Saturday, September 24, 2011

Χάλκη 2

Καιρός να κατέβουμε να κάνουμε το μπανάκι μας και να φάμε κάτι.Η παραλία είναι 10' με τα πόδια από το λιμάνι και τα νερά πεντακάθαρα.



Είναι ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά.Μου έκανε φοβερή εντύπωση που ενώ έχει ντουζιέρες πρέπει να βάλεις 0,50€ για να ανοίξει το νερό για ένα λεπτό.


Ακριβώς από πάνω από την παραλία έχει ένα ταβερνάκι που φυσικά γέμισε απ'όλους τους εκδρομείς.Φάγαμε αρκετά καλά αν και δεν παραγγείλαμε τίποτα το ιδιαίτερο.Εντύπωση μου έκανε πάλι που μας ρώτησε αν έπρεπε να φέρει ψωμί και αν θέλαμε για δύο άτομα.



Μετά το φαγοπότι και ένα διπλό ελληνικό είχαμε στη διάθεσή μας 1 ώρα μέχρι να φύγει το καράβι.Πήγαμε να δούμε το μικρό νεκροταφείο και τους μύλους.





Στο δρόμου βρήκαμε πολλά εγκατελειμένα αυτοκίνητα τα οποια τα περισσότερα τα είχαν κάνει "κάμπριο"!


Στην επιστροφή μας στο Νημποριό χρειαστήκαμε νερό και βρήκαμε την πιο έντιμη τιμή για μεγάλο μπουκάλι σε παντοπωλείο 0,60€.Έψαξα για μαγνητάκια και βρήκα μόνο σε έναν πάνω στην ανηφόρα.Ένας νεαρός γύρω στα 30 καθότανε απ'εξω και ειλικρινά βαριόταν να σηκωθεί και να μιλήσει.

-Πόσο κάνουν τα μαγνητάκια;
-Τρία....

Παίρνω,με κοιτάζει
-Να σε πληρώσω το ρωτάω κρατώντας ένα χαρτονόμισμα.
-Ναι μου απαντάει αλλά τον πισινό του δεν τον κούναγε.
-Ξέρεις χρειάζομαι τα ρέστα και να μου τα τυλίξεις για να μη σπάσουν

Αγκομαχώντας σηκώνεται και τα βάζει σε σακούλα χωρίς να τα τυλίξει σε κάποιο χαρτί κι έτσι πάλι του τονίζω "συγνώμη αλλά χρειάζομαι να μου τα τυλίξει γιατί δε θέλω να σπάσουν".Με κοιτάζει απαθής και τα βάζει όλα μαζί σε μια δεύτερη σακούλα.Κοιτάζω το φίλο μου που του έχω ήδη μεταφράσει τι λέω και μου κοιτάζει κι εκείνος έκπληκτος.Εκνευρίζομαι και χωρίς να υψώσω το τόνο της φωνής μου του λέω:
Συγνώμη,ελληνικά δε μιλάω;;!!Αν βαριέσαι να τα τυλίξεις δώσε σε'μενα τα χαρτιά να τα κάνω μόνη μου.Τα χρυσοπληρώνω και θέλω να φτάσουν ολόκληρα!

Επιτέλους ξύπνησε και τα τύλιξε ένα ένα.Πληρώνουμε και φεύγουμε.Στη συνέχεια μας περιμένει δεύτερη περιπέτεια και συνεπώς επανέρχομαι.

12 comments:

Hfaistiwnas said...

Πανέμορφα, αλλά σε νεκροταφείο ξενάγηση;;; Μερικούς ανθρώπους αν δεν τους θίξεις δεν παίρνουν μπρος... :)

Thalassenia said...

Σιγά καλέ, αυτά είναι ψιλά γράμματα, τα πιο χοντρά να μας πεις. Ήθελες και τίλιγμα...του χάλασες την ησυχία.

Και όμως Ηφ. το νεκροταφείο είναι η πόλη των νεκρών και αξίζει επίσκεψης.
Πολλά δε είναι αξιοθέατα λόγω των γλυπτών.
Ακόμα όμως και τα πιο ταπεινά πιστεύω είναι δείγμα πολιτισμού.

Σε παρακολουθώ έστω και από αλλού.
φιλιά

Unknown said...

όπως και νάχει πολύ όμορφος τόπος....καλές οι φωτό και για την προηγούμενη ανάρτηση.....ε..για τους ντόπιους ζουν σε άλλους ρυθμούς..σε όλα όμως...νασαι καλά

Arti said...

Αυτό το ταξίδι σας στην Ελλάδα μου μοιάζει με μια ατελείωτη περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις!! Ανυπομονώ για τη συνέχεια και ελπίζω να ευχαριστηθήκατε κάθε στιγμή του!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas γιατι όχι;Μην ξεχνάς οτι τα ορθόδοξα ειναι διαφορετικά από τα καθολικά και τα νησιώτικα έχουν άλλους τάφους.Μόνο το νεκροταφείο Père-Lachaise στο Παρίσι θα έχει την τιμή του; :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia δεν είχε πολλά χοντρά η αλήθεια ειναι...τους έφτυνα κιόλας :)

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

homemade αυτός δεν ειχε ρυθμό καθόλου ομως αχαχαχα

Και λοιπόν;E allora? said...

Arti περάσαμε πολύ καλά και ο καλός μου διάβασε οτι η Πάτμος ειναι το νησί της Αποκάλυψης και του κόλλησε να πάει να δει

manousina said...

Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο στην Βαρκελώνη, στην αρχή πίστευα ότι δεν ξέρει Αγγλικά, στην συνέχεια πήρα τηλέφωνο και του το είπα στα Ισπανικά αλλά χωρίς τύχη... στο τέλος βούτηξα το χαρτί και το έκανα μόνη μου.
Και εγώ όταν πηγαίνω σε νησιά επισκέπτομαι νεκροταφεία....

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina τελικά παντού στη Μεσόγειο τα ίδια :)

mahler76 said...

παντού γύφτοι οι Έλληνες της παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Ακούς εκεί να ρωτήσει για το ψωμί. Καλά στον άλλο θα άφηνα τα μαγνητάκια και θα έφευγα.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 για το ψωμί δεν ειναι κακό γιατί απλά δε το στο χρεώνει.
Τα μαγνητάκια θα τα αφηνα κι εγω αλλά ήταν ο μοναδικός που είχε γκρρρρρρρ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share