Thursday, November 19, 2009

Τραπέζι για δύο....

Το αγαπημένο φαγητό του φίλου μου,που όσο τρώει δεν βγάζει άχνα,το απολαμβάνει μέχρι την τελευταία πηρουνιά  και που δε μένει ίχνος  είναι linguine con gamberi.Του το'φτιαξα πριν χρόνια και είχε σχολιάσει "Γιατί να τρέχουμε έξω να τρώμε πράγματα που τα φτιάχνεις 2 φορές καλύτερα,μπορούμε να πιούμε όσο θέλουμε (λόγω οδήγησης) και να φάμε όσο θέλουμε!".Του αρέσει τόσο πολύ που μια φορά με διαφήμιζε σε κάτι φίλους και φυσικά του απάντησαν "E allora,να τα δοκιμάσουμε!".Τα δοκίμασαν κι έγλυφαν μέχρι τα δάχτυλα τους!

Έτσι λοιπόν επειδή κατά καιρούς μου ζητάνε τη συνταγή σκέφτηκα να τη δημοσιεύσω γιατί είναι απλή,γευστική,εύκολη κι ότι πρέπει για μια ρομαντική βραδιά αφού τα πάντα ξεκινάνε απ΄το στομάχι!

Λινγκουίνε με γαρίδες


Υλικά για τη σάλτσα (για 2 φαγανά άτομα)

μισό κιλό γαρίδες μεγάλες (και κατεψυγμένες είναι καλές!!!!)
ντοματάκια φρέσκα κομμένα στη μέση 15-20 (με το μάτι) ή αλλιώς τώρα το χειμώνα  ντοματοχυμό
2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 ξερό ψιλοκομμένο μπούκοβο
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ψηλό τηγάνι τσιγαρίζω το σκόρδο και το μπούκοβο.Ριχνω μέσα τα ντοματάκια και αφήνω να μαγειρευτούν.Σήμερα χρησιμοποίησα ντοματοχυμό και συνεπώς πρόσθεσα λίγο νερό για να μαγειρευτεί.Μόλις πιει τα υγρά του ρίχνω το κρασί,περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω  τις γαρίδες.Τις βάζω ολόκληρες ακαθάριστες έτσι ώστε τα ζουμιά να νοστιμίσουν τη σάλτσα.Σκεπάζω και σε 4-5 λεπτά είναι έτοιμες...εξαρτάται βέβαια απ'το μέγεθος.


Ζυμαρικά διαλέγω είτε απ΄τη Barilla τη σειρά bavette ή απ'τη Agnesi τη σειρά linguine.Αν δε αρέσουν τότε κλασικά σπαγγέτι.Βάζω συνήθως για 2 άτομα 250 γραμμάρια.Όσο φτιάχνω τη σάλτσα βράζω τα  μακαρόνια.Τα σουρώνω και όπως είναι ζεστά τα ρίχνω μέσα στη σάλτσα και  τα ανακατεύω καλά.Τότε ρίχνω και το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.Αν δε αρέσει ωμός τότε τον  μαγειρεύετε με τη σάλτσα.

Αγαπημένα λευκά ιταλικά κρασιά που συνοδεύω το πιάτο Lamberti pinot grigio (Verona) αγαπημένο, Pasqua (pinot),Soave, μερικά απο περιοχή Friuli όπως Colli pinot grigio και Greco del Tufo (Campania).

52 comments:

nikos said...

Αχχχχχχχ.........
Όταν βλέπεις πρωί-πρωί αυτές τις νοστιμιές πως να μην σου φτάξει η διάθεση;;;;;
Πολύ καλό, θα το επιχειρήσω.....
Μια μεγάλη καλημέρα από την καλοκαιρινή σήμερα Αθήνα!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Είναι σαν την γαριδομακρονάδα που κάνω, με μικρές διαφορές στην εκτέλεση.
Νόστιμο πιάτο που μπορεί να γίνει πιο αφροδισιακό προσθέτοντας και ροδέλες καλαμάρι.
Με φρέσκο ψωμί βουτηγμένο στη σάλτσα και ένα τόνο κρασί, που να μιλήσει το παλληκάρι σου.
Καλημέρα απ'τη Θεσσαλονίκη.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΩ ΠΩ!!!!ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΩ.ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ.ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

Artanis said...

