Monday, July 30, 2012

Προβληματισμένη από τις διακοπές μου

Τετάρτη πρωί αγοράσαμε το πακέτο αεροπορικά και ξενοδοχείο και Παρασκευή 10:50 προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο της Σούδας.Το πρώτο ποστ θέλω να ειναι αφιερωμένο μόνο στα αρνητικά γιατί θέλω να τα ξεχάσω!

Το ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα καθαρό,ήρεμο,κοντά στην παλιά πόλη αλλά να μην έχει ζεστό νερό!Δε λέω ότι είχε χλιαρό νερό αλλά παγωμένο.Τι πρωί πήγα να κάνω μπάνιο,τι βράδυ το ίδιο πρόβλημα.Το είπα μια φορά δε μου έδωσαν σημασία "θα τελείωσε και μέχρι να γεμίσει".Το'πα δεύτερη μετά από μέρες τονίζοντας ότι ειναι λίγο ντροπή και για 2 μέρες είχαμε νερό.Μετά πάλι παγωμένο!Το ξενοδοχείο γεμάτο ξένους,κανένας δε γκρίνιαξε;Απλά ξέρετε τι θα κάνουν θα γράψουν κριτική στο tripadvisor.Είπαμε να κάνουμε οικονομία αλλά όχι κι έτσι!

Σε βενζινάδικο να ζητάει ο καλός μου στα αγγλικά πράσινη βενζίνη και να θέλει ο βενζινας σώνει και καλά να του βάλει την ακριβότερη.Να τον ακούω εγώ μπούρου μπουρου μέσα από το αυτοκίνητο.Μου εξηγεί στα ιταλικά και βγαίνω η καλή σας "φίλε σε παρακαλώ,είπαμε πράσινη!".Εντάξει βρε κοπελιά μου απαντάει.Εεε το κούρασες φίλες μου!Η βενζίνη σε σύγκριση με Ιταλία ήταν 0,25€ πιο ακριβή κατά μέσο όρο.

Γιατί στο νομό Χανίων όλες οι πινακίδες ειναι λερωμένες με γκραφίτι "13";Φοβερή εντύπωση μου έκανε μόνο εκείνες που ειναι για ναούς γλίτωσαν!

Να ζητάω αθερίνα και να μου φέρνει μαρίδα.Τέλειωσε να ρωτάω και να μου απαντάει "όχι αθερίνα ειναι".Ρε συ ποιον δουλεύεις;
Nα ζητάει ο καλός μου στο γιαούρτι με τα φρούτα να του βάλουν μέλι και να χρεώνουν την κουταλίτσα 2,5€;!Ξαναπήρε γιαούρτι;Όχι βέβαια δεν ξαναπήρε!

Μέσα στα Χανιά και στο ξενοδοχείο όσες φορές και να ρώτησα μια πληροφορία για απάντηση πήρα "δεν ξέρω!" ή "ρώτα παρακάτω".Στη Hertz στο αεροδρόμιο να μη ξέρει να μου πει ποια ειναι Κισσάμου,Χανιώτης!Μια φορά σε μια της είπα "κυρία μου δεν ξέρω που ειναι το δημαρχείο των Χανίων ξέρω όμως των Αθηνών".

Στην Κνωσσό πριν μπεις έχει διάφορους ξεναγούς "10 € η ξενάγηση" προτείνουν.Όχι ευχαριστώ απαντάω την πρώτη φορά,μετά άλλοι μιλάνε στα αγγλικά πάλι όχι ευχαριστώ και τρίτος και τέταρτος.Μέχρι που άκουσα το θεϊκό σχόλιο "δεν θα καταλάβεις τίποτα από το χώρο!" μια κυρία ξεναγός.Κι εκεί αυθάδης απάντησα "θα ζητήσω απ'τις καλόγριες στο λύκειο που φοίτησα στην Αθήνα πίσω τα λεφτά μου"!

