Friday, May 6, 2011

Κανελόνια για κρεατοφάγους

Αφού ο VAD μου ζήτησε την ορίτζιναλ συνταγή στο ποστ Κανελόνια με ρικότα και σπάνακι
δε μπορώ να του χαλάσω χατήρι αν και μεταξύ μας είναι και τα δυο αυθεντικά.Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη ιταλική συνταγή αλλά πάνε τα χέρια μου.Αγόρασα 1 πακέτο προβρασμένα κανελόνια,250 γραμμάρια.



Για το κιμά

μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
κανέλα
μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι
ντομάτα χυμό

Τσιγαρίζω τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει το κρέας.μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω να σιγοβράσουν.Προσοχή μην πιει όλα τα νερά του.

Σε ένα πυρέξ γεμίζω ένα ένα τα κανελόνια και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο.Περιχύνω το ταψί με ντοματοχυμό και ελαιόλαδο.Από πάνω έβαλα μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.Εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει.Στους 180 βαθμούς για 30' περίπου,εξαρτάται από τα κανελόνια.Προσωπικά στην αρχή τα είχα σκεπάσει με το αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 10' το έβγαλα για να γίνει τραγανό από πάνω.

Ιδέα:Μπορείτε να περιχύσετε και μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια εκτός του ντοματοχυμού,φυσικά γίνεται λίγο πιο βαρύ!


Καλό θα είναι να αφήνετε χωρο στο κάθε κανελόνι και να μην κάνετε σαν κι εμένα που τα στρίμωξα γιατί ήθελα να τα φτιάξω όλα!

30 comments:

Amici S.Demetrio Bologna said...

μία φορά έκανα κανελόνια και ήταν θαυμάσια, τύχη αρχαρίου, δεν ξαναδοκίμασα αλλά σίγουρα το έχω στην ατζέντα μου! μιαμ μιαμ ..μπράβο σου!!

Ξανθή said...

Καλησπέρα, δεν ξέρω τι είδους κανελόνια έχετε εκεί αλλά αυτά που βρίσκω εδώ δεν μου αρέσουν καθόλου κι έτσι φτιάχνω κρέπες τις γεμίζω με αυτό το μείγμα που λες και συνεχίζω.
Καλό Σ/Κ

Thalassenia said...

Μία από τα ίδια χωρίς μπούκοβο.
Σε μεγάλο ταψί να χωρέσουν πολλά γιατί τα αγαπάμε.
Ιδιαίτερα ο παππούς αφού τα δικά του φροντίζω να είναι μαλακά.

Φιλιά θαλασσένια.

Vita said...

Κι εγώ μπούκοβο δεν βάζω, μια μπολονέζ κάνω για γέμιση, αλλά βάζω γάλα εκτός από ντοματοχυμό για να βράσουν καλά και να μη ξεραθούν. Δεν ξέρω πόσο προβρασμένα είναι στην Ιταλία τα κανελόνια αλλά εδώ το θέλουν το υγρό τους για να γίνουν. Τα σπιτικά βέβαια είναι άλλο πράμα!

VAD said...

Aμάν!Ρέστα!Κρατάω όρεξη,σε ένα μηνα θα τα δοκιμάσουμε εις τας..Ελλάδας!:)
Σ'ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση...

Καλημέρα απ'το καυτό Χαρτούμ...

spoon_n_love said...

Kαταπληκτικά φαίνονται,συγχαρητήρια κρίμα που είσαι μακριά και δεν μπορούμε να κεραστούμε ....

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Να μια καλή πρόταση, που τα έχω ξεχάσει καιρό τώρα.
Ευκαιρία να κάνω κάτι με λαχανικά, από βδομάδα.
Φθάνει για λίγο η κρεατοφαγία.
Καλό Σ/Κ.

Και λοιπόν;E allora? said...

sandemetriobo.blogspot αν αγοράζεις τα κανελόνια τα έτοιμα ειναι πανεύκολα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή η αλήθεια ειναι ότι τα ζυμαρικά εδω ειναι εντελώς διαφορετικά απ'αυτα που έχουμε στην Ελλάδα και αυτό γιατί το αλεύρι ειναι διαφορετικό.

Εσύ ομως που ανοιγεις φύλλο άνετα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου κανελόνια....πχ να ειναι κομμάτια λαζάνια που να τα κλείνεις μόνη σου

καλό απόγευμα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia μου αρέσει και το μαύρο πιπέρι,απλά εδώ αγάπησα το μπούκοβο στις κόκκινες σάλτσες

καλό απόγευμα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita ανάλογα με τα ζυμαρικά.Προτιμώ χωρίς γάλα ή μπεσαμελ για να είναι διαφορετικά απο τα λαζάνια ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Εεε VAD ζήτησες και έγραψα ;)

Ελλάδα πιάσε τα γεμιστά,τις μπάμιες και ό,τι άλλο ζαρζαβατικό έχουμε ;)

καλό απόγευμα!

Και λοιπόν;E allora? said...

nadia το μόνο αρνητικό είναι οτι λερώνεις 2 σκεύη αλλά το θετικό ειναι οτι μένει στο ψυγείο και μπορείς άνετα να το ξαναφάς.Εγώ το πήρα και δουλειά ταπεράκι ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Δύσπιστε εμένα μου αρέσουν και οι δύο εκδοχές,να αλλάζουμε μωρέ :))))

καλό απόγευμα

Taste Advisor said...

καταπληκτική συνταγή, μου αρέσουν τρελά!

Unknown said...

Καλησπέρα όμορφη. Μου αρέσουν τα κανελόνια. Θα φτιάξω. Φιλιά

VAD said...

Εδω δε μου λειπουν γεμιστά και λαχανικά γενικώς,άφθονα,χωρίς λιπάσματα,χωρίς φυτοφάρμακα,με μόνο λίπασμα τη λάσπη του Νείλου,τις μπάμιες σου τις χαριζω,γλιατς:)

ΦΟΥΛΗ said...

Τέλεια!!!! θα μου κάνεις το τραπέζι;
φιλιά καλημέρας

the elf at bay said...

Χμ, θα προσπαθήσω να τα φτιάξω. Αν τα πετύχω θα σου ξαναγράψω.

zoyzoy said...

Υπέροχα είναι και τρελαίνονται σπίτι όταν τα φτιάξω.
Εγώ με το ντοματοχυμό βάζω και γάλα αρκετή παρμεζάνα με κομματάκια βούτυρο και κάνουν μια όμορφη κρούστα!

Φιλιά θαλασσινά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά και καλο μηνα.
Τελεια ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

manousina said...

Καλή βδομάδα
Αγαπημένο φαγητάκι που το φτιάχνω αρκετά συχνά
Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor που και που χρειάζονται τα ζυμαρικά ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

bear να τα φτιάξεις να μου πεις αν σου άρεσαν...να δοκιμάσεις και με σπανάκι

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD έχω να φάω μπάμιες......... :(

Και λοιπόν;E allora? said...

the elf at bay είναι εύκολα και ό,τι βοήθεια θες ρώτα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη οποτε θες!

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy μου ειναι σκέτη κόλαση τα δικά σου :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

JK ευτυχώς που λύθηκε!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina εγώ πάλι δε το φτιάχνω συχνά...λαζάνια ναι όμως :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share