Το καστανιάτσο castagnaccio είναι ένα γλυκό πάρα πολύ εύκολο και παραδοσιακό στη βόρεια Ιταλία όπως Τοσκάνη,Λομβαρδία,Πιεμόντε και Βένετο.Οι πιο φημισμένοι όμως ως τυπικό έδεσμα είναι οι Τοσκάνοι και ειδικά η πόλη Σιένα που σας έχω αναφέρει σε παλιότερα ποστ.Όσοι αγαπάτε τα κάστανα θα λατρέψετε αυτό το γλυκό όπως και το κεηκ που σας είχα δώσει στην προηγούμενη ανάρτηση.
Υλικά
500γρ αλεύρι από κάστανα
100 γρ καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
100 γρ κουκουνάρι
80 γρ σταφίδα
μια πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
750 ml χλιαρό νερό
Αν η σταφίδα είναι πολύ ξερή βάλτε την σε νερό να μουλιάσει.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι.Προσθέστε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.Στη συνέχεια προσθέστε τα καρύδια,το κουκουνάρι και τη σταφίδα.Κρατήστε λίγα απ'αυτά για το τέλος.
Λαδώνετε καλά ένα ρηχό ταψί και ρίχνετε το μείγμα.Στην επιφάνεια ρίξτε τα καρύδια,τις σταφίδες και το κουκουνάρι που σας είπα να κρατήσετε και από το δεντρολίβανο ρίξτε μόνο τα φύλλα.Πασπαλίστε την επιφάνεια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 200 βαθμούς.
Όπως διαβάζετε το γλυκό δεν έχει ζάχαρη,βούτυρα και αυγά.Άνετα αυτή την περίοδο μπορείτε να το φτιάξετε όσοι νηστεύετε.Ελπίζω να σας αρέσει και να βρείτε το αλεύρι.
Sunday, March 27, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
24 comments:
Καλημέρα!!με μικρή αναζήτηση που έκανα για αυτό το αλεύρι δεν βρήκα τίποτα αλλά θα επιμείνω.
Πολλά φιλιά.
Καλό ακούγεται, σαν τα γνωστά κέικ λαδιού.
Θα δω κι εγώ για το αλεύρι και θα ενημερώσω.
Φιλιά θαλασσένια.
αν δε βρούμε αλεύρι θα έρθουμε να μας κεράσεις, κανόνισε μεγάλη δόση, μας άναψες τα αίματα!
λατρεύω τα κάστανα!
Καλή εβδομάδα γλυκιά μου
Πολλά φιλιά
εγώ θα πάρω από το δικό σου ένα κομμάτι...
Το αλεύρι δεν γνωρίζω αν υπάρχει.
Ενα κομματάκι από τα χεράκια σου παρακαλώ!
Πολλά φιλιά!!!
Φωτιές με άναψες, βρε Allοra μου!!
Σε δύο μεγάλα Σ/Μ που πήγα, δεν βρήκα το αλεύρι αυτό.
Στα βιολογικά της γειτονιάς μου με είπαν ότι μπορώ να το βρω στα Γράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία!!!!
Από εκεί το κάνουν εξαγωγή εις τας Ευρώπας.....
Εγκαταλέιπω;
Όχι, ακόμη!!
Καλή Εβδομάδα!!
Μας έχεις βάλει σε μπελάδες.... Όλοι ψάχνουν αυτό το άτιμο αλευράκι...
Καλή εβδομάδα
Χμμμ Ξανθή διαπιστώνω ότι κανένας δε το βρίσκει σε όλα τα μήκη της Ελλάδας....
καλημερούδια
χχχ
Thalassenia να ενημερώσεις και θα κάνω εντιτ το ποστ
καλημέρα
χχχχ
Γαστεροπληξ αν δε βρείτε το αλεύρι θα αρχίσω εμπόριο :)))
D.Angel ξέρεις...εδώ τα κάστανα ειναι ακριβούτσικα
χχχ
Φουλη μπορείς να φας χωρίς να σκεφτείς χοληστερίνες ;)
χχχχ
Γιαγιά Αντιγόνη και η γειτόνισσα μου το τρώει συχνά παρόλο,είναι βορινή :)))
χχχχ
Δύσπιστε σε λίγο θα περάσεις και την Αδριατική :))))
Αν το βρεις ενημέρωσε να κάνω εντιτ το ποστ
καλημερούδια
manousina λες να στείλω καμιά κούτα;;;
χχχχ
Ενδιαφέρον ακούγεται καίηκ από κάστανα?
Τώρα πιο εύκολα θα βρούμε εδώ χαρουπάλευρο παρά από κάστανα:((
Φιλί θαλασσινό!
Λοιπόν κι εγώ το έψαξα και δεν βρήκα (ούτε διαδικτυακά...)
Οπότε θα σου έρθουμε εκεί για καφέ και δοκιμή :-)
πρεπει να ειναι φοβερο!!!!!!!!!
Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα
άργησα αλλά ήρθα, αδυναμίες βλέπεις, πολύ μου αρέσει η εκδοχή αυτή, ψάχνω αλεύρι μανιωδώς.
Φιλιά
zoyzoy σας έχω βάλει όλους σε γλυκούς μπελάδες με το αλεύρι ...
χχχ
Vita στο άμαζον το είδα....αλλά μέχρι να φτάσει!
JK καλό σ/κ!!!
Taste Advisor στο μαγαζί που βρίσκεις τα ιταλικά προϊόντα δε το βρίσκεις;
Post a Comment