Και δύο επεισόδια που με έκαναν να ντραπώ και να ψάχνω μια τρύπα να χωθώ

Πρώτο

Στη Γραμβούσα δύο ξεναγοί όχι Κρητικες να συζητάνε λιγο φωναχτα κατεβαίνοντας από το κάστρο. και να ακουγόνται σε ολο το νησί.Όλα τα γκρουπ ηταν ξένοι και διαφορα ξενοδοχεία.Εγώ κι ο καλός μου μπήκαμε από σπόντα στο μεγάλο καράβι.Λίγα αποσπάσματα από την εκπληκτική συζήτηση:

-Αυτές μας έχουν φάει τη δουλειά γιατί πηδιούνται με τους ντόπιους και τους δίνουν όλα τα γκρουπ κι εμείς που δεν είμαστε ντόπιες άλλα έχουμε εμπειρία δουλειά εχουμε λίγη.
-Αυτοί οι Ρώσοι δεν έχουν το θεό τους.Ορθόδοξοι δεν ειναι;Τι κυκλοφορούν αυτές με τις κλωστές στον κώλο;Τώρα έχουν τα λεφτά αλλά τι νομίζεις σκυλιά ήταν που πείναγαν!

Μετά έπιασαν τα πολιτικά,την οικονομία και για την Εκκλησία!
-Οι παπάδες να μην πληρώνουν φόρους ή να πληρώνουν ένα μερίδιο ειναι η παράδοσή μας.

Δεύτερο

Η πτήση ήταν με Ryanair και όσοι δεν ξέρετε να σας πω ότι εκτυπώνεται εκ των προτέρων την κάρτα επιβίβασης.Πουθενά να μη λέει ποια ειναι η έξοδος,εγώ τυχαία τη βρήκα γιατί ρώτησα και τους το'πα αλλά ποιος μου έδωσε σημασία.Μισή ώρα πριν την αναχώρηση να φωνάζουν να μαζευτούν.Μεγάφωνα,φωνές και κάθε 5' ανακοινώσεις.Ένας από τους υπαλλήλους αρχίζει να φωνάζει "οικογένεια Χ!οικογένεια Χ".Μια οικογένεια Ιταλών με δύο μικρά παιδιά έδωσαν στον έλεγχο κατά λάθος τις κάρτες επιβιβάσεων που'χα κατέβει Ελλάδα.Ο υπάλληλο στα αγγλικά να γκαρίζει μπροστά στα παιδιά "που ειναι οι κάρτες;μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε,που ειναι οι κάρτες σας;!!!".Οι δύο γονείς να μη μιλάνε αγγλικά και να έχεις αυτόν τον άξεστο να απειλεί οτι δε θα τους βάλει στο αεροπλάνο.Κι εγώ αναρωτιέμαι όταν έκαναν τον έλεγχο τα άλλα τα στραβάδια δε διάβασαν τις κάρτες;Κι αυτός ο ηλίθιος τα βάζει με τους επιβάτες που έκαναν λάθος και όχι με αυτούς που υποτίθεται ελέγχουν;Και ξανατονίζω μπροστά σε δυο μικρά παιδιά!

 Ειλικρινά προβληματίστηκα και προβληματίζομαι!Αυτή η συμπεριφορά μερικών αρχών και ειδικά στα τουριστικά δεν την περίμενα.Αυτή η αδιαφορία,η έλλειψη οποιαδήποτε μορφής ενδιαφέροντος προς τον τουρίστα.Έπρεπε να ήσασταν από μια γωνία να γελάγατε και να βλέπατε πως άλλαζαν υφάκι όταν άκουγαν ότι όχι μόνο είμαι Ελληνίδα αλλά ότι είμαι και Χανιώτισσα τρομάρα μου!

Πολύ ωραίο νησί η Κρήτη και τη γύρισα όσο μπορούσα αλλά πρέπει να μάθουν να ειναι πιο φιλόξενοι με τους τουρίστες και να πάρουν το παράδειγμα των απλών Κρητικών που συνάντησα στα μέσα χωριά που έχουν ήθος,ευγένεια,απλότητα και  είναι φιλόξενοι!Ταβερνιάρηδες που παραπονιόντουσαν ότι δεν έχουν πια δουλειά,που τα τουριστικά γραφεία έκλεισαν στο κέντρο των Χανίων και ενώ τις προηγούμενες χρονιές είχαν και 9 πούλμαν γεμάτα τουρίστες τώρα τίποτα!

