Wednesday, March 16, 2011

Αλεύρι από κάστανα

Έχετε δοκιμάσει αλεύρι από κάστανα;Εδώ είναι πολύ γνωστό ειδικά το γλυκό castagnaccio  που το φτιάχνουν με αυτό το αλεύρι.Το περασμένο Σάββατο πήγα στην αγαπημένη μου γιαγιά αγκαλιά με μια πελώρια γλάστρα αζαλέας αφού έκλεινε  μόνο τα 80.
Δεν έπρεπε μου λέει "Μα μια φορά κλείνετε 60" της λέω.Ποια 60 καλέ,80 και ειμαι υπερήφανη μου φωνάζει!Θα φτιάξω την Κυριακή castagnaccio (καστανιάτσο) και θα σου δώσω.
Πάω την Κυριακή και μου πετάει "ειδα μια καινούρια συνταγή και μου άρεσε,είναι ένα διαφορετικό castagnaccio".Μου'χε φτιάξει το πιάτο να το πάρω σπίτι να φάμε με τον καλό μου αλλά και για να έχω για πρωινό.Εννοείται ότι έκλεψα τη συνταγή για να σας τη δώσω.
 

 Υλικά
1 γιαούρτι πλήρες (125ml)
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
3 κεσεδάκια αλεύρι από κάστανα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (όχι γεμάτο)
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλιά baking powder



Εκτέλεση

Η εκτέλεση δε διαφέρει απ'τα άλλα κεήκ που σας έδωσα με το γιαούρτι.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη  και το μέλι μέχρι να γίνει κρέμα.Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω καλά,μετά το γιαούρτι.Τελευταία το αλεύρι,το baking powder και τη βανίλια.Είτε αλευρωβουτυρώνετε τη φόρμα είτε βάζετε αντικολλητικό χαρτί,ότι προτιμάτε.Στο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30' περίπου,με το ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια δείτε αν είναι ψημένο μέσα.Εκείνη έριξε από πάνω ζάχαρη άχνη όπως βλέπετε από τη φωτογραφία προαιρετικά αν θέλετε βάζετε.

Θα επανέλθω και για την κλασική συνταγή του castagnaccio που ίσως δεν γνωρίζετε.

33 comments:

Ξανθή said...

Σε ευχαριστούμε πολύ, θα αρχίσω να ψάχνω για το αλεύρι τώρα.
Πολλά φιλιά.

Vita said...

Πρώτη φορά το ακούω. Μ' αρέσουν τα κάστανα και φαντάζομαι και το αλεύρι τους.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Καλά λένε, ας είσαι και 100 χρονών, εδώ μέσα βλέπεις όσα δεν ξέρεις!
Άκου καστανάλευρο!!!!!!
Είμαι και φαν του κάστανου και δεν το ξερω! Ντροπή μου!

Να΄σαι καλά allora μου, που μας ανοίγεις τα μάτια, ζώντας Δυτικά!

Καλό απόγευμα!

cook said...

δεν εχω ιδεα που βρισκει κανεις αλευρι από κάστανα,μα δεν τα τρωω κιολας...δε μπορω να φανταστω τη γευση...

Εφη said...

Αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με, το πρωτοείδα στις Συνταγές της Καρδιάς αλλά δεν θυμάμαι πάνω σε τι αναφέρονταν τα κορίτσια...
Στα βιολογικά φαντάζομαι το βρίσκω και αυτό, ε?
Θα το δοκιμάσω γιατί είμαι περίεργη και φαίνεται ωραίο!

Asteri (Maria) said...

Αλεύρι από κάστανα εεεε;;; δεν το γνώριζα .... θα το ψάξω!!!!!
Σλουρπ το κέικ!!! θα περιμένω να δω και το άλλο γλυκό
Φιλάκια

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

υπέροχο γλυκάκι, εγώ θέλω διπλή μερίδα!!!! σλρπ!!!!!

Anonymous said...

