Monday, September 26, 2011

Χάλκη η περιπετειώδης επιστροφή!

Για να πάτε Χάλκη από Ρόδο έχετε δύο επιλογές.Μπορείτε να πάρετε το καταμαράν από το λιμάνι της Ρόδου και να φτάσετε σε 1 ώρα και 20'.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πάει δυο φορές τη βδομάδα και αν κάνετε μονοήμερη εκδρομή θα έχετε -20% έκπτωση στο εισιτήριο της επιστροφής.Συνολικά πάει 37,80€.
Ο άλλος τρόπος είναι να πάτε οδικός ή με λεωφορείο (ρωτήστε για τα δρομολόγια όμως γιατί δεν έχει καθημερινά) μέχρι Καμείρος Σκάλα που απέχει 1 ώρα σχεδόν από την πόλη της Ρόδου και να πάρετε το καΐκι που φτάνει Χάλκη σε μια ώρα.Για κάθε άτομο πληρώνετε συνολικά 20€.


Εμείς λοιπόν είχαμε αυτοκίνητο γιατί αλλιώς δε μπορείς να δεις καλά τη Ρόδο και πήραμε το καΐκι  στις 10 πμ.Όπως σας είπα στα προηγούμενα ποστ περάσαμε θαυμάσια και ετοιμαζόμαστε να φύγουμε.Έχουμε μπει όλοι επιβάτες και περιμένουμε τον καπετάνιο για να φύγουμε.Να περνάνε τα λεπτά 10,20 και εμείς εκεί.Το καταμαράν να έχει έρθει και να έχει φύγει εν τω μεταξύ.




Κάποια στιγμή και ενώ είμαι απ'τους λίγους που καταλαβαίνω ελληνικά ακούν τους  λιμενάρχες που λογομαχούν με τον καπετάν-Βασίλη  και να του απογόρευουν  να φύγει αν δεν έβγαζε πρώτα 15 άτομα.Όσο εμείς οι επιβάτες μπαίναμε εκείνοι μας μέτρησαν και διαπίστωσαν ήμασταν παραπάνω απ'το νόμιμο.Φοβερό σκηνικό!Να φωνάζουν,να γκαρίζουν να λογομαχούν.Ο καπετάνιος λέγανε ότι γενικά είναι γερό ποτήρι!Έκατσε στο λιμάνι και να φωνάζει "εγώ δε βγάζω κανέναν και δεν πάω πουθενά,εδώ θα μείνω!"
Λιμενάρχες-Αν φύγεις θα βρεις στη Ρόδο τον εισαγγελέα
Καπ-Δε βγάζω κανέναν!!!
Λιμ-Δεν έχεις σωσίβια αρκετά και αν συμβεί κάτι θα πάρεις τον κόσμο στο λαιμό σου.
Καπ-Δε βγάζω κανέναν και δεν πάω πουθενά.


Σχεδόν μια ώρα κι εμείς μέσα!Να μεταφράζω στον καλό μου και να γελάμε.Οι άλλοι επιβάτες ήταν  50 Ρώσοι τουρίστες που να γελάνε και ο καλός μου που μιλάει τη γλώσσα να  μου μεταφράζει τι λένε.Λες και βρισκόμασταν σε σάτιρα.Από κάτω να βλέπουμε το θίασο και από πάνω οι θεατες να γελάνε.
Ενας Ρώσος όλιγον μεθυσμένος να φωνάζει "καπεταν-Βασίλη πάμε και μας περιμένει η Ρόδος!"Οι λιμενάρχες να τον κοιτάζουν στραβά αφού δεν καταλάβαιναν αλλά να ακούν τους υπόλοιπους να γελάνε με το μευθσμένο φίλο τους.

 
Τελικά έβγαλαν μερικούς,ήμασταν παραπάνω αλλά εισαγγελέα δεν ειδαμε!Εγώ όμως είδα αυτό τον ψαρά στα βράχια  στη Καμείρο Σκάλα.


16 comments:

Hfaistiwnas said...

Εντάξει δεν μπορείς να παίζεις και με τις ζωές των επιβατών όμως!!! Σκέψου να μην ξέρει και κανείς μπάνιο!!!
Τον πέτυχες τον ψαρά!!!

Ξανθή said...

έχω διαβάσει και τα προηγούμενα, σκηνές απείρου κάλους και μετά λένε η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός.
Έμεινα σε ενοικιαζόμενα στη Β. Ελλάδα, δεν μπήκε ούτε μια μέρα μέσα κανείς ούτε για τα σκουπίδια δε συζητάμε για πετσέτες ή σεντόνια κάθε 5 μέρες λέει, και στο τέλος δεν ήθελε να δώσει κι απόδειξη.
Δεν τα αντέχω άλλο όλα αυτά και όσα συμβαίνουν εδώ.
Καλησπέρα.

ΦΟΥΛΗ said...

Τέλος καλό όλα καλά ,ο εισαγγελέας ήταν κάπου αλλού ίσως...
Καλημέρα

Αντώνης said...