Με στεναχώρησε πολύ αυτή η συμπεριφορά,δεν το περίμενα γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα.Κάθε μέρα είχαμε κι ένα κουλό!Τα γράφω γιατί μπορεί να με διαβάσει κάποιος που κάνει αυτό το επάγγελμα και να τα ζυγιάσει.Η Κρήτη ζει και από τον τουρισμό και αξίζει να τη γυρίσεις και να την ευχαριστηθείς.

Αυτό ήταν το ποστ με τα αρνητικά και τόσα καιρό εδώ μέσα ειναι πρώτο μου σεντόνι.Θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό,μέρη που μας άρεσαν,ταβέρνες που αξίζουν να φάτε γιατί το φαγητό ήταν καλό και οι άνθρωποι ανθρωπινοι,παραλίες που μιλάνε οι φωτογραφίες!

33 comments:

zoyzoy said...

Για όσα λες έχεις απόλυτο δίκιο!
Είμαι στο χώρο του τουρισμού από "σπόντα" και βλέπω κάποια πράγματα που βγαίνω απ'τα ρούχα μου αλλά δεν μπορώ να επέμβω γιατί είμαι απασχολούμενη!
Αν είχαν λίγο μυαλό οι επιχειρηματίες και έδειχναν μια καλή συμπεριφορά που απαιτείται στους τουρίστες ίσως να'ταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα!
Ας απολαύσουν τους καρπούς που έσπερναν τόσα χρόνια μόνοι τους με αυτές τις συμπεριφορές!

Καλά να περνάς και εύχομαι να'ναι αυτά τα τελευταία άσχημα γεγονότα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Αν αυτή η "βιομηχανία" μας έχει αυτά τα χάλια, σκέψου τις άλλες, τις κανονικές (υπάρχουν;)!!!!!

Όλα όσα είπες σωστά και λίγα είναι!

Συνάντησα μεγαλύτερα τέρατα σε όλη την Ελλάδα.
Έτυχε όμως να βρεθώ σε ξενοδοχείο Γαλλικών συμφερόντων στην Ερέτρια και είδα την διαφορά, όχι με Γάλλους προσωπικό, αλλά με Έλληνες (Γαλλόφωνους εννοείται). Άριστη συμπεριφορά παντού!

Τι να τις κάνω τις ωραίες εικόνες, όταν δεν συνοδεύονται....

Καλή Εβδομάδα!

Ephemeron said...

Τι κριμα... εκει που καποιος θα νομιζε οτι με την κριση ο κοσμος θα αλλαξει και θα γινει καλυτερος, τελικα συνεχιζονται τα ιδια...
(εχθες ακουγα οτι στη Σκιαθο ενα ποτο κοστιζει 14 ευρω...)

Evie said...

Φίλη μου καλωσόρισες, ελπιζω ανανεωμένη!

Αστα, άνοιξες φίλη μου a can of worms που λέμε εδώ!
Δυστυχώς τα έχω ζήσει ως τουρίστρια πλέον, και έχω ακούσει πολλά παράπονα από ξένους που δεν παραπονιούνται εκεί που πρέπει για να μην χαλάσουν τις διακοπές τους, όμως με σκοπό να μην ξανά επιστρέψουν. Κι ετσι κάθε χρόνο χάνονται όλο και περισσότεροι τουρίστες, πάντως έχει κερδίσει τους περισσότερους η Τουρκία!!!

Είμαι στην Ακρόπολη, γεμάτη από τουρίστες, ο σεκιούριτι φωνάζει στα ελληνικά να πάμε από αλλού, κάνεις δεν καταλάβαινε και ο γύφτος άρχισε αγριεμένος και με χειρονομίες να φωνάζει ΟΥΣΤ-ΟΥΣΤ-ΟΥΣΤ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. Μα μέσα στην Ακρόπολη βοσκό άφησαν να την προσέχει και να αντιπροσωπεύει τα φημισμένα μνημεία μας? χωρίς μια λέξει στην αγγλική, που είναι διεθνείς γλώσσα? Έπεσαν τα μούτρα μου!!!!

