Wednesday, March 10, 2010

Φαγητό ερωτεύσιμο

Αυτή η συνταγή έχει ιστορία.Όταν με το φίλο μου ήμασταν στην περίοδο ψησίματος (για όποιον αναρωτιέται δεν ήμουνα εγώ που το'παιζα δύσκολη,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) μου'φτιαξε αυτό το φαγητό.Βασικά ένα βράδυ μετά το γυμναστήριο (εκεί γνωριστήκαμε) ήμουνα πολύ χώμα,δεν είχα τίποτα να μαγειρέψω και μου πρότεινε να μαγειρέψει αυτός.Πήγε 11 το βράδυ στο σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτό μέχρι αργά.Ήρθε μαγείρεψε εκείνος στο σπίτι μου.Εγώ είχα διαταγή να μην κάνω τίποτα.Περιττό να σας πω ότι ναι με σκλάβωσε και σκέφτηκα "αυτό τον άντρα φίλο δε το θέλω,θέλω παραπάνω".

Τη συνταγή την άλλαξα ή μάλλον πρόσθεσα μερικά υλικά,η βάση είναι όπως την είχε φτιάξει εκείνος και κάθε φορά που φτιάχνω το φαγητό θυμάμαι εκείνο το βράδυ και γι'αυτό το ονόμασα "φαγτό ερωτεύσιμο".


Υλικά του εργένη άντρα

φιλέτο μπακαλιάρο κατεψυγμένο
γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγη ρίγανη
λίγο βασιλικό
λίγο μαϊντανό
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
μπούκοβο ή μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
ντοματοχυμό



Όλα σε ένα πυρεξ ή σε ταψί και στο φούρνο μέχρι να πιούν τα νερά τους.Εξαρτάται απ΄το φούρνο.


Συνήθως το συνοδεύω με κους-κους αλλά είναι υπέροχο με πατάτες τηγανιτές,με ρύζι,με ζυμαρικά ή με ψωμί.


 Εννοείται ότι πήρα στη δουλειά.Δοκίμασε και η συνάδελφος η οποία είναι απ΄τη Λομβαρδία και αποφάσισε να το φτιάξει στα παιδιά.

40 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

πρωί πρωί την έκανες τη λαδιά σου, άντε τώρα συμβιβάσου με σκέτα μακαρόνια!!!
Καλημέρα,μου την άναψες...

Ελιά Μαϊστρα said...

Μωρό μου
Η επεξήγηση του ψησίματος όλη η ουσία
του φαγητού..(αν την κατάλαβα καλά)
Τα μεγάλα παιδιά…μένουν πάντα παιδιά..
σε σημείο εκνευριστικό πολλές φορές
Καλημέρα σου και φιλιά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Στο χωριό του πατέρα μου (Πελοπόννησος)μπακαλιάρος -πατάτες και τα υλικά που δίνεις είναι το πλακί στο φούρνο.
Μου έδωσες ωραία ιδέα και θα το φτιάξω όπως το έχεις

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Coffeemug said...

Από όλα μου άρεσε η περίοδος ψησίματος και η διαταγή να μην κάνεις τίποτα απολύτως. Αχ πολύ μου αρέσουν αυτά!

D.Angel said...

Πρέπει να ναι και νόστιμο και πολύ γρήγορο!!!Καλημέραααααααα

Asteri (Maria) said...

Ώραίο φαγάκι και ερωτεύσιμο :)))

Φιλιά
Καλημέρα

Dinamitis said...

Mmm ωραια προταση να την κανω το σαββατο! Θα ξαναπερασω να σου πω!

Thalassenia said...

Καλύτερο όνομα δεν θα μπορούσες να δώσεις.
Εγώ μένω σε αυτό γιατί νομίζω ότι και να σου μαγείρευε θα ήταν τέλειο και "ερωτεύσιμο"

Φιλιά θαλασσένια από δυτικά.

Ξανθή said...

Ο έρωτας πάντα περνάει από το στομάχι!!!!
Φιλιά!!

SkinLikeSand said...

Ναι, είναι έρωτας το πιάτο έτσι όπως το βλέπω (έχω να φάω απ' τις 9 το πρωί, τώρα μαγειρεύω...)! Καλησπέρααα!

Unknown said...

Χε χε χε. Δεν ξέρεις γιατί άργησα να αφήσω σχόλιο!!

Λοιπόν ως ορίτζιναλ ψαροφαγάς μόλις διάβασα την συνταγή πήγα σούπερ μάρκετ.

Καλέ είναι τέλεια.
Πήραν φωτιά τα πιρούνια μεσημεριάτικα.

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ άσε τα σκέτα μακαρόνια και φτιάξε σαλτσούλα

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπααα ελιτσα τελικά είναι απλά ο χαρακτήρας του εσωστρεφής και λιγομίλητος όταν δεν ξέρει τον άλλον.

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ την ξέρω τη συνταγή,η μητέρα μου είναι πελοποννήσια.

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Coffemug σ'αυτές τις διαταγές υπακούω χαχαχα

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel έχω το μινι-πιμερ που τα κόβει ολα,καταλαβαίνεις πόσο γρήγορο είναι :))

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri καλό απόγευμα σε'σενα :)
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Dinamitis περιμένω εντυπώσεις

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia και αυγό να μου'φτιαχνε πάλι ερωτεύσιμο θα ήταν....δε φαντάζεσαι την κούρασή μου...αλλά αυτό που άγγιξε είναι ότι πήγε 11 το βράδυ να ψωνίσει που κάλλιστα μπορούσε να παραγγείλει!

