δε μπορώ να του χαλάσω χατήρι αν και μεταξύ μας είναι και τα δυο αυθεντικά.Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη ιταλική συνταγή αλλά πάνε τα χέρια μου.Αγόρασα 1 πακέτο προβρασμένα κανελόνια,250 γραμμάρια.
Για το κιμά
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
κανέλα
μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι
ντομάτα χυμό
Τσιγαρίζω τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει το κρέας.μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω να σιγοβράσουν.Προσοχή μην πιει όλα τα νερά του.
Σε ένα πυρέξ γεμίζω ένα ένα τα κανελόνια και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο.Περιχύνω το ταψί με ντοματοχυμό και ελαιόλαδο.Από πάνω έβαλα μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.Εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει.Στους 180 βαθμούς για 30' περίπου,εξαρτάται από τα κανελόνια.Προσωπικά στην αρχή τα είχα σκεπάσει με το αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 10' το έβγαλα για να γίνει τραγανό από πάνω.
Ιδέα:Μπορείτε να περιχύσετε και μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια εκτός του ντοματοχυμού,φυσικά γίνεται λίγο πιο βαρύ!
Καλό θα είναι να αφήνετε χωρο στο κάθε κανελόνι και να μην κάνετε σαν κι εμένα που τα στρίμωξα γιατί ήθελα να τα φτιάξω όλα!
30 comments:
μία φορά έκανα κανελόνια και ήταν θαυμάσια, τύχη αρχαρίου, δεν ξαναδοκίμασα αλλά σίγουρα το έχω στην ατζέντα μου! μιαμ μιαμ ..μπράβο σου!!
Καλησπέρα, δεν ξέρω τι είδους κανελόνια έχετε εκεί αλλά αυτά που βρίσκω εδώ δεν μου αρέσουν καθόλου κι έτσι φτιάχνω κρέπες τις γεμίζω με αυτό το μείγμα που λες και συνεχίζω.
Καλό Σ/Κ
Μία από τα ίδια χωρίς μπούκοβο.
Σε μεγάλο ταψί να χωρέσουν πολλά γιατί τα αγαπάμε.
Ιδιαίτερα ο παππούς αφού τα δικά του φροντίζω να είναι μαλακά.
Φιλιά θαλασσένια.
Κι εγώ μπούκοβο δεν βάζω, μια μπολονέζ κάνω για γέμιση, αλλά βάζω γάλα εκτός από ντοματοχυμό για να βράσουν καλά και να μη ξεραθούν. Δεν ξέρω πόσο προβρασμένα είναι στην Ιταλία τα κανελόνια αλλά εδώ το θέλουν το υγρό τους για να γίνουν. Τα σπιτικά βέβαια είναι άλλο πράμα!
Aμάν!Ρέστα!Κρατάω όρεξη,σε ένα μηνα θα τα δοκιμάσουμε εις τας..Ελλάδας!:)
Σ'ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση...
Καλημέρα απ'το καυτό Χαρτούμ...
Kαταπληκτικά φαίνονται,συγχαρητήρια κρίμα που είσαι μακριά και δεν μπορούμε να κεραστούμε ....
Να μια καλή πρόταση, που τα έχω ξεχάσει καιρό τώρα.
Ευκαιρία να κάνω κάτι με λαχανικά, από βδομάδα.
Φθάνει για λίγο η κρεατοφαγία.
Καλό Σ/Κ.
sandemetriobo.blogspot αν αγοράζεις τα κανελόνια τα έτοιμα ειναι πανεύκολα :)
Ξανθή η αλήθεια ειναι ότι τα ζυμαρικά εδω ειναι εντελώς διαφορετικά απ'αυτα που έχουμε στην Ελλάδα και αυτό γιατί το αλεύρι ειναι διαφορετικό.
Εσύ ομως που ανοιγεις φύλλο άνετα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου κανελόνια....πχ να ειναι κομμάτια λαζάνια που να τα κλείνεις μόνη σου
καλό απόγευμα :)
Thalassenia μου αρέσει και το μαύρο πιπέρι,απλά εδώ αγάπησα το μπούκοβο στις κόκκινες σάλτσες
καλό απόγευμα
χχχ
Vita ανάλογα με τα ζυμαρικά.Προτιμώ χωρίς γάλα ή μπεσαμελ για να είναι διαφορετικά απο τα λαζάνια ;)
Εεε VAD ζήτησες και έγραψα ;)
Ελλάδα πιάσε τα γεμιστά,τις μπάμιες και ό,τι άλλο ζαρζαβατικό έχουμε ;)
καλό απόγευμα!
nadia το μόνο αρνητικό είναι οτι λερώνεις 2 σκεύη αλλά το θετικό ειναι οτι μένει στο ψυγείο και μπορείς άνετα να το ξαναφάς.Εγώ το πήρα και δουλειά ταπεράκι ;)
Δύσπιστε εμένα μου αρέσουν και οι δύο εκδοχές,να αλλάζουμε μωρέ :))))
καλό απόγευμα
καταπληκτική συνταγή, μου αρέσουν τρελά!
Καλησπέρα όμορφη. Μου αρέσουν τα κανελόνια. Θα φτιάξω. Φιλιά
Εδω δε μου λειπουν γεμιστά και λαχανικά γενικώς,άφθονα,χωρίς λιπάσματα,χωρίς φυτοφάρμακα,με μόνο λίπασμα τη λάσπη του Νείλου,τις μπάμιες σου τις χαριζω,γλιατς:)
Τέλεια!!!! θα μου κάνεις το τραπέζι;
φιλιά καλημέρας
Χμ, θα προσπαθήσω να τα φτιάξω. Αν τα πετύχω θα σου ξαναγράψω.
Υπέροχα είναι και τρελαίνονται σπίτι όταν τα φτιάξω.
Εγώ με το ντοματοχυμό βάζω και γάλα αρκετή παρμεζάνα με κομματάκια βούτυρο και κάνουν μια όμορφη κρούστα!
Φιλιά θαλασσινά!
Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά και καλο μηνα.
Τελεια ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλή βδομάδα
Αγαπημένο φαγητάκι που το φτιάχνω αρκετά συχνά
Φιλιά
Taste Advisor που και που χρειάζονται τα ζυμαρικά ;)
bear να τα φτιάξεις να μου πεις αν σου άρεσαν...να δοκιμάσεις και με σπανάκι
VAD έχω να φάω μπάμιες......... :(
the elf at bay είναι εύκολα και ό,τι βοήθεια θες ρώτα!
Φουλη οποτε θες!
zoyzoy μου ειναι σκέτη κόλαση τα δικά σου :)))
JK ευτυχώς που λύθηκε!!!
manousina εγώ πάλι δε το φτιάχνω συχνά...λαζάνια ναι όμως :)
Post a Comment