Στην Σταδίου παρέα με μικρά παιδάκια, μιλάμε αγγλικά γιατί αυτή την γλώσσα γνωρίζουν μόνο..... το ένα παιδάκι φτερνίζεται και γυρίζει το κεφάλι ο έξυπνος ο ελληνας και εύχεται του μικρού παιδιού "ΨΟΦΟΣ", φυσικά τα έχασε όταν του απήντησα στα δυνατά για να τον ρεζιλέψω, "ΨΟΦΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ, ΑΞΕΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ".

Είναι τόσα πολλά που δεν γράφονται, παρόλο που κάθε φορά λέω ότι θα κλείσω αυτιά και μάτια, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αποφύγω. Άλλοι μου λένε ότι είναι η Ελληνική νοοτροπία κι ότι να μην μου κακοφαίνεται γιατί ετσι ήταν ανέκαθεν.

Περιμένω τις φωτογραφίες σας!!!! Και του χρόνου καλύτερα!

Πολλά φιλιά!

Ξανθή said...

Τα περίμενα και λίγα είπες, και μετά λένε δεν έχουν κόσμο.
Δε θα γράψω άλλα γιατί δεν θα τελειώσω και με πονάει και το χέρι μου.
Ελπίζω να πέρασες και καλές στιγμές.
Πολλά φιλιά.

Arti said...

Είναι κρίμα ν έχουμε από ρα ωραιότερα μέρη του κόσμου και να ντρεπόμαστε να τα συστήνουμε!!δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ γιατί έτσι ήμασταν πάντα! Ακόμη κι όταν είχαμε τουρίστες με το τσουβάλι! Αλλά που θα πάει...θα στρώνουμε κάποια στιγμή! Ελπίζω οι καλές αναμνήσεις να ειναι καλύτερες και περισσότερες!! Φιλιά πολλα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!!

Leviathan said...

Δυστυχώς πολύ συχνές είναι τέτοιες συμπεριφορές...γι αυτό και πάμε από το κακό στο χειρότερο...Περιμένουμε φυσικά τις φωτογραφίες!! καλή εβδομάδα εύχομαι!

Thalassenia said...

Και περιμένουμε να πάμε μπροστά με τέτοια συμπεριφορά.....δεν πρόκειται.
Εύχομαι να είχες και καλές στιγμές.
φιλιά

Paraskevi Lamprini M. said...

τι ήταν και αυτό;;;

Νίκος Κιτωνάκης said...

Και μετά με λένε εμένα περίεργο που δεν θέλω να πηγαίνω διακοπές στην Ελλάδα! Αλλά κάθε φορά που το αποφασίζω, καταλήγω να αισθάνομαι τεράστιο κορόιδο για το υπερτιμημένο δωμάτιο που έχει θέα στο πουθενά, αντίς για τη θάλασσα, για την κατεψυγμένη τυρόπιτα που μου χρεώνουν 1,60 στο νησί τη στιγμή που ο φούρνος δίπλα στο σπίτι μου έχει καλύτερη με 1,20 και για την ξαπλώστρα που σετάκι με ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει οκτώ ευρώ (που τόσο ρε μεγάλε έχει να την αγοράσω, όχι να τη νοικιάσω για δύο ώρες!). Άρχισα τη γκρίνια πάλι το πτηνό...

Hfaistiwnas said...

Γιατί το μόνο που μάθανε είναι να παίρνουν τα λεφτά τους..
Καλημέρα! Φωτό με θάλασσα παρακαλώ!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy που να μιλήσεις αν εισαι υπάλληλος να χασεις το μισθό σου,σε καταλαβαινω.Αυτο που αναρωτιεμαι ομως ειναι και οι Ελληνες ντοπιοι τουρίστες εχουν την ιδια αντιμετώπιση και συμπεριφορά;

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Δυσπιστε και λιγα εγραψα γιατι πολλοι με ακουγαν να μιλάω μονο ιταλικα και νόμιζαν οτι δεν καταλαβαινα.
Εχω ωραίες εικόνες από ωραίους ανθρωπους και αξίζουν να διαφημιστουν

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron κι εγω ετσι πιστευα αλλα μερικοι ειναι σκέτα κουτορνίθια!

