Thursday, July 19, 2012

Η μαύρη γραμμή

Ένας κατά συρροή δολοφόνος στους τροπικούς,Ζακ Ρεβερντί, Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης.
Ένας Γάλλος δημοσιογράφος Μαρκ Ντυπεϊρά με αμφιλεγόμενο,μυστηριώδες και περιπετιώδες παρελθόν.
Ελίζαμπετ το τρίτο πρόσωπο

 Η μαύρη γραμμή
La ligne noire
Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ
Εκδόσεις Libro


Ο Ζακ  θα καταδικαστεί σε θάνατο στη Μαλαισία για τα εγκλήματα που έπραξε.Ο Μαρκ θέλει να αλλάξει το κεφάλαιο της ζωής του και να γράψει ένα βιβλίο για το δολοφόνο.Για να πάρει όλες τις πληροφορίες ο δημοσιογράφος γράφει στο Μαρκ που βρίσκεται στη φυλακή σαν Ελίζαμπετ.Πώς τον πείθει να του δώσει τις πληροφορίες;Σας αφήνω να το ανακαλύψετε!Ξεκινάει ένα ταξίδι παιχνίδι,την ανακάλυψη του χαμένου θησαυρού!

Ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ του Γκρανζέ που εξελίσσεται σιγά σιγά,με γρήγορους ρυθμούς,με μυστήριο και εκπλήξεις.Μερικές σκηνές τις έχει περιγράψει πάρα πολύ καλά  και ακούραστα.Τολμώ να πω για γερά στομάχια αφού γίνεται πολύ ωμός σε κάποια σημεία!

Άνετα το βλέπω για ταινία γιατί ειναι πλούσιο σε σκηνές,σε ταξιδεύει σε Ευρώπη και Ασία.Τα πρόσωπα ειναι πολλά και διαφορετικά.Είναι σκιαγραφημένα με λεπτομέρειες και τα ψυχολογικά τους πορτραίτα με ενδιαφέρον.Οι βασικοί ήρωες ειναι δύο αλλά υπάρχουν δευτερεύοντα πρόσωπα που δε μπορούμε να αμελήσουμε όπως πχ η Ελιζαμπετ,το φανταστικό πρόσωπο.

Σας αφήνω για μερικές μέρες με το αστυνομικό και θα επιστρέψω δριμύτερη με φωτογραφικό υλικό και περιπέτειες από τη δυτική Κρήτη που επιτέλους θα επισκεφτώ!Εννοείται ότι πληροφορίες έχετε ειδικά από ντόπιους είναι πολύτιμες,στείλτε μου στο μειλ!

2 comments:

Αγγελικη Ν said...

Καλά να περάσεις! Το βιβλίο θα ζητήσω να μου το στείλουν!
Όσο για την Κρήτη θα βρεις μικρούς παραδείσους! Ελούντα, Ίτανος, Βάι, Χρυσή (νησί), Αγ Φωτιά (Ιεράπετρα) είναι παραλίες που μου έχουν μείνει αξέχαστες!
Γενικά έχει καταστραφεί η περιοχή από θερμοκήπια και ανόητη οικιστική ανάπτυξη (πχ πολεοδόμηση στον Ανάλουκα της Σητείας)

Και λοιπόν;E allora? said...

Αγγελικη γύρισα αλλά ειχα διαβάσει το σχόλιο σου πριν φύγω.Ειδα το Βάι.Εμενα Χανιά κι ετσι δεν καταφερα να γυρίσω τα πιο απόμακρα μερη

χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share