά αλλά και μια καλή Ιταλίδα φίλη που πολιτογραφήθηκε κρητικιά λόγω συζύγου μας φτιάχνει υπέροχα λαζάνια.
Λαχταριστή η συνταγή σου!

Lila Xagorari said...

Δεν ξέρω πόσο έχουν τα φρέσκα στην Ελλάδα, θα το κοιτάξω! Πάντως 1.50 τα 250 γρ. μας κάνουν 6 ευρώ το κιλό! Δεν είναι και λίγα!
Η συνταγή όμως είναι απίθανη και με φρέσκια μοτσαρέλα θα είναι γιάμι!

Taste Advisor said...

Πολύ ωραίο φαγάκι!
Για πες και για κρασάκι!

Και λοιπόν;E allora? said...

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) για που και που η τσέπη αντέχει ;)

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama οι άντρες όταν πάνε σούπερ έχουν περισσότερη φαντασία....βέβαια καμιά φορά έρχονται και με εκπλήξεις,αλλά μη γκρινιάζουμε!!!

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη είναι διαφορετικά γι'αυτό αρέσουν ;)

καλημέρες!

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri θα δείξω κι άλλα... ;)

καλημέρα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Lefteris "Arxentinos" κι εγώ τώρα έχω μια πείνα και δεν έχει μείνει ούτε ένα!!!!

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

nikos αν φτιάξεις να μου πεις εντυπώσεις

καλημερούδια!

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina ευχαριστώ για την πρόσκληση...θα περάσω

καλημέρες!

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita αν κι έχω καταγωγή απ΄την Κρήτη την κουζίνα δεν την ξέρω καθόλου,η γιαγιά μου πρέπει να'ταν η χειρότερη μαγειρισσα των Χανιών!Χάλια μαγείρευε!

καλημέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα αυτά να φανταστείς είναι απ΄τα φτηνά και με έκπτωση...συνήθως είναι στα ευρώ τα γρμ....εξαρτάται απ΄τη γέμιση που έχουν.Μη φανταστείς τα αγοράζω μια στο τόσο και συνήθως όταν τα'χουν σε προσφορά -40%

καλημερούδια :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor πάτα στην ετικέτα Ιταλικό κρασί να πάρεις μερικές ιδέες.Προς το παρόν λόγω ζέστης το'χουμε κόψει και πίνουμε παγωμένη μπυρίτσα.Θα επανέλθω με τα κρύα!

καλημερούδια

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Εδώ εύκολα δεν τα βρίσκεις, εκτός από τα ξερά είναι γεμισμένα με άγνωστης προέλευσις, υλικά και καθόλου νόστιμα.

Με ξεσήκωσες πάλι!!!!

Ευρύνοος said...

Βρήκα τελικά σε τορτελίνια φρέσκα με την ίδια γέμιση..!

μόλις τα μαγείρεψα..

οπότε, μερσί για την ιδέα!!

(είμαι λάτρης της μοτσαρέλα)..

χαιρετώ σε !

Leviathan said...

fainodai pedanostima!!! giammiiiii!! :) kalo sou vradi!! :)

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

δεν θα έλεγα όχι για ένα πιάτο!!!!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

άσε Γιαγιά Αντιγόνη εγώ πάλι είμαι κο σήμερα :s

φιλιά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Βρήκες Ευρύνοε!!!!Ελπίζω να σου άρεσαν :)))

φαντάζομαι πως θα σου αρέσει η μοτσαρέλα από μπουφαλο

Και λοιπόν;E allora? said...

Leviathan είναι τα άτιμα :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Γαστεροπλήξ μόλις μαθω τη συνταγή θα τη δημοσιεύσω

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Ζήλεψα το φαγητό σου αλλά συμφωνώντας με τη Γιαγιά Αντιγόνη, λέω να το δοκιμάσω με σπαγγέτι ή φιογκάκια

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Thalassenia said...

Θα πάρω την σαλτσούλα για μια μακαρονάδα αν δεν σε πειράζει.
Ωραία ιδέα θα ήταν σπιτικά ραβιόλι.
Τον χειμώνα θα το σκεφτώ σοβαρά.

Φιλιά θαλασσένια.

Magia da Inês said...

♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e de saboroso.
Boa semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil

Athanasios Int said...

glykaki gia meta exei?

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ να το φτιάξεις όπως το προτιμάς :)

καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ααχαχαχ βλέπω η σάλτσα κάνει θραύση! Thalassenia να προσθέσεις στο τέλος φρέσκο βασιλικό κομμένο με τα χέρια όμως

καλή σου βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Magia ευχαριστώ πολύ!

καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

hug γύρισες καλό μου;έχω πλακώσει τα παγωτά μωρε...αν θες εχει ;)

καλή βδομάδα να'χεις!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share