Ωραία συνταγή, αλλά δεν μπορώ να την δοκιμάσω προς το παρόν, λόγω ...κωλύματος...
Σε κανα μήνα και αν...
Σε φιλώ, καλημέρα σου...

VAD said...

Ξέρεις,η αμβροσία των θεών του Ολύμπου,δε θα μπορούσε νάναι τίποτ'άλλο παρά μόνο γαρίδες με σάλτσα,τώρα αν τις συνόδευαν και με ζυμαρικά δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος:)))

ευγ said...

κοοοολαση!!!

ελιτσα said...

Θα το κάνω οποσδήποτεεεε!
Μακαρονού..γαρ!Περιττό να σου πώ ότι αν φτιάξω το μεσημέρι μισό κιλό το βράδυ δεν έχω...η γουρούνα ( ένα άτομο!)
να γράφεις τέτοιες συνταγές!!!!
Και περίεργες που δεν έχουμε εδώ!!
Φιλιά!

(μα καλά δίνω και παραγγελίες δεν ντρέπομαι!)

George said...

Giati kanw synexeia to lathos na anoigw to blog sou theonhstikos? grrrrrrrrrrrrrrrrr toulaxiston ginetai na mh vazeis fwto? Mexri edw eftasan oi myrwdies :PPP

big mama said...

Αρτιότατη η ανάρτηση και πεντανόστιμο το φαγητό! Ευτυχώς που έχω φάει αλλιώς θα πήγαινα να αγοράσω γαρίδες;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Να το φτιάξεις Νίκο και να μου πεις αν σου άρεσε...αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά βάλε λίγο μαύρο πιπέρι

καλό απόγευμα!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ το μπούκοβο εδώ οι Ιταλοί το θεωρούν αφροδισιακό...πόσες φορές σε ταβέρνες όταν ζητάμε λάδι με μπούκοβο μέσα ή τριμμένο μπούκοβο πετάνε εξυπνάδες του στυλ "αααα για μετά ;)"

Για καλαμάρι και άλλα θαλασσινά έχω άλλες συνταγές ;))))...άμα βρω όμως φρέσκο τηγανητό και σκορδαλιά και κάνουμε πάρτι!

Πάντως γενικά δεν πολυμιλάει όταν τρώει γιατί είναι καλοφαγάς....που να μας όταν είμαστε Ελλάδα που τρώμε ΜΟΝΟ ελληνικά φαγητά και πάντα χύμα κρασί!

καλό απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

Έλα βρε JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS δε θέλω τσιγκουνιές....μόνο ένα πιάτο;Στέλνω δύο :)))

Καλό απόγευμα!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis για όλα τα θαλασσινά ή μόνο για γαρίδες;Μπορίς να βάλεις καραβίδες αν είναι θέμα θαλασσινού.Αλλιώς η σάλτσα είναι πεντανόστιμη και σκέτη...εκεί θα΄ναι και η περίοδος του βασιλικού βάλε μερικά φύλλα προς το τέλος (χωρίς το κρασί)

Πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίγο ψωμάκι όμως VAD ;;

Και λοιπόν;E allora? said...

Κόλαση δε λες τίποτα ευγ !!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Συγγνώωωωωωωωμη george!!!Δε θα επαναληφθεί ποτέ ποτέ το ίδιο λάθος να βάζω φώτο και φαγητά όταν είσαι νηστικός ;pppp

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama θα τις φτιάξεις άλλη μέρα...είναι ιδανική για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο :)

καλό απόγευμα
χχχχχ

Αστρο - Συμμορίτες said...

A!!! Εξαιρετικό!!
Εννοείται πως θα το φτιάξουμε και θα σου πούμε Ιταλιάνα!!

Estella said...

μμμμμμ γιαμι!!! Θα το εφαρμώσω μια μέρα και θα τους κάνω έκπληξη. Χεχε. (ελπίζω να μου βγει φαγητό και όχι μολότωφ βέβαια...)
φιλιά

Ευρύνοος said...