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τις Ιταλικές φυλακές, μακρυά από τον οικιστικό ιστό, στέκονταν δύο μπετονένιες δεξαμενές πολλών εκατοντάδων κυβικών, τελείως κλειστές με μικρό τοιχίο γύρω-γύρω στις ταράτσες-συλλεκτήρες βρόχινου νερού, που με κατάλληλα ανοίγματα διοχετευόταν γιά αποθήκευση. Τότε ετοιμαζόταν και τρίτη. Εμπνευστής και αρχιτέκτονας (μεταφορικά) ο Κοινοτάρχης.
Το νερό ήταν δύσκολη υπόθεση και η επάρκεια πόσιμου στηριζόταν σε υδροφόρο καράβι, που όμως όταν είχε καιρό δεν έπιανε στο νησί. Το αποθηκευμένο βρόχινο κάλυπτε όλες τις λειτουργικές απαιτήσεις και με ανάμιξη, σε έσχατη ανάγκη, συντηρούσε την επιβίωση. Σήμερα δεν ξέρω.

Αντώνης said...

Tο καλοκαίρι του ’94 ή ίσως του
’95, δεν θυμάμαι ακριβώς ούτε ποιό μήνα αφού δεν πήγα, διοργανώθηκε στο νησί, συνάντηση των νεολαιών των Μεσογειακών λαών με μεγάλη επιτυχία. (Συναυλίες, συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων, συγκριτικά των πολιτισμών στοιχεία κ.λ.π.).
Η εκδήλωση αυτή προγραμματιζόταν να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και το νησί (προστατευόμενο με διεθνείς συμβάσεις), να είναι πολιτιστικό κέντρο και τόπος ετήσιας συνάντησης για τους νέους της Μεσογείου. Αν και τα οφέλη θα ήταν πολύπλευρα για κάθε κοινωνία, το πρόγραμμα σταμάτησε. Ποτέ δεν ρώτησα να μάθω το γιατί. Θα έσκαγα.

Αντώνης said...

Έμεινα γιά δουλειά 4 ημέρες. Μίλησα με τους απλούς ανθρώπους, τον ψαρά με τις παλαμήη’εες, τον καφετζή που δεχόταν την επόμενη τον λογαριασμό της προηγούμενης χωρίς ποτέ να μετρήσει τα χρήματα που του έδινα και χωρίς ποτέ να ελέγξει την αλήθεια της κατανάλωσης που του έλεγα.
Με τον νεαρότατο φούρναρη, με οικογένεια και τρία παιδιά αν θυμάμαι καλά, που έψηνε κάθε μέρα σε μικρό μεταλλικό φούρνο με γκάζι λιγοστές τυρόπιττες και ελάχιστο ψωμί, προσμένοντας το καλοκαίρι τους παραθεριστές που έκαναν «διαδήλωση» για τα κάθε λογής μοσχομυριστά «καλούδια» του και που όταν χρειάσθηκα βοήθεια, άφησε την γυναίκα του στο φούρνο και έτρεξε.
Και βέβαια με τον Κοινοτάρχη που αγωνιζόταν σε όλα τα «μέτωπα».
Χάρηκα την απόλυτη ηρεμία του δειλινού και μελαγχόλησα όταν το καϊκι με γύρισε στην Ρόδο και το αεροπλάνο στην Αθήνα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas έπρεπε να μας δεις στο καικι που μας πήγαινε στη Σύμη,σαν τα πρόβατα και με καρέκλες επιπλέον....και πολλοί να κάθονται κάτω...άσε το χάλι μας

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθη απόδειξη έδιναν παντού αλλά γενικά τουλάχιστον εμένα μου φάνηκε εντελώς εκμετάλλευση σε κάποια πράγματα.Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί Ιταλία ειναι χειρότερα σ'αυτα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη σιγά που θα ερχότανε.Είναι ο μόνος που πάει ...αλλιώς καταμαράν και πιο ακριβλα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ πολύ Αντώνη που μοιράστηκες τις προσωπικές σου αναμνήσεις :)

Thalassenia said...

Τα ευτράπελα που δυστυχώς πρέπει να προσπεράσεις για να περάσεις καλά.

Φιλιά θαλασσένια.

Arti said...

Ομολογώ ότι το γεγονός ότι οι λιμενάρχες σκέφτηκαν τον κόσμο με εξέπληξε ευχάριστα!! Πάλι καλά που υπάρχουν ακόμοι κάποιοι λογικοί άνθρωποι!! Πάντως πιστεύω ότι ο καλός σου δε θα είχε ξαναζήσει ποτέ τόσα πολλά σκηνικά μαζεμένα!! Ποιός τη χάρη του!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia απλά γελάς όπως έκαναν οι Ρώσοι :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Arti κι εγώ αν σκεφτείς οτι στο καικι της Συμης ήμασταν σαν τα πρόβατα και εφευγε απο τη Ρόδο.

Κι εγώ τόσα πολλά μαζί δε τα έχω ζήσει :)

mahler76 said...

τι να πεί κανείς. Με τα όσα σας έτυχαν πάλι καλά που είχατε την διάθεση να περάσετε καλα. Είναι και το νησί πανέμορφο το άτιμο οπότε μάλλον για αυτό :)
Εύχομαι και του χρόνου αλλά με λιγότερα ευτράπελα.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 του χρόνου χρήματος θέλοντος φυσικά ή θα κατέβουμε Κω και τα γύρω νησιά ή Κρήτη...να'ναι καλά η Ryanair

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share