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή το λέω και στους φίλους μου γυναίκες και άντρες...άλλοι ακούνε κι άλλοι αντιδρούν λέγοντας "σιγά μην κάτσω να μαγειρέψω,βγαίνουμε έξω".Η ιεροτελεστία όμως είναι αυτή που μετράει ;)

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

SkinLikeSand αν σου αρέσουν τα ψάρια και τα θαλασσινά ειναι κόλασγ και εύκολο...είναι ιδέα εργένη επεξεργασμένη από'μενα

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Την έφτιαξες bear :))) Χαίρομαι που σου άρεσε.Το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι της εποχής τους και βάζω φρέσκια μιλάμε γίνεται λουκούμι!
Με τι το συνόδευσες;Ψωμί,ζυμαρικά,ρύζι;

καλό απόγευμα
χχχχ

sCaTterBraiN said...

ωραία ιστορία!
:-)
(εμένα μια φορά θέλησε ο δικός μου να μου κάνει τραπέζι και δεν το ξανάκανε: δεν τρώω το ένα, δε μ' αρέσει το άλλο, γιατί αυτά είναι ανακατεμένα... τον αλάλιαξα τον άνθρωπο)

zoyzoy said...

Ασ'την συνταγή ..ο γκόμενος ήταν καλός όπως το δείπνο ή..μόνο για την κουζίνα άξιζε??
Για να τα συνδυάζει και τα 2 δύσκολο!!

καλό σου βράδυ με φιλιά θαλασσινά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Βρε γκρινιάρη sCaTterBraiN όταν το έτερο ήμισυ σου μαγειρεύει βγαίνεις απ΄την κουζίνα και το απολαμβάνεις....τώρα αν δε βγήκε καλό δε παίζει ρόλο το μετά μετράει ;)
τα ίδια έκανε και μια φιλενάδα μου και μετά ήταν στα παραπονα ότι δεν κάνει τίποτα μέχρι που δεν άντεξα και της έτριξα τα δοντια αφού τον έπαιρνε απ'τα μούτρα κάθε φορά.Θα μάθουμε τα γουστα του άλλου και να μαγειρεύουμε,μη τους κόβετε τα φτερά.

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy είμαστε σχεδόν 4 χρόνια μαζί,μαγειρεύω εγώ γιατί μου αρέσει και με χαλαρώνει αλλά αν πω "βαριέμαι,είμαι κουρασμένη" δε με ρωτάει καν μαγειρεύει μόνος του,νταξ δεν είναι σεφ αλλά θα φάμε μια χαρά.Αν πάλι πω οτι έχω όρεξη για κινέζικο,πίτσα,ελληνικό ή οτιδήποτε έξω έχουμε βγει σε δευτερόλεπτα.Αυτά τα μικρά της καθημερινότητας που άλλα ζευγάρια δυσκολεύονται ή λογομαχούν δεν υπάρχουν σε΄μενα

φιλιά :)

mahler76 said...

νοστιμότατο δείχνει.

kakos lykos said...

Φαίνεται πολύ νόστιμο, αφού είδα ότι περιέχει και γαρίδες θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
Είμαι γαριδοφάγος τι να κάνουμε!

Καλό βράδυ Και λοιπόν :)

mia maria said...

Ωραία ιδέα ο μπακαλιάρος με τις γαρίδες! Πως να το αφήσεις αυτό το αγόρι;-)

kiki said...

Ομολογώ, ότι το τελικό αποτέλεσμα στη φωτό, με κάνει να θέλω να το δοκιμάσω!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ said...

Εγώ πιστεύω πως ότι και να σου μαγείρευε, εσύ ήσουν έτοιμη να πέσεις....χιχιχιχιχι
Πάντως το φαγητό είναι τέλειο και μια διαφορετική λύση για την 25η Μαρτίου που τρώμε μπακαλιάρο...
Καλό Σ/κ :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 καλό είναι,δοκίμασε!

Και λοιπόν;E allora? said...

και σε'μενα αρέσουν οι γαρίδες kakos lykos όπως και στο φίλο μου.Η ιδέα των γαρίδων είναι δικά μου ;)

καλό σ/κ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

δε τον αφήνω για πολλούς λόγους big mama :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

ΕΥΗ κι αυγό βραστό να'φτιάχνε νόστιμο θα το'βρισκα,ντελικατέσεν!!!

καλό σ/κ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki τώρα τελευταία οι φώτο δε βγαίνουν καλές αφού ο φωτισμός είναι πάντα τεχνικός....δε θυμάμαι πως είναι ο ήλιος :(

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Και λοιπόν;E allora? said...

JK πειραματίσου :)))

χχχ

Dinamitis said...

Σουπερ επιτυχια το φαγητο!!!! Εγω εβαλα κοκκινο κρασι αντι για λευκο!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Dinamitis και με το κόκκινο βγαίνει μια χαρά αρκεί να μην είναι γλυκό....χαίρομαι που σας άρεσε

την καλημέρα μου
χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share