Για Σκιαθο από Ιταλια το ιδιο πακέτο 800€...που πας καλέ!;Καραϊβική!

Και λοιπόν;E allora? said...

Evie εχεις δίκιο ειναι πολλά που δε γράφονται!Ακουνε οτι μιλαμε σε ξενη γλωσσα κ νομιζουν οτι δεν καταλαβαινουμε,αυτο ομως ειναι παλια κακια συνηθεια μας.

Με επιασε ομως το παράπονο γιατι η Ελλαδα εχει πολλες ομορφιές και δε χρειάζεται να φτασω στην αλλη ακρη του κόσμου για να τις δω!
Ακουσα δε οτι εγω δεν καταλαβαινω από κρίση.Μεγάλα λόγια λετε μερικοι κυριοι αλλά εγω πληρωνω συνδρομη για τα ΜΜΜ για να παω στη δουλειά μου και δεν εχω το πολυτελες αυτοκινητο.Δεν κανω σπατάλες και προσεχω τα εξοδα μου αλλα δε θα με κλεψεις!

καλημερούδια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθη περασα πανεμορφες στιγμες...το βραδινο μπανιο μονο σκεφτομουνα...δε μπορω να λουστω με παγωμενο νερο και στις παραλιες απαγορευεται η χρηση σαμπουαν και πολυ σωστα βεβαια!Ομως εκει το νερο ηταν ζεστο!

καλημέρα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Arti οσοι βγαινουμε εξω για σπουδες και δουλειά κι όσοι ζευγαρώνουμε με ξενο/η μαθαινουμε και υιοθετούμε κι άλλες νοοτροπιες.

Μερικα πράγματα τα επαιρνα με γέλιο,μετεφραζα στον καλό μου και γελαγαμε μαζι.Οταν ομως ακλουγε τον τονο της φωνης μου να αλλαζει ή να μιλαω κοφτα ηξερε οτι κατι ετρεχε και μολις εβλεπε τους ντοπιους να γλυκαινουν ξαφνικα ηξερε οτι τους ειχα βάλει στη θεση τους!

τι να πω...παντου ομως σε ολες τις χωρες υπαρχει το τουριστικο μερος εκμεταλλευσης!

καλημερούδια :)

Και λοιπόν;E allora? said...

leviathan εννοειται οτι θα βαλω υλικο :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia πολύ κλαψα άκουσα και μου'ρχοταν να τους πω καμια φορα οτι μερικοι το αξίζουν με τη συμπεριφορά τους!

Και λοιπόν;E allora? said...

Paraskevi καθε χρονο γυρναω και με κατι παραπανω .....:(

Και λοιπόν;E allora? said...

Πιγκουινε εγω ενιωθα υπερβολικη ή νομιζα οτι υπερέβαλα.Αλλά οταν ακουγα τους τουρίστες γυρω μου διαφόρων χωρων (μιλαω 3 ξενες γλώσσες αλλά καταλαβαινω 4) διαπιστωνα οτι ειναι ετσι και χειροτερα.Οταν παει ο ντοπιος να δουλεψει ομως αλλο ντόπιο εεεε νταξ τι να πω!

Μια φορά πηρα τυρόπιτα και την εδωσα σε ενα σκυλο που την εφαγε επειδη πειναγε το καημενο....αλλιως!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwna και αλλου παιρνουν τα λεφτά αλλά οταν εχεις μια ελληνίδα μπροστά σου δε της συμπεριφέρεσαι σαν ξένη και σαν κουτη!

Εχω και υποβρυχιες φωτογραφίες!!!!

mahler76 said...

η Ελλάδα, λόγω των Ελλήνων και της νοοτροπίας τους είναι ο χειρότερος προορισμός για διακοπές. Σου φέρονται σαν ζώο, προσπαθούν να σε κοροϊδέψουν στο κάθε τι. Τα πάντα πανάκριβα και χαμηλής ποιότητας. Μωρέ αν είχα χρήματα για διακοπές μόνο εδώ δεν θα τα ξόδευα.

mahler76 said...

