Friday, November 6, 2009

Τρικολόρε νιόκι

Σήμερα πήγα για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ και περνώντας απ΄τα ψυγεία είδα ότι ήταν βδομάδα νιόκι και φρέσκα ζυμαρικά δηλαδή είχαν έκπτωση.Χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα 2-3 προϊόντα,εξάλλου είμαι λάτρης όλων και θα τα καταναλώσω σε άμεσο χρόνο.
Αν και το να φτιάξεις τα νιόκι (gnocchi) δεν είναι δύσκολο,έχω και τη συνταγή αλλά δεν τα΄χω φτιάξει μέχρι τώρα.Θα δημοσιεύσω σχετική ανάρτηση,γεμιστά νιόκι!
Πήρα λοιπόν έτοιμα,απ΄τα αγαπημένα μου τρικολόρε άσπρα απλά,κόκκινα με παντζάρι και πράσινα με σπανάκι.Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό.Με το που θα πάρει βράση ρίχνω αλάτι και μετά τα νιόκι.Θέλουν ένα λεπτό,βασικά όταν είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.Τα βγάζω με τη τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνω κατευθείαν στη σάλτσα που έχω ήδη φτιάξει.


Τι σάλτσα;Καταρχήν γρήγορη και εύκολη βούτυρο με φασκόμηλο. 

Αλλιώς σάλτσα ντομάτα,απλή και γευστικότατη!
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ντοματοχυμό (,αν έχουμε φρέσκες ντομάτες ακόμα καλύτερα)
μπούκοβο
ρίγανη
αλάτι
λάδι
2-3 φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι,ρίχνω τον ντοματοχυμό,αλάτι ,λίγο μπούκοβο,λίγη ρίγανη και μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό.Μόλις είναι έτοιμη ρίχνω τα νιόκι και αμέσως έτσι όπως είναι ζεστά τη μοτσαρέλα.Λιώνει μόνη της και γίνεται μια μούρλια.Στο πιάτο εννοείται ότι πασπαλίζω παρμεζάνα. 
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία να είναι στο πιάτο σερβιρισμένα γιατί μισό κιλό φαγώθηκαν αμέσως και συνεπώς δεν πρόλαβα!

14 comments:

George said...

Pali mas anoikses thn oreksh prwiniatika....mpravo sou....oxi mpravo! :-PPPPP

nikos said...

Καλημέρα...........
Στο είχα πεί και θα στο ξαναπώ....
Έχουμε να μάθουμε πολλά...........
Καλή σου μέρα από την παράξενη σήμερα Αθήνα!!!!!!

Marouli said...

Καλημερα!! Πολυ ωραια συνταγη και πολυ γρηγορη! Αυτο το πιατο μες τα χρωματα τελειο ειναι!! Μου εκανε εντυπωση το μπουκοβο στην σαλτσα, εγω δεν το χρησιμοποιω καθολου αλλα θα το δοκιμασω την επομενη φορα :)

Μαρουλοφιλακια!

Laplace said...

καλημερες
το λιγουρευτικα..
θα πω στην δικια μου να μου φτιαξει :P
καλως σε βρηκα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Georgeσου στέλνω ταπεράκι ;))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Nikos άλλη κουζίνα η ιταλική αλλά με πολλές ομοιότητες.
Γιατί καλέ είναι σήμερα παράξενη η Αθήνα;

Καλό μεσημέρι

Και λοιπόν;E allora? said...

ΧαχχαLaplace έδωσες εντολή για το μενού;Χαίρομαι....είναι και εύκολο :)

Καλή μάσα!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli έμαθα πια να βάζω μπούκοβο στις κόκκινες σάλτσες,ξερό όμως....είτε τριμμένο είτε ολόκληρο.Προσοχή όμως καίει αν δε τρως τα καυτερά.

Φιλάκια και καλό μεσημέρι :)

big mama said...

Νιόκι, αγαπημένα! Τι τυχερή που είσαι που βρίσκεις χρωματιστά! Θα δοκιμάσω τη σαλτσούλα σου σύντομα, έχω ένα πακέτο νιόκι στο ψυγείο!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama αυτή η σάλτσα είναι η πιο κλασική και παραδοσιακή για σπαγγέτι χωρίς όμως τη μοτσαρέλα.Καλά νιόκι λοιπόν :)

Betty's Cuisine said...

μμμμμ....και δηλαδή άμα δεν έχουμε φρέσκα νιόκι τι κάνουμε; βλέπουμε τα δικά σου και ζηλεύουμε;
εγώ θα φτιάξω τη σαλτσούλα σου με άλλο ζυμαρικό, δεν νομίζω να μην πετύχει...
φιλιά και καλό σ/κ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μμμμμ αύριο Μπετυ μου θα βάλω τη συνταγή για τα απλά νιοκι,αυτά ξέρω....περίμενε λοιπόν :)))

matriga said...

Ciao! Καλώς σε βρήκα και γω. Πολύ μου αρέσει το blog και χάρηκα που έχεις και ωραίες συνταγές. Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα matriga.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Καλώς ήρθες στην παρέα :)))

Related Posts with Thumbnails