Μου άρεσε που έγραψες στα υλικά "για δύο φαγανά άτομα"..

χαχα

έτσι..

μία παρόμοια είχα φτιάξει εδω, αλλά με φωτό του πιάτου.. (παίζει ρόλο)..

καλησπέρα :)

ΦΟΥΛΗ said...

Στην παράλια του Δελφινιού, στο ταβερνάκι, με τη σπεσιαλιτέ σου, και καλαμαράκι,με γαλέο σκορδαλιά,
κρασάκι χύμα και να σκάει το κύμα...
Φιλιά..

Και λοιπόν;E allora? said...

Για περίεργες ελιτσα κοίτα:

-Ένα άλλο pesto!

-Ci facciamo due spaghi

-Ψάρι με χοντρό αλάτι

δίνε παραγγελίες γιατί δίνεις ιδέες ...αν κι εγώ μαγειρεύω πια ελληνοϊταλικά....και τις δυό κουζίνες :)
Καλό απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ Αστρο-συμμορίτες περιμένω εντυπώσεις :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Estella μια χαρά φαγητό θα βγει...πρόσεξε μόνο να μην παραβράσεις τις γαρίδες και οσον αφορά για αλάτι/μπούκοβο καλύτερα να λείπει και να προσθέσεις παρά το αντίθετο :)

Καλή επιτυχία

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευρυνοος σκέψου ότι εμείς τρώμε 15 γαρίδες μέγεθος σαν κι αυτές που έχεις στη δική σου συνταγή....ε δεν είμαστε φαγανά;

καλό σου βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ όταν πήγαμε στο Δελφίνι δεν είχε σχεδόν τίποτα η κουζίνα παρά μόνο μαγειρευτά και λίγα....δεν ξέρω γιατί,ίσως επειδή ήταν μέσα Σεπτέμβρη.

Πολύ καλό γαλέο σκορδαλιά έφαγα/φάγαμε/τσακίσαμε στην Τήνο πριν την Σύρο....δες σχετική ανάρτηση Λειβάδα και ο Φάρος της 

Καλό βράδυ

Betty's Cuisine said...

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που μόλις τελειώσαμε το φαγητό, ένα πιατάκι από το καταπληκτικό σου φαγάκι το έτρωγα ευχαρίστως !!!
είπαμε: ζυμαρικά και θαλασσινά είναι πάντα ευπρόσδεκτα!
φιλιά, καλό βράδυ...

Και λοιπόν;E allora? said...

άσε Μπέτυ είναι σκέτη κόλαση όπως είπε παραπάνω η ευγ!!!!!

Καλό σου βράδυ
χχχχ

kakos lykos said...

Μμμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Κόλαση!
Φαίνεται πεντανόστιμο!!!

Φυσικά και θα το δοκιμάσω!!!

Καλησπέρα :)

mahler76 said...

καλε γιαμ γιαμ γιαμ

Thalassenia said...

Σίγουρα είναι ωραία συνταγή, αλλά μου άρεσαν και οι προτάσεις των κρασιών.
Αυτό είναι σωστό τραπέζι.

Εύγε.

founio said...

Tέλεια!Aν αποφασίσω να μαγειρέψω πάλι, θα την δοκιμάσω.


Καλως σε βρήκα!

Ci vediamo! Buonanotte e sogni dolci.

Ephemeron said...

Aποφευγω τις γαριδες οσο μπορω, γιατι ειναι οτι χειροτερο υπαρχει για χοληστερινη, παρ ολ αυτα... δεν μπορω να αντισταθω μερικες φορες...
Η συνταγη σου γιαμ-γιαμ!!!

gvarvakis said...

Απίστευτη συνταγή!!
Κάνω άμεσα εγγραφή στο fan club!!
Καλή σου μέρα ΚΛΕΑ :)
Καλό Σαββατοκύριακο

Και λοιπόν;E allora? said...

kakos lykos να δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις :))

Καλημέρα!