@ Ephemeron
δεν είναι απλό ποτό, είναι κοκτέιλ βρε για αυτό έχει 14 ευρώ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Αν και στην κρίσιμη κατάσταση που όλοι ζούμε, δε βάλαμε μυαλό οι ΄Ελληνες....τί να πώ;....
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 θα διαφωνήσω.Δεν ειναι όλοι γαϊδούρια (μεχρι κ ο φίλος μου έμαθε τη λεξη γαϊδούρι χαχα).Εχει όμορφα μέρη,καθαρή θάλασσα,καλό φαγητό,τιμές για όλα τα γούστα και για'μενα ειναι 2-2,5 ωρες με απευθειας αεροπλανο.Παντού υπάρχουν αρνητικά αλλά να λέμε πρωτα τα δικά μας και μετά των ξένων!

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ μερικοι δε βάζουν μυαλό...οσοι την πατάνε μονο!

Καλό μήνα :)

Λίνα said...

Ζω πολλά χρόνια στα Χανιά και ξέρω ότι εν μέρει έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά...εγώ θα ξεκνήσω από το πακέτο που βρήκατε για να έρθετε.
Καταρχάς καλό ξενοδοχείο στην Νέα Χώρα εγώ δεν έχω ακουστά. Τα καλά βρίσκονται εκτός Χανίων π.χ. Αγία Μαρίνα , Πλατανιά κλπ. Πάντως από την στιγμή που θα νοικιάζατε αυτοκίνητο μπορούσατε να πάτε προς τα εκει. Όταν το ψαξατε είδατε κριτικές για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο!!! Αυτό είναι πολύ βασικό.
Τα ξενοδοχεία έχουν πλέον ηλιακό για ζεστό νερό, άρα δεν είχε ούτε αυτό. Πάντως θα ήθελα το όνομα του για να καταλάβω.
Τώρα για την βενζίνη αυτό γίνεται και στους ντόπιους. Λόγω το ότι δεν πουλιέται η σούπερ προσπαθούν να σου δώσουν αυτή, αλλά εσύ πάντα επιμένεις για απλή.
Για τους ξεναγούς θα έλεγα ότι αυτό είναι παγκοσμίως γιατί εγώ το έζησα πρωσωπικά και κατά τύχη στην Ιταλία. Οπότε παντού τα ίδια.
Εγώ τα τελευταία χρόνια πάντα πάω διακοπές στην Κρήτη αλλά το ψάχνω πολύ καλά γιατί δεν θέλω να χαλάσω τις διακοπές μου για κάτι τέτοια.
Κατα τα άλλα τα Χανιά δεν έχουν χάσει ούτε ένα τουρίστα προς Τουρκία διότι φέτος είχανε αύξηση σε σχέση με πέρισι κατά 20%.
Τέλος ναι θα συμφωνήσω ότι οι Χανιώτες επαγγελματίες μόνο επαγγελματίες δεν είναι και καλά να πάθουν πολλοί από αυτους που κλείνουν τα μαγαζιά τους ένα ένα γιατί απλούστατα δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ.... μα ποτέ μυαλό.

Καλή σου μέρα!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημερα Λινα και σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου.

Το πακέτο (αεροπορικα+ξενοδοχειο) το βρήκαμε online και τις τελευταίες δυο μέρες ειχε -40% .Διαβάσαμε τις κριτικές (σε περισσότερες από μια γλώσσες) όπως κάνουμε κάθε φορά για όλα τα νησιά που έχουμε μέχρι τωρα επισκεφτεί κι εγραφαν θετικα σχόλια.Επιτρεψε μου να σου πω οτι σαν ενηλικη ταξιδευω σε εσωτερικο και εξωτερικο πάνω από 15 χρόνια και εβρισκα παντα μονη τα πάντα κι οχι απο γραφεία.Ετυχε λοιπον μια φορα να υπαρχει αυτο το πρόβλημα.Ειχαμε κλιματιστικο,wifi και δεν ειχαμε ζεστο νερο.

