Monday, August 9, 2010

Ιταλικές γόβες γεμιστές

Τι σκεφτήκατε καλέ;Παπουτσάκια λιγουρεύομαι εδώ και πολύ καιρό!Είναι μπελαλίδικο φαγητό αλλά αγαπημένο.Βασικά το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν πάρα πολλά σκεύη για πλύσιμο και συνεπώς χρειάζεται χρόνος και φυσικά όρεξη.Είχα χρόνια να τα φτιάξω,τη συνταγή δε τη θυμόμουνα και γι'αυτό πέρασα απ΄τα φιλικά ιστολόγια,έβαλα λίγο το χεράκι μου και βάλθηκα να ταλαιπωρηθώ το Σάββατο.

Υλικά και εκτέλεση για παπουτσάκια μελιτζάνες
4-5 μελιτζάνες

Τις κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.Εγώ τις τηγάνισα σε καλαμποκέλαιο.Όποιος θέλει μπορεί να τις ξεπικρίσει αν προτιμά.

 


Όπως βλέπετε τις έβαλα σε ένα πυρέξ εγώ επειδή ταψί δεν είχα.Εσείς βάλτε όπου θέλετε.Χρησιμοποιήστε όμως 2-3 χαρτιά κουζίνας να απορροφήσει το λάδι μέχρι να γίνουν τα υπόλοιπα υλικά

 Για τη γέμιση

μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ντοματοχυμό
αλάτι,
μαύρο πιπέρι



Σε  ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις σκουρύνει ο κιμάς προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά του

Μπεσαμέλ

3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml γάλα θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
μαύρο ή ακόμα και άσπρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο.Προσθέστε το αλεύρι και το καβουρδίζετε.Λίγο λίγο μετά το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.Στο τέλος προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Εμένα με βοηθάει το σύρμα και τη φτιάχνω.

Πατάτε κάθε μελιτζάνα  για να κάνει βαθούλωμα.Τις γεμίζετε με  2-3 κουταλιές κιμά.Από πάνω βάζετε μια κουταλιά γεμάτη μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.Γύρω γύρω στο ταψί προσθέτω φρέσκο ντομάτα χυμό,βασικά η μητέρα μου έβαζε πάντα γιατί βούταγε το ψωμί της.Σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα.



 Ιδού το αποτέλεσμα.Το σπίτι μοσχοβολάει,η όψη του είναι αρκετά καλή.Μου παράπεσε ντομάτα χυμό στο ταψί αλλά  ξέρω ότι κάποιος θα τιμήσει δεόντως με ψωμούλες τη σάλτσα!

26 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

ποιος έχει όρεξη να φτιάξει τέτοιο φαΐ? αλλά για να το φάει κανένας ενδοιασμός!!
Καλημέρα γεια στα χεράκια σου...

Asteri (Maria) said...

Αααααααα θα σου πάρω μια μεριδούλα γοβίτσες χεχεχ
Φιλάκιααααααα
Καλημέρα, καλή εβδομάδα

Ξανθή said...

Πολύ μου άρεσε ο τίτλος του!!!
Καλή εβδομάδα!!

Unknown said...

Καλημέρα κούκλα! Δεν θα μπω στον κόπο να την φτιάξω. Δεν μου αρέσει αυτό το φαγητό. Φιλιά πολλά και αναμένω την επόμενη συνταγή. :-) :-)

Taste Advisor said...

Πολυαγαπημένο φαγητό, μπελαλίδικο αλλά αξίζει, ωραίος τίτλος!

Lila Xagorari said...

Να πω την αλήθεια μια γοβίτσα Prada δεν θα με χαλούσε! Αλλά και την γεμιστή θα την τιμήσω, είμαι μεγαλόκαρδη εγώ!!!!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τι νουμερο είναι τα γοβάκια; ωραία και πλατιά, ανετα θα μου είναι στο πόδι μου που πρήστηκε!!! χιχι!!

ωραίο φαγάκι να το τρως, αλλά με τον επερχόμενο καύσωνα πάλι στις σαλάτες θα το ρίξουμε!!!

Magda^_^ said...

Πωωω να είχα τώρα ένα ζευγαρι τέτοιες γόβες!!:):)
Γεια στα χέρια της μαγείρισας!
Φιλάκια!

( fortounata) said...

αν το θέλεις πιο ελαφρύ,κόψε φετούλες ντομάτα και βάλτες από πάνω.πάντως είναι πεντανόστιμο,και ζέστη-ξεζέστη,η όρεξη εκεί.φιλιά.

manousina said...

Αγαπάω πολύ τις γόβες, οπότε θα πάρω δυο-τρια ζευγάρια. Πολύ έξυπνος τίτλος, πεντανόστιμο φαγητό

Thalassenia said...

Να πω ότι δεν μου αρέσουν οι γόβες, ψέματα θα είναι.
Σε ποιά γυναίκα δεν αρέσουν και αυτές και οι άλλες.
Λόγω καλοκαιριού που φοράμε σαγιονάρες και δεν θέλουμε τις άλλες, θα πάρω ένα ζευγάρι από αυτές.

Φιλιά θαλασσένια.

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη λιγούρες είναι αυτές τι να κάνω ;)
καλή βδομάδα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri νομίζω ότι όλες οι κυρίες και δεσποινίδες από ένα γοβάκι θέλουν...τον πρίγκηπα ξέχασα χαχαχ
καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή είπα να σας κεντρίσω την προσοχή :)))
καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

bear πολύ μπελάς,βάλε άλλο να το φτιαξει :)))

καλή βδομάδα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor τελικά μόνη μου τα τσάκισα....
καλή βδομάδα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχαχα Λίλα prada ή gucci;Πάντως στις εκπτώσεις τις βγαζουν 50-% αλλά πρέπει να πας πρώτη μέρα πρωι πρωί!

καλή σου βδομάδα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

γαστεροπλήξ βασικά βρήκα μικρές μελιτζάνες...αυτές εδω είναι μικρές και σπάνιες αλλιώς θυμίζουν ολλανδικά σαμπό σε μέγεθος!!!
καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Magda^_^ με χαρά μου να σε ειχα στο τραπέζι παρέα :)))
καλή βδομάδα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) πάνω απ΄τη μπεσαμέλ δλδ να μη βάλω τυρί αλλά ντομάτα;

καλή βδομάδα :)
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina ιταλικά όλα τα υλικά κι έτσι αντί για παπουτσάκια σκέφτηκα να σας ταρτάρω γόβες :)))

καλή σου βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia να πω την αλήθεια οι γόβες δε με συγκλονίζουν.Μοκασίνια και φλατ σανδάλια μου αρέσουν και φυσικά οτιδήποτε σε μοδάτο αθλητικό :))))

Το φαγητό δε μου αρέσει περισσότερο την επόμενη μέρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος που'χει πάρει όλα τα ζουμιά!

καλή σου βδομάδα
χχχχ

sunnefoula said...

και προσοχη να μην πιάσετε την κουβέντα ενώ μαγειρεύετε!! καλοφόρετα.. εεε καλοφάγωτα!

oreksinaxeis said...

Αγαπημένο φαγητό!!Και καθώς γυναίκα κι εγώ θα τις πάρω τις "γόβες" - παπουτσάκια :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

είσαι τρελή sunnefoula ,εγώ δεν πιάνω ποτέ την κουβέντα όταν μαγειρεύω....άντε κανά skype!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

pandora είναι ωραίο φαγητό :) και σπιτικό

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share