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 εσύ φέρε το γλυκό και τη χάρη σου :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia οι προτάσεις των κρασιών είναι καθαρά προσωπικού γούστου.Στην Ελλάδα είναι κυρίως γνωστά τα chianti κι έτσι σκέφτηκα να γράφω κάποια που έχω ήδη δοκιμάσει και που μου/μας αρέσουν.Δυστυχώς όμως οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από τσιμπημένες πχ Santa Cristina (κρασί της Τοσκάνης) εδώ το πληρώνω 4,5 ευρώ και Ελλάδα το χρεώνουν σε κάβα 8-12 ευρώ

Καλημερόυδια

Και λοιπόν;E allora? said...

καλώς ήρθες founio στην παρέα :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron σε καταλαβαίνω....μια φορά στο 3μηνο πχ σε τίποτα γενέθλια,γιορτή!Εμείς μετά δεν τρώμε τίποτα άλλο,κανά φρούτο

Καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

gvarvakis θα χαρώ να κάνεις εγγραφή και μπράβο για το ΚΛΕΑ....δε το΄χα σκεφτεί :))

Καλό σαββατοκύριακο και σε΄σενα!!!!

mahler76 said...

δυστυχώς πέρα από την πλάκα πρέπει να κάνω δίαιτα, έχω πα΄ρει πολλά κιλά και στην ηλικία μου μπόι δεν θα τα πάρω μόνο χοληστερίνη, οπότε μου αρκεί να βλέπω τις φωτογραφίες.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 άμα συνεχίσω κι εγώ με τις πασταφλώρες μου φαίνεται ότι θα τις βλέπουμε μαζί τις φωτογραφίες :pp

Πάντως έχω το καλό να μην τρώω ενδιάμεσα στα γεύματα...γλυκό τρώω μόνο στο πρωινό...εγώ θα πρότεινα σωστή ισορροπημένη διατροφή για να τρως ό,τι κάνεις κέφι και γυμναστική πχ πιλάτες ;))) !!!!

φιλάκια :)))

cummulus said...

Πολύ καλό, και καυτούτσικο!

Και λοιπόν;E allora? said...

cummulus αν δεν τρως τα καυτερά μη το βάλεις....ας προσθέσει ο καθένας στο πιάτο του λίγο μαύρο πιπέρι ;)

eug said...

ώρα έναρξης (Ελλάδος)
14.30

Και λοιπόν;E allora? said...

eug περιμένω τα αποτελεεεεεεεεεεεσματα και εντυπώσεις!!!!!!!!!!!
θα πάθω τίποτα απ΄την αγωνία και την περιέργεια ;)))

eug said...

ωρα (Ελλάδος) 15:30

οι πύλες της κολάσεως ΑΝΟΙΞΑΝ!!!

καλή μας ορεξη!!!!

ευχαριστούμε για την ιδεαααα!!!


υγ:σκεφτόμαστε να προσθέσουμε μέσα κομμάτια φετα ή μοτσαρέλας

Και λοιπόν;E allora? said...

Χμμμμ όχι μοτσαρέλα eug,καλύτερα φέτα αν θέλεις τόσο πολύ...θα γίνει σαν γαρίδες σαγανάκι γιαμ γιαμ!!!

Χιχιχι είδες σε μια ωρίτσα τι κολασμένο φαγάκι φτιάχνεις!!!!!

καλήηηηηηη όρεξη!!!

χχχχχ

eug said...

17:30
μην ανησυχείτε...μπήκα μέσα για να
ενημερώσω οτι ζούμε...μετά από αυτο το φαγητό ακόμη ζούμε!

αλλά πώς ζούμε;;;
....νιώσαμε θεοι!

...ιχιχιχ....

Και λοιπόν;E allora? said...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΌΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ eug!!!!!!

clap clap clap!!!!!

Δραπέτης said...

Φαίνεται πεντανόστιμο! Θα ήθελα να έχω λίγο ψωμί να βουτήξω τη σάλτσα...
ψέματα θα ήθελα να έχω πολύ ψωμί!
buonanotte! :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα Δραπέτη αν σου αρέσουν οι γαρίδες στο προτείνω.Είναι πολύ εύκολο παρόλο που το χρυσοπληρώνουμε στα εστιατόρια!
Δοκίμασε να φτιάξεις και θα με θυμηθείς :)

Related Posts with Thumbnails