Δεν έπρεπε μου λέει "Μα μια φορά κλείνετε 60" της λέω.Ποια 60 καλέ,80 και ειμαι υπερήφανη μου φωνάζει!Θα φτιάξω την Κυριακή castagnaccio (καστανιάτσο) και θα σου δώσω.
Πάω την Κυριακή και μου πετάει "ειδα μια καινούρια συνταγή και μου άρεσε,είναι ένα διαφορετικό castagnaccio".Μου'χε φτιάξει το πιάτο να το πάρω σπίτι να φάμε με τον καλό μου αλλά και για να έχω για πρωινό.Εννοείται ότι έκλεψα τη συνταγή για να σας τη δώσω.
1 γιαούρτι πλήρες (125ml)
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μέλι
3 κεσεδάκια αλεύρι από κάστανα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (όχι γεμάτο)
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλιά baking powder
1 βανίλια
1 κουταλιά baking powder
Εκτέλεση
Η εκτέλεση δε διαφέρει απ'τα άλλα κεήκ που σας έδωσα με το γιαούρτι.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να γίνει κρέμα.Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω καλά,μετά το γιαούρτι.Τελευταία το αλεύρι,το baking powder και τη βανίλια.Είτε αλευρωβουτυρώνετε τη φόρμα είτε βάζετε αντικολλητικό χαρτί,ότι προτιμάτε.Στο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30' περίπου,με το ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια δείτε αν είναι ψημένο μέσα.Εκείνη έριξε από πάνω ζάχαρη άχνη όπως βλέπετε από τη φωτογραφία προαιρετικά αν θέλετε βάζετε.
Θα επανέλθω και για την κλασική συνταγή του castagnaccio που ίσως δεν γνωρίζετε.
33 comments:
Σε ευχαριστούμε πολύ, θα αρχίσω να ψάχνω για το αλεύρι τώρα.
Πολλά φιλιά.
Πρώτη φορά το ακούω. Μ' αρέσουν τα κάστανα και φαντάζομαι και το αλεύρι τους.
Καλά λένε, ας είσαι και 100 χρονών, εδώ μέσα βλέπεις όσα δεν ξέρεις!
Άκου καστανάλευρο!!!!!!
Είμαι και φαν του κάστανου και δεν το ξερω! Ντροπή μου!
Να΄σαι καλά allora μου, που μας ανοίγεις τα μάτια, ζώντας Δυτικά!
Καλό απόγευμα!
δεν εχω ιδεα που βρισκει κανεις αλευρι από κάστανα,μα δεν τα τρωω κιολας...δε μπορω να φανταστω τη γευση...
Αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με, το πρωτοείδα στις Συνταγές της Καρδιάς αλλά δεν θυμάμαι πάνω σε τι αναφέρονταν τα κορίτσια...
Στα βιολογικά φαντάζομαι το βρίσκω και αυτό, ε?
Θα το δοκιμάσω γιατί είμαι περίεργη και φαίνεται ωραίο!
Αλεύρι από κάστανα εεεε;;; δεν το γνώριζα .... θα το ψάξω!!!!!
Σλουρπ το κέικ!!! θα περιμένω να δω και το άλλο γλυκό
Φιλάκια
υπέροχο γλυκάκι, εγώ θέλω διπλή μερίδα!!!! σλρπ!!!!!
Και μ αρέσουν τα κάσταναααααα!!!!!
καλό απόγευμα γλυκιά μου
φιλιά πολλά
D.Angel
Ξανθή είναι απ'τα αλεύρια που φτιάχνουν κυρίως βορρά και ειδικά Νοέμβριο και Δεκέμβρη...ειδικά Χμας.Θα επανέλθω με την άλλη συνταγή ;)
χχχ
Vita είναι αρκετά γλυκό σαν αλεύρι...σκέψου εγώ σκέφτομαι να βάλω λιγότερη ζαχαρη απ'οσο έβαλε η γιαγιά :)
Δυσπιστος το'χα σνομπαρει σαν ποστ γιατί φανταζόμουνα ότι ΄ξταν γνωστό :).Το έχω φάει και με μπούκοβο μέσα...μπουκοβο αυτό σου λεω :)))
cook δεν είναι έντονη η γεύση,βεβαια εξαρτάται πώς το φτιάχνεις.
Εφη ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν το μπλογκ συνταγές της καρδιάς έχει βαλει συνταγή,πολύ πιθανόν όμως :)
Δυστυχως δεν ξέρω να σου απαντήσω που θα μπορούσες να το βρεις Ελλάδα...εγώ είμαι Ιταλία.
Asteri το άλλο ειναι πιο περίεργο...ένα σου λέω έχει δεντρολίβανο μέσα :)))
γαστεροπλήξ να παρεις διπλή...με τσάι είναι φανταστικό!
D.Angel τότε θα σου αρέσει και αυτό
χχχχ
Τρελή είμαι Σικελίααααα. χαχαχα
Μπες στο μπλογκ μου
Οσο για το γλυκό. Βρε που θα βρω αλεύρι από κάστανα;;;
Μα που τα βρίσκεις; εμείς να δούμε που θα βρούμε αυτό το αλεύρι..
Καλημέρα..
Ελπίζω να το βρω το αλευράκι, αλλιώς θα πω σε μια φίλη στο Τορίνο να μου στείλει , μαζί με Gianduioni !!!!!
ηθελα να ρωτησω υπαρχει αλευρι χωρις αυγο?
ούτε εγώ το γνώριζα, θα το ψάξω
Αγαπημένη γεύση ό,τι περιέχει κάστανο! Μιαμ!
bear μπήκα στο μπλογκ σου και λύσσαξα χαχαχα...
Φουλη ειναι κλασικό εδώ πάνω στο βορρά...το χειμώνα βρίσκεις συνέχεια κατστανιάτσο το γλυκό που θα σας δώσω τη συνταγή
manousina η φίλη σου θα το βρει 100% σε οποιοδήποτε σουπερ μάρκετ :))
Skouliki με πιάνεις αδιάβαστη :(...δεν ξέρω να σου απαντήσω...θα ψάξω
Taste Advisor σκέψου να αρχίσουν να φτιάχνουν στα ιταλικά εστιατόρια γλυκό από αλεύρι κάστανων.....χεχεχ
KitsosMitsos κρίμα,ήσουνα Ρώμη που μπορούσες να βρεις άνετα :(
ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!
Μ' αρέσει αυτή η φιλία με τη γιαγιά. Το αλεύρι το ξέρω, μα δεν το έχω χρησιμοπιήσει ποτέ (εδώ δεν υπαρχει...)
Δεν ξέρω αν μπορώ να τοβρω το αλεύρι αλλά μου αρέσουν πολύ τα κάστανα. Φαντάζομαι τη γεύση του! Μπράβο στη γιαγια:)
JK είναι χαρά μου να περνάς οποιαδήποτε μέρα.
Αν σου αρέσουν τα κάστανα θα το τσάκιζες το κεηκ :)))
kiki είναι πολυ ελαφρύ σαν κέηκ,αλλά και στην επόμενη συνταγή ειναι φοβερό!
Post a Comment