Thursday, June 2, 2011

Σκοτεινός τόπος

Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν.Η επίθεση χαρακτηρίστηκε σατανιστική και η μικρή Λίμπι που κατάφερε να σωθεί κατηγόρησε τον   δεκαπεντάχρονο αδελφού της. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα μια ομάδα φαν των δολοφονιών και ειδικά αυτού του φόνου το  "Κλαμπ του Σκοτωμού" θα ζητήσουν απ'τη Λίμπι να συνεργαστεί μαζί τους για να ανακαλύψουν τον πραγματικό δολοφόνο.


Σκοτεινός τόπος
Τζίλιαν Φλιν
εκδόσεις Μεταίχμιο
 
Η αφήγηση κινείται στο παρόν και στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη μέρα της δολοφονίας αναλυτικά.Αυτό το εναλλάξ του τώρα και του τότε μου άρεσε πολύ και το βρήκα πολύ ξεκούραστο.Η αλήθεια είναι ότι το λεξιλόγιο της συγγραφέας είναι πολύ απλό και το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και ξεκούραστα.

Ο χαρακτήρας της ηρωίδας ξεπλέκεται σιγά σιγά και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι περισσότερο θύτης ή θύμα (δε σας δίνω άλλες λεπτομέρειες!).
Η συγγραφέας μας μεταφέρει στις ΗΠΑ δεκαετίας του 80'  με τη συντηρητικότητες της,τα οικογενειακά προβλήματα μιας διαζευγμένης μητέρας με 4 παιδιά και με τα κοινωνικά της προβλήματα όπως αλκοολισμό,σατανισμό,ναρκωτικά και πολλά άλλα προβλήματα που βρίσκουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι απ'τα βιβλία που θα πρότεινα για καλοκαίρι,διακοπές και χαλάρωση.Θεωρώ οτι είναι απ'τα καλά αστυνομικά που έχω διαβάσει τελευταία κι ευχαριστώ τη φιλενάδα που μου το πρότεινε.Για να είμαι μάλιστα ειλικρινής η φιλενάδα προτιμάει το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέας "Αιχμηρά αντικείμενα" και μου το'στειλε πριν 2 βδομάδες πεσκέσι απ'την Ελλάδα.Μόλις το τελειώσω θα επανέλθω να σας πω αν έχει δίκιο που το προτιμάει.Προς το παρόν μου αρέσει και το διαβάζω όποτε βρω ελεύθερο χρόνο και συνεπώς ξαναπεράστε αν ενδιαφέρεστε να μάθετε.

2 comments:

next_day said...

Τέλεια!
Και σήμερα με έχει πιάσει μια μανία και ψάχνω βιβλία για το καλοκαίρι!
Μου αρέσει έτσι όπως το περιγράφεις!
Στην λίστα λοιπόν!

Φιλί Διαμαντένιο!

Και λοιπόν;E allora? said...

next_day έρχεται άλλη προταση για το πρώτο βιβλίο της συγγραφέας

καλό μεσημέρι

χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share