Tuesday, April 19, 2011

Κανελόνια με ρικότα και σπάνακι

Δυστυχώς στην Ιταλία τη σαρακοστή και το Πάσχα δε το νιώθω καθόλου και συνεπώς για όσους μου έγραψαν ότι νηστεύουν έχω μια συνταγή χωρίς κρέας.Βέβαια όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν είναι και τόσο νηστίσιμα.Μια απ'τις κλασικές ιταλικές συνταγές  και αγαπημένη απ'τους χορτοφάγους και μη.Είναι πάρα πολύ εύκολα να γίνουν και το τελικό αποτέλεσμα ελαφρύ και γευστικό

Κανελόνια με ρικότα και σπανάκι

250γρ κανελόνια
500 ml μπεσαμέλ
τριμμένη παρμεζάνα παρμεζάνα


Για τη γέμιση

500 γρ σπανάκι
400 γρ τυρί ρικότα
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Πλένω το σπανάκι και το ζεματάω 2-3 λεπτά.Πετάω το νερό και αφήνω το σπανάκι στο σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά.Το κόβω σε κομμάτια.Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω καλά το σπανάκι,τη ρικότα που έχω κόψει,την παρμεζάνα,τα αυγά,αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνει το μείγμα.

Γεμίζω τα κανελόνια μου και τα βάζω σε ένα ταψί.Ρίχνω από πάνω τη μπεσαμέλ και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-25 λεπτά.Εγώ καλύπτω το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 5-10 λεπτά το βγάζω για να γίνει τραγανό.

Ιδέα:Επειδή το να γεμίζω κανελόνια πάντα με δυσκόλευε αγοράζω φρέσκα λαζάνια.Ένα ένα τα γεμίζω και τα τυλίγω σε κύλινδρο.
Για όποιον δε βρίσκει ρικότα μπορεί να βάλει ανθότυρο.

Θα επανέλθω  με κανελόνια για κρεατοφάγους που είναι εξίσου νόστιμα.


18 comments:

VAD said...

Τι μου τα χαλάς τωρα;Βάλε τα οριτζιναλ:))

Amici S.Demetrio Bologna said...

Αχ κορίτσι μου, ευτυχώς που κάποιος το είπε αυτό. Θέλει μεγάλη συχνά υπεράνθρωπη προσπάθεια για να νοιώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα εδώ και γενικά να μπορέσεις να νηστέψεις γιατί οι Ιταλοί βάζουν παντού λίπος. Εδώ δεν έχει σπανακόπιτες ούτε νηστίσιμα πράγματα έτοιμα. Οι λύσεις υπάρχουν όμως. Το σιγουρότερο είναι να μαγειρεύεις στο σπίτι αλλά εμείς έχουμε βρει την ΚΙΝΕΖΙΚΗ κουζίνα ικανοποιητική "νηστίσιμη". Αν σε είχα βρει από πριν θα σου έστελνα μια συνταγή ντοματοκεφτέδες..μιαμ μιαμ...καλή συνέχεια.

D.Angel said...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα
γλυκιά μου! Δεν θα προλάβω να στα πω
αργότερα! Φιλιά πολλά

Thalassenia said...

Σαν ξαδερφάκια είναι οι συνταγές μας καλή μου.
Έχω βάλει τυρί φιλαδέλφια.

Καλό Πάσχα να έχεις.

sunnefoula said...

miammmmmmmmmmmmmmmmmm! :)

Taste Advisor said...

Πολύ ωραία συνταγή κι αγαπημένη, θα την κάνω αμέσως μετά το Πάσχα γιατί νηστεύω και τα γαλακτομικά!
ΦΙλιά

Εφη said...

Αγαπημένος συνδυασμός και αρέσει και στα μικρά!

Καλή Ανάσταση!

ΦΟΥΛΗ said...

Μια λύση πάντα μας την έχεις ...
φιλιά πολλά..

zoyzoy said...

Χαρούμενη Ανάσταση εύχομαι από καρδιάς με τους αγαπημένους σου!

Με φιλιά θαλασσινά!

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD κι αυτά ορίτζιναλ ειναι,αλήθεια...

Και λοιπόν;E allora? said...

Blogger sandemetriobo.blogspot κάθε συνταγή καλοδεχούμενη φυσικά :)

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel καλά να περάσεις
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia την είδα και θα κλέψω τη ιδεα του στολίσματος :))))

χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

συννεφούλα είναι εύκολα σου λέω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor και ελαφριά...να μου πεις εντυπώσεις

Καλό Πάσχα

Και λοιπόν;E allora? said...

Εφη θα αγαπάνε και με τον κιμά φαντάζομαι

Καλό Πάσχα

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη μου σκέφτομαι όλους ;)

Καλό Πάσχα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ πολύ zoyzoy μου

Καλό Πάσχα σε'σενα και την οικογένεια σου

χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share