Πήγα σούπερ-μάρκετ με τον καλό μου και πέσαμε πάνω στα φρέσκα ψάρια.Είδα γαύρο και μου'ρθε μια λιγούρα.Μετά έπεσα στις σαρδέλες κι εκεί πάλι κάτι ένιωσα.Ο δε καλός μου μη του δίνεις να καθαρίζει κι έτσι άρπαξε φιλέτα μπαρμπούνια καθαρισμένα."Fritto misto?" τον ρωτάω.Μαντέψτε την απάντηση,δεν είναι δύσκολο.
Η διαδικασία απλή αν και δεν ξέρω γιατί δεν μου βγήκαν τραγανά.Αλάτισα,αλεύρωσα και τηγάνισα σε καυτό λάδι.Τα έβαλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.Έχετε κάποια ιδέα γιατί δεν ήταν τραγανά;
Ενημερωτικά:
Fritto misto (φρίτο μίστο) όταν ακούτε είναι τηγανιά μιξ που μπορεί να'ναι θαλασσινα (καλαμαράκια,ψάρια κτλ),ζαρζαβατικά (κολοκυθάκια,μελιτζάνες),διάφορα κεφτεδάκια.Εξαρτάται απο την προέλευση της τρατορίας.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
24 comments:
egw xrisimopeiw to froil gia tiganisma.to pires katepsigmeno etsi?kai gw stin italia panda katepsigmeno psari..to epatha pandws mia fora kai nomizw einai thema poiotitos psariou.kata ta alla nostimo fainetai!scusa il greeklish grafw apo kinito.kalo vradi
Δεν ξέρω για τα καταψυγμένα, αλλά ο τρόπος που τηγανίζω τα φρέσκα ψάρια είναι σε δυνατή φωτιά και ελαιόλαδο, για λίγη ώρα, πολύ λίγη.
Τό ίδιο και κολοκυθάκια πολύ ψιλοκομμένα.
Φιλιά θαλασσένια.
αν έβαλες πολλά μαζί σε μια τηγανιά παίζει να φταίει αυτό. Αν είναι τίγκαρισμένο το τηγάνι γίνονται μαλακά γιατί δεν πάει παντού το το ίδιο το καυτό λάδι.
Τι με ρωτάς τώρα,ιδέα δεν εχω,εγώ ξερω μόνο πώς τρώγονται,βάλε να τσιμπήσουμε:)
Καλημέρα εξ Ελλάδος...
Ισως επειδή ήταν γαύρος,αν ήταν άλλη ομάδα !!!!
Καλημέρα..
Ελαιόλαδο και δυνατή θερμοκρασία πάντα! Τραγανή κρούστα δίνει και το καλαμποκάλευρο ανάμεικτο με κανονικό αλεύρι. 2 μέρη αλεύρι 1 μέρος καλαμποκάλευρο!
sandemetriobologna φρέσκα αγόρασα,πόσο φρέσκα ήταν δεν ξέρω όμως :)
εννοείται πως δεν υπάρχει προβλημα για τη γκρικλίση αντιθέτως σε καταλαβαίνω
καλημέρα
Thalassenia όλα φρέσκα ήταν...ίσως το καλαμποκέλαιο να ήταν μάπα
καλημέρα
χχχ
χμμμμμμμμ mahler76 τα μπαρμπούνια που ήταν λίγα δεν βγήκαν τραγανά...πάντως δε τα τιγκάρισα
καλημέρες
VAD σου δίνω αν μου δώσεις καρπούζι :)))))
καλημέρα
Φούλη σου'χω πεο ότι από μπάλα δε σκαμπάζω :)))))
καλημέρα
Λίλα τηγανίζω πάντα με καλαμποκέλαιο ίσως αυτό που πήρα να μην ήταν καλό.
Ανάμεικτο αλέυρι....το έχω ξανακούσει και θα το κάνω
καλημέρες
Με τα ψάρια γενικά έχω άγνοια οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω! Καλά να περνάς!
Η πολύ δυνατή φωτιά για λίγο χρόνο είναι το μυστικό.
Δοκίμασέ το και να είσαι γρήγορη στο γύρισμα μη σου καούν.
Μόλις πάρουν χρώμα βγάζεις.
Άντε να σε χαρώ
φιλιά
Επειδή βλέπεις σινεμά
http://cinema-tografos.blogspot.com/
Φαίνονται πεντανόστιμα!!!
Γιατι δεν εγιναν τραγανα δεν ξερω.. Μα fritto misto φτιαχνουμε συχνα και εμεις :)
Μαρουλοφιλακια!
mia maria κι εγώ από ψάρια δε σκαμπάζω :)))
Thalassenia κατέγραψα τις συμβουλές ;)....και το μπλογκ!
χχχ
Evie το καλοκαίρι δεν αγαπώ πολύ το κρέας
Marouli συνήθως έφτιαχνα 1 ψάρι όχι 3 διαφορετικά :)
ισως να εβαλες πολλα μαζι στο τηγανι, οποτε η θερμοκρασια κατεβηκε και αντι να τηγανιστουν περιπου βραστηκανε.
αυτο στο λεει μια που δεν ειναι το φορτε της το τηγανισμα.
αλλα τα 2 τελευταια χρονια ασχολουμαι με το τηγανι, το οποιο για εμενα μαζι με τα αλευρια, ειναι το πιο δυσκολο πραγμα της κουζινας.
grEAT πρέπει να ομολογήσω οτι τα μικρά τα έβαλα ολα μαζί....αλλά τα άλλα;Μυστήριο...ίσως το λάδι
Θα σας πω το μυστικό που χρησιμοποιούν σε ψαροταβέρνες: στο ελαιόλαδο πριν ακόμη κάψει ρίχνουν λίγο αλάτι. Ομολογώ ότι είναι πολύ ανθυγιεινό, αλλά έτσι γίνονται τραγανά και πιό νόστιμα τα μπαρμπούνια, οι μένουλες, ο γαύρος, οι μαρίδες και ότι άλλο θαλασσινό περνάει από το τηγάνι. Ανακάλυψα τυχαία το πολύ γλυκό και, κυρίως, νόστιμο blog σας. Να είστε καλά.
tsap καλώς ήρθες στο μπλογκ
ευχαριστώ για τη συμβουλή,θα ακολουθήσω την επόμενη φορά :)
Post a Comment