Δεν αλλαξαμε ξενοδοχειο γιατί ειχαμε δωσει την πιστωτικη κάρτα κι δεν ειμαι σε θέση να εχω παραπανω εξοδα.

Στην Κνωσσό το βρηκα απαραδεκτο να με πιεζουν και να μπαινουν συνεχεια μπροστα μου για να μου προσφερουν οταν ειδικα αντιλαμβανονται οτι ειμαι Ελληνίδα μετά την 3η μου ή 4η πρόταση καλό είναι να το σταματανε γιατι δε μου αρεσει να μιλαω με αυθαδεια.Δεν ειδα σε αλλους Ελληνες να το κανουν.Πιθανον με ακουνε να μιλαω ιταλικα και νομιζουν οτι ειμαι ξενη.

Φυσικά σε ολα τα τουριστικά μερη σε ολες τις χωρες υπαρχουν τετοια προβληματα.Αν πας στη ναπολη σε γδυνουν κυριολεκτικα και στη Ρωμη ειναι ικανοι να πληρωσεις μεχρι και την ανασα.

Δεν ξερω αν εχασαν ή οχι τα Χανια προς Τουρκία,στην ενδοχώρα ομως οι ντόπιοι παραπονιοντουσαν και τα Χανια δεν ειναι μονο ο Κισσαμος ή η Πλατανια.

Το αρθρο μου δεν ειναι για να κατακρινω τους χανιώτες αλλά δε βρισκω σωστό να γραφω μονο τα καλά.Οι ομορφες στιγμές που περάσαμε ηταν πολλες και θα αφιερώσω με λεπτομέρειες γιατί αξίζουν.

καλό μηνα

Λίνα said...

Καλά κάνεις και γράφεις και τα καλά και τα κακά και έτσι πρέπει.
Όσο για τους χανιώτες πάντα παραπονιούνται ότι δεν έχουν δουλειά. Ακόμα και στις καλές εποχές, έτσι έκαναν.
Εγώ είμαι η πρώτη που τους τα λέω έξω από τα δόντια είτε τους αρέσει είτε όχι.
Σαν πόλη είναι από τις καλύτερες, σαν άνθρωποι .........παίζεται.
Και αυτό το λέω γιατί μου την δίνει όταν έρχεται ένα ζευγάρι, μία οικογένεια, να δει την όμορφη αυτή πόλη και να του βγαίνει η ψυχή με τις βλακείες τους.
Κοιτάνε πάντα να βγάλουν όσο μπορούν περισσότερα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν με ποιούς έχουν να κάνουν.
Και εδώ τελειώνω για να μην σε κουράζω. Πάντως στεναχωρήθηκα πολύ που μερικά πράγματα σας χάλασαν την διάθεση.
Και ζητώ συγνώμη για αυτους τους λίγους, ελπίζω, απαράδεκτους Χανιώτες.

Φιλάκια, καλό απόγευμα!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα μου δεν πρεπει να ζητας εσύ συγνωμη για τους ξένους ανθρώπους.
Πάντως δεν μασάμε,διακοπες θα ξαναρθουμε καποια στιγμη και θα θυμηθω τα κρητικα μου ;)

Vita said...

'Ολα, μα όλα στο πόδι έχουν γίνει σ' αυτή τη χώρα και γι αυτό φτάσαμε και σ' αυτό το χάλι. Καμμιά εκπάίδευση και καμμιά τουριστική παιδεία. Η αθωότητα χάθηκε και δεν υπήρξε η αντίστοιχη παιδεία που θα την αντικαθιστούσε εξασφαλίζοντας ευπρέπεια. Όπου υπάρχει (η αθωότητα), είναι αξιοπρόσεκτη και το διαπίστωσες. Η ενδοχώρα και οι απομεμακρυσμένες παραλίες αξίζουν στην Κρήτη (και αλλού). Δεν φρόντισε κανείς για τα υπόλοιπα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita εσείς οι απλοί άνθρωποι μπορείτε να κάνετε την αλλαγή διαφημίζοντας τα πιο άγνωστα μέρη σε εμας τους ξένους!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share