Και μ αρέσουν τα κάσταναααααα!!!!!
καλό απόγευμα γλυκιά μου
φιλιά πολλά

D.Angel

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή είναι απ'τα αλεύρια που φτιάχνουν κυρίως βορρά και ειδικά Νοέμβριο και Δεκέμβρη...ειδικά Χμας.Θα επανέλθω με την άλλη συνταγή ;)

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita είναι αρκετά γλυκό σαν αλεύρι...σκέψου εγώ σκέφτομαι να βάλω λιγότερη ζαχαρη απ'οσο έβαλε η γιαγιά :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Δυσπιστος το'χα σνομπαρει σαν ποστ γιατί φανταζόμουνα ότι ΄ξταν γνωστό :).Το έχω φάει και με μπούκοβο μέσα...μπουκοβο αυτό σου λεω :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

cook δεν είναι έντονη η γεύση,βεβαια εξαρτάται πώς το φτιάχνεις.

Και λοιπόν;E allora? said...

Εφη ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν το μπλογκ συνταγές της καρδιάς έχει βαλει συνταγή,πολύ πιθανόν όμως :)

Δυστυχως δεν ξέρω να σου απαντήσω που θα μπορούσες να το βρεις Ελλάδα...εγώ είμαι Ιταλία.

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri το άλλο ειναι πιο περίεργο...ένα σου λέω έχει δεντρολίβανο μέσα :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

γαστεροπλήξ να παρεις διπλή...με τσάι είναι φανταστικό!

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel τότε θα σου αρέσει και αυτό

χχχχ

Unknown said...

Τρελή είμαι Σικελίααααα. χαχαχα
Μπες στο μπλογκ μου

Οσο για το γλυκό. Βρε που θα βρω αλεύρι από κάστανα;;;

ΦΟΥΛΗ said...

Μα που τα βρίσκεις; εμείς να δούμε που θα βρούμε αυτό το αλεύρι..
Καλημέρα..

manousina said...

Ελπίζω να το βρω το αλευράκι, αλλιώς θα πω σε μια φίλη στο Τορίνο να μου στείλει , μαζί με Gianduioni !!!!!

Skouliki said...

ηθελα να ρωτησω υπαρχει αλευρι χωρις αυγο?

Taste Advisor said...

ούτε εγώ το γνώριζα, θα το ψάξω

KitsosMitsos said...

Αγαπημένη γεύση ό,τι περιέχει κάστανο! Μιαμ!

Και λοιπόν;E allora? said...

bear μπήκα στο μπλογκ σου και λύσσαξα χαχαχα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη ειναι κλασικό εδώ πάνω στο βορρά...το χειμώνα βρίσκεις συνέχεια κατστανιάτσο το γλυκό που θα σας δώσω τη συνταγή

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina η φίλη σου θα το βρει 100% σε οποιοδήποτε σουπερ μάρκετ :))

Και λοιπόν;E allora? said...

Skouliki με πιάνεις αδιάβαστη :(...δεν ξέρω να σου απαντήσω...θα ψάξω

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor σκέψου να αρχίσουν να φτιάχνουν στα ιταλικά εστιατόρια γλυκό από αλεύρι κάστανων.....χεχεχ

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos κρίμα,ήσουνα Ρώμη που μπορούσες να βρεις άνετα :(

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!

kiki said...

Μ' αρέσει αυτή η φιλία με τη γιαγιά. Το αλεύρι το ξέρω, μα δεν το έχω χρησιμοπιήσει ποτέ (εδώ δεν υπαρχει...)

mia maria said...

Δεν ξέρω αν μπορώ να τοβρω το αλεύρι αλλά μου αρέσουν πολύ τα κάστανα. Φαντάζομαι τη γεύση του! Μπράβο στη γιαγια:)

Και λοιπόν;E allora? said...

JK είναι χαρά μου να περνάς οποιαδήποτε μέρα.
Αν σου αρέσουν τα κάστανα θα το τσάκιζες το κεηκ :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki είναι πολυ ελαφρύ σαν κέηκ,αλλά και στην επόμενη συνταγή ειναι φοβερό!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share