Sunday, August 24, 2014

Κροστάτα με ρικότα

Ένα βράδυ είχα καλεσμένους στο σπίτι και μου έφεραν τον γλυκό.Συνήθως στην Ιταλία το φτιάχνουν με καντίτι που δεν τα τρώω.Αυτή η παραλλαγή μου άρεσε πολύ και γι'αυτό σας την προτείνω.


Κροστάτα με ρικότα

Για την κρέμα
500 γρμ τυρί ρικότα
2 αυγά
150 γρμ ζάχαρη
μια βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από ενα πορτοκάλι
λίγη κανέλα τριμμένη προαιρετικά

Τα υλικά και τη βάση της κροστάτας θα τα βρείτε σε παλιότερο άρθρο αλλά θα χρησιμοποιήσετε σε διπλή δόση.





Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180.
Στο μιξερ χτυπάτε τα υλικά της κρεμάς μέχρι να γίνει ενα ομογενειές μείγμα.
Η διαδικασία είναι ίδια όπως στην κροστάτα,το μόνο που αλλάζει ειναι αντί για τη μαρμελάδα βάζετε την κρέμα.Φτιάχνετε και τις λωρίδες.
Βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου,κοιτάζετε που και που.

Κανονικά η συνταγή λέει να βάλετε σταφίδα,30-40 γρμ αλλά εγώ την προτιμώ σκέτη.Μπορείτε βέβαια να βάλετε σταγόνες σοκολάτας.
Φυσικά μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη αφού την αφήσετε να κρυώσει εντελώς.


4 comments:

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Σε κάποια αλλαγή της σελίδας μου, προφανώς σε έχασα.
Και φαντάστηκα πως είχες κλείσει το μπλογκ!

Πόσο χάρηκα που σε βρήκα στο FB!

ΣΑΝ ΤΟ ΞΕΝΙΤΕΜΈΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΛΕΙΨΕ!

Να είσαι καλά κοριτσάκι μου!!!
Την ευχή μου να έχεις!!

Ξανθή said...

Στείλε κομμάτι!!!
Πολλά πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα κα Αντιγόνη

η αλήθεια είναι ότι χάθηκα εγω,εχω λιγοτερο χρόνο δυστυχώς αλλα το μπλογκ δεν το εκλεισα αφου που και που καταφερνω και γραφω κάτι :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθη να στειλω ή θα σου φερω αν βρεθω στα